Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
21. 3. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Žan Majer slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 škotska nogometna reprezentanca NK Domžale

Torek, 21. 3. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Poškodba Žana Majerja

Mariborčan zapustil Brdo pri Kranju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Žan Majer Matija Širok | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Priprave slovenske nogometne reprezentance na Brdu pri Kranju so terjale prvo žrtev. Zaradi poškodbe leve stegenske mišice na torkovem treningu je bazo na Gorenjskem zapustil Žan Majer. Selektor Srečko Katanec bo tako priprave na nedeljsko kvalifikacijsko tekmo na Škotskem nadaljeval s 23 kandidati.

Drugi dan priprav za kvalifikacijsko nogometno tekmo med Slovenijo in Škotsko je bil usoden za novinca Žana Majerja. Mladi Štajerec, ki si nogometni kruh služi v Domžalah, je na torkovem treningu v Nacionalnem nogometnem centru Brdo utrpel poškodbo leve stegenske mišice. 

Zdravniška služba slovenske reprezentance se je po pregledu z ultrazvokom odločila, da lahko 24-letni Mariborčan, ki igra v zvezni vrsti, zapusti pripravljalno bazo, saj potrebuje nekaj dni mirovanja.

Iz 1. SNL le še Širok in Novaković

Odhod Majerja, ki si je po besedah selektorja Srečka Katanca prislužil vpoklic na podlagi dobrih predstav na januarski akciji B-reprezentance v Abu Dabiju, ne predstavlja večjega udarca za slovensko izbrano vrsto, saj ni spadal med osrednje kandidate za nastop v Glasgowu. Barve slovenskih klubov po njegovem odhodu na Gorenjskem branita le še Matija Širok (tudi Domžale) in izkušeni napadalec Milivoje Novaković (Maribor).

Nekdanji nogometaš Lenarta, Jarenine, Aluminija in Maribora igra od leta 2012 v Domžalah. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nekdanji nogometaš Lenarta, Jarenine, Aluminija in Maribora igra od leta 2012 v Domžalah. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska reprezentanca bo do odhoda na Škotsko v domovini opravila še tri dopoldanske treninge, v soboto pa bo preizkusila zelenico na znamenitem štadionu Hampden Park v Glasgowu. Nedeljski obračun v kvalifikacijah za SP 2018, v katerih je Katančeva četa še neporažena, si bo v živo ogledalo okrog 700 slovenskih navijačev.

Seznam Slovenije za tekmo s Škotsko po poškodbi Majerja:
Vratarji: Vid Belec (Carpi, Italija), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta, Ciper), Jan Oblak (Atletico Madrid, Španija)
Branilci: Boštjan Cesar (Chievo, Italija), Bojan Jokić (Ufa, Rusija), Boban Jović (Bursaspor, Turčija), Luka Krajnc (Frosinone, Italija), Miha Mevlja (Rostov, Rusija), Miral Samardžić (Akhisar Belediyespor, Turčija), Aljaž Struna (Palermo, Italija), Andraž Struna (Hearts, Škotska), Matija Širok (Domžale)
Zvezni igralci: Valter Birsa (Chievo, Italija), Matic Črnic (Rijeka, Hrvaška), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen, Nemčija), Rene Krhin (Granada, Španija), Jasmin Kurtić (Atalanta, Italija), Nik Omladič (Eintracht Braunschweig, Nemčija), Benjamin Verbič (Köbenhavn, Danska), Miha Zajc (Empoli, Italija)
Napadalci: Robert Berić (St. Etienne, Francija), Roman Bezjak (Rijeka, Hrvaška), Josip Iličić (Fiorentina, Italija), Milivoje Novaković (Maribor)
Ne spreglejte