Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 2. 2014,
14.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor navijači policija

Sreda, 26. 2. 2014, 14.25

8 let, 5 mesecev

Policija na letališču vklenila tri navijače Maribora

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora bodo v četrtek v Sevilli deležni bučne podpore, saj bo tekmo na štadionu spremljalo 500 privržencev. Med njimi pa ne bo treh, ki so jih tik pred poletom vklenili policisti.

Po poročanju časnika Večer se je danes dopoldan v prestolnico Andaluzije odpravilo letalo, polno navijačev nogometnega kluba Maribor. Za polet je bilo prijavljenih 159 potnikov, a se je seznam nekoliko skrčil. Na letališče so prispeli zamaskirani policisti, vklenili tri posameznike in jih odpeljali, letalo pa je zaradi omenjenih pripetljajev Slovenijo zapustilo uro pozneje od načrtovanega.

Policisti so pred odhodom letala opravili temeljit pregled vseh potnikov in njihove prtljage, dodatna pozornost skrbnikov za javni red in mir pa sovpada z dogodki po četrtkovi tekmi v Ljudskem vrtu, ko so na bencinskem servisu v Tepanjah napadli navijače Seville, pri čemer je bil eden izmed Špancev huje ranjen.

Policija je do zdaj prijela deset domnevnih napadalcev na španske navijače. S preiskovalnim sodnikom na celjskem sodišču bodo imeli najverjetneje opravka v četrtek, ravno na dan, ko se bodo nogometaši Maribora potegovali za zgodovinsko napredovanje v osmino finala lige Europa.

Ne spreglejte