Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 8. 2017,
17.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Nasser Al-Khelaifi Miha Mlakar Atletico Madrid PSG

Petek, 4. 8. 2017, 17.20

6 let, 6 mesecev

Po Neymarju prihaja še Jan Oblak?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Jan Oblak | Foto Twitter

Foto: Twitter

Potem ko se rekordni prestop Neymarja v PSG še ni dobro končal, je petkova izdaja portugalskega časnika A Bola postregla z informacijo, da bo naslednja tarča bogatih Parižanov slovenski vratar Jan Oblak. 

Že v preteklosti se je večkrat povezovalo Jana Oblaka in PSG, a je vedno ostalo le pri tem. Po poročanju A Bole naj bi se Parižani po uspelem prestopu Neymarja zdaj osredotočili na položaj vratarja, ki je, roko na srce, njihov najšibkejši člen ekipe.

Zdaj je prvi vratar PSG Nemec Kevin Trapp, a mu trener Unai Emery ne zaupa in si želi okrepitve tudi na tem položaju. Prvi kandidat za prve rokavice francoskega velikana naj bi bil ravno 24-letni Škofjeločan, ki pa ga Atletico ne bo kar tako izpustil iz rok.

A tako kot Barcelona bi bili v težavah tudi Madridčani, če Parižani spet plačajo astronomsko visoko odkupno klavzulo, vredno sto milijonov evrov. Že zdaj je jasno, da ta znesek za katarske lastnike ne pomeni nobene ovire.

Kje bo Jan Oblak branil v novi sezoni?

  • V Atleticu.
    71,44 %
    893 glasov
  • V PSG.
    28,56 %
    357 glasov
Oddanih 1250 glasov

Kmalu sestanek

Portugalski časnik dodaja, da se bosta predsednik Parižanov Nasser Al Khelaifi in Oblakov zastopnik Miha Mlakar kmalu sestala in dogovorila o vseh podrobnostih. Velik oboževalec slovenskega čuvaja mreže je tudi novi športni direktor PSG Antero Henrique, ki si je slovenskega reprezentanta želel že pred leti, ko je taisto vlogo opravljal pri Portu. Oblak je bil takrat še vratar Benfice.

Gianluigi Buffon je z Juventusom igral v finalu lige prvakov, tam pa visoko izgubil proti Realu. | Foto: Twitter - Voranc Gianluigi Buffon je z Juventusom igral v finalu lige prvakov, tam pa visoko izgubil proti Realu. Foto: Twitter - Voranc

Oblak, Buffon ali Neuer?

Ravno danes je evropska nogometna zveza (Uefa) predstavila seznam kandidatov za nagrade za preteklo sezono lige prvakov.

Na seznamu pričakovano prednjačijo nogometaši madridskega Reala, med kandidati za najboljšega vratarja pa je tudi Jan Oblak. Ob Oblaku sta kandidata za najboljšega vratarja še Gianluigi Buffon iz Juventusa in Manuel Neuer iz Bayerna.

Kandidate je izbralo 32 trenerjev klubov iz skupinskega dela lige prvakov in 55 novinarjev. Nagrade bodo podelili 24. avgusta v Monaku.

Ne spreglejte