Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 2. 2023,
18.44

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Karim Adeyemi Neymar PSG poškodba Real Madrid Toni Kroos

Ponedeljek, 20. 2. 2023, 18.44

1 leto, 2 meseca

poškodbe pri psg, borussii, realu

Bo moral Neymar izpustiti povratno tekmo lige prvakov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
PSG Neymar | Neymar naj bi bil z igrišč odsoten vsaj tri tedne. | Foto Reuters

Neymar naj bi bil z igrišč odsoten vsaj tri tedne.

Foto: Reuters

Zvezdnik pariškega PSG Neymar in nogometaš Borussie iz Dortmunda Karim Adeyemi bosta zaradi poškodb, ki sta jih staknila na ligaških tekmah konec tedna, z igrišč odsotna vsaj tri tedne, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Neymar poškodba
Sportal Trener PSG našel krivca za poškodbo Neymarja

Ob pomanjkanju uradnih informacij iz pariškega kluba o resnosti poškodbe gležnja, ki jo je Neymar staknil v nedeljo na tekmi proti Lillu, je dpa povzela poročanje časnika Le Parisien. Ta je zapisal, da bo Brazilec počival tri do štiri tedne, več pa bo znano po dodatnih pregledih, ki naj bi jih igralec opravil do torka.

Če se bodo te napovedi uresničile, bo moral izpustiti tudi povratno tekmo osmine finala lige prvakov z nemškim Bayernom 8. marca. Prva v Parizu se je končala z minimalno zmago Bayerna.

Adeyemi bo manjkal vsaj tri tedne

Težave s poškodbo svojega aduta pa imajo tudi pri Borussii. Eden ključnih adutov zadnjih tednov, po zadnji tekmi je porurski klub na prvem mestu bundeslige ujel Bayern in Union pri 43 točkah, je Adeyemi. A zaradi poškodbe stegenske mišice na nedeljski tekmi s Hertho bo tudi 21-letnik, ki je na zadnjih šestih tekmah dosegel štiri gole, manjkal vsaj tri tedne.

Tako bo vprašljiv tudi njegov nastop na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Chelseaju 7. marca. Na prvi je prav on z golom poskrbel za minimalno zmago nemške ekipe.

Real Madrid bo tudi na prvi tekmi osmini finala lige prvakov proti Liverpoolu igral brez poškodovanih Tonija Kroosa (na fotografiji) in Aurliena Tchouamenija. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Real Madrid bo tudi na prvi tekmi osmini finala lige prvakov proti Liverpoolu igral brez poškodovanih Tonija Kroosa (na fotografiji) in Aurliena Tchouamenija. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Real Madrid proti Liverpoolu brez Kroosa in Tchouamenija

Evropski klubski nogometni prvak Real Madrid bo tudi na prvi tekmi osmini finala lige prvakov proti Liverpoolu igral brez poškodovanih Tonija Kroosa in Aurliena Tchouamenija. Medtem pa se v ekipo Carla Ancelottija vrača lanski dobitnik zlate žoge Karim Benzema, ki je izpustil sobotno tekmo la lige proti Osasuni.

Prva tekma osmine finala LP, ki je ponovitev lanskega finala v Parizu, bo v torek ob 21. uri na Anfieldu. Povratna tekma bo 15. marca na stadionu Santiago Bernabeu.

Preberite še:

 

Jan Oblak Atletico Madrid
Sportal Oblak zaklenil vrata, Barcelona znova zanesljiva
Tim Gajser 2023
Sportal Hud padec Tima Gajserja. Zlomljena stegnenica? #video
Pedri poškodba
Sportal Slaba novica za Barcelono: Pedri bo manjkal več tednov

 

Ne spreglejte