Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 9. 2011,
18.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 19. 9. 2011, 18.22

8 let

Policisti zaradi navijačev na sodišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po tekmi 7. kroga nogometnega državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom (4:1) je bilo namesto govora o rezultatu v ospredju razgrajanje navijačev.

Poleg materialne škode so bili poškodovani tudi policisti, Sindikat policistov Slovenije pa sedaj pravico išče pri sodnih organih in organizatorjih, ki naj ne bi poskrbeli za ustrezno varnost.

Neljubi dogodek se je zgodil v 7. krogu DP na večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom v Stožicah. Huligani so telesno poškodovali devet policistov, od tega sedem pripadnikov Posebne policijske enote, ki so morali poiskati zdravniško pomoč. Huligani so prav tako namenoma poškodovali premoženje, napravili za več kot 25 tisoč evrov škode, po vračanju iz tekme pa so vdrli še na celjsko bencinsko črpalko in pokradli za slabih 500 evrov hrane in pijače. Policisti so poškodbe utrpeli pri tem, ko so huligani zlomili okrog 330 stolov in jih zmetali vanje, da bi tako preprečili izvajanje ustreznih policijskih nalog. Iz posnetkov varnostnih kamer je vidno, da je policiste napadla skupina organiziranih in nasilnih navijačev, kar je vodstvo sindikata na današnji novinarski konferenci tudi pokazala.

Zoran Petrovič, predsednik sindikata, je izpostavil številne napake organizatorja dogodka, med katerimi v oči najbolj bode, da so med navijaško skupino Viol pomešali tudi otroke in ženske, zaradi česar so policisti morali biti previdni pri ukrepanju. Sindikat napoveduje ukrepe, kajti prepričani so, da je prav organizator odgovoren za neprijetne dogodke. Varnostna služba na stadionu je slabo opravila pregled navijačev, ki so na tribune uspeli priti z nevarnimi predmeti, s pomočjo katerih so kasneje napadali policiste. Poškodovani so preko sindikata zdaj podali ovadbo, je še dodal Petrovič.

"Podali bomo ovadbo zoper delodajalca in organizatorja, in sicer za oba odškodninski zahtevek," je o ukrepih dejal Boris Kanduti, odvetnik, ki zastopa policiste, in še dodal, da razmišljajo tudi o tem, da bi vložili kazenske ovadbe zoper storilce, ki so napadli policiste, in vodjo varovanja, ki je slabo poskrbel za porazdelitev policistov in varnostnikov ter ustrezne ukrepe.

Ne spreglejte