Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 9. 2014,
11.21

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

prijateljske tekme Antonio Conte Cesare Prandelli Lionel Messi Lionel Messi Mesut Özil

Sreda, 3. 9. 2014, 11.21

5 let, 4 mesece

Po Neymarju mož odločitve še Willian

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Septembra je bilo odigranih veliko prijateljskih reprezentančnih tekem. Na klopi Srbije je z remijem proti Franciji debitiral Dick Advocaat, Brazilija si je delno zacelila rane.

V sredo smo videli kar nekaj tekem, najbolj zanimivo je bilo prav gotovo v Düsseldorfu, kjer smo, le mesec in pol po tekmi leta, videli ponovitev finala letošnjega svetovnega prvenstva v Braziliji. Tokrat so se Argentinci, ti so nastopili brez prvega zvezdnika Lionela Messija, vsaj delno maščevali Nemcem za boleč poraz in zmagali s 4:2. Omeniti velja še zmago Anglije nad Norvežani na kultnem Wembleyju v Londonu z 1:0. Edini gol je zabil kapetan Anglije Wayne Rooney.

V četrtek so bile odigrane še nekatere zanimive tekme. Bosna in Hercegovina je, predvsem po zaslugi odličnega napadalnega dvojca (Vedad Ibišević in novi kapetan Edin Džeko, premagala Liechtenstein s 3:0. Švedska je premagala nasprotnico na začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo Estonijo. Za zmago z 2:0 je oba gola zabil kdo drug kot zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki je zdaj že pri 50 golih v izbrani vrsti in je nov švedski rekorder.

Hrvaška je v Pulju premagala Ciper z 2:0, oba gola je prispeval zvezdnik madridskega Atletica Mario Mandžukić. Italija je z 2:0 odpravila Nizozemce, potem ko je oba gola zabila že po prvih desetih minutah tekme, gostje pa so ostali brez izključenega igralca. Francija je v Parizu z 1:0 premagala Špance in podaljšala niz skromnejših dosežkov rdeče furije.

V nedeljo se je v Beogradu Srbija, na klopi katere je debitaral nizozemski strokovnjak Dick Advocaat, pomerila s Francijo. Glaski petelini so hitro povedli prek Paula Pogbaja, poraz pa je deset minut pred koncem preprečil Aleksandar Kolarov.

Brazilija je po tesni zmagi nad Kolumbijo z 1:0 na tleh ZDA odpravila še Ekvador. Če je prvo tekmo odločil Neymar, pa je bil tokrat strelec zmagovitega zadetka zvezni igralec Chelseaja Willian. Brazilci so na zadnjih dveh tekmah na SP prejeli kar deset zadetkov, pod vodstvom novega (starega) selektorja Dunge pa dvakrat zapored zadržali mrežo nedotaknjeno.

Zgodovinska zmaga nogometašev Kosova

Nogometna reprezentanca Kosova je danes v Prištini dosegla svojo prvo zmago v zgodovini. V Prištini je Kosovo na prijateljski tekmi premagalo Oman z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je v 84. minuti dosegel Imran Bunjaku. To je bil že četrti nastop Kosova na prijateljskih tekmah, tudi tokrat pa pred tekmo niso izobesili kosovske zastave in zavrteli himne.

Mednarodna nogometna zveza je Kosovu namreč dovolila igranje prijateljskih tekem, a le pod določenimi pogoji. Med drugim igralci ne smejo nositi niti nacionalnih oznak.

Ne spreglejte