Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 12. 2014,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Michel Platini Sepp Blatter UEFA

Ponedeljek, 29. 12. 2014, 12.11

8 let

Platini nasprotuje Blatterju in vztraja pri belem kartonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik krovne evropske nogometne zveze Michel Platini se je zavzel za uvedbo nove kazni v nogometni igri. Z belimi kartoni bi po njegovi zamisli kaznovali igralce za manjše disciplinske kršitve.

Z uvedbo kartona nove barve se ni pozabaval prvič. Zamisel predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) je krstno predstavitev doživela oktobra, toda naletela na hudo nasprotovanje krovne nogometne zveze (Fifa) in njenega predsednika Seppa Blatterja.

"Beli karton je nova pobuda. Šlo bi za kaznovanje vedenja. Če bi nogometaši zaigrali prekršek, če bi se grdo vedli do tekmeca ali sodnika, bi jih za določen čas poslali z igrišča. Recimo za pet ali deset minut," je svojo zamisel predstavil Michel Platini.

"S tem bi lahko kaznovali nogometaše za vedenje, ki ni sprejemljivo. Seveda bi ohranili tudi rumene in rdeče kartone, je pa zanimivo, da bi morda imeli še en vzvod za disciplino," še razmišlja Platini.

Gledalcem omogočiti lažje spremljanje tekme

A ni ostal samo pri belih kartonih. Razmišlja tudi o spremembah pri zelo kompleksni nogometni temi – prepovedanem položaju. "Imamo več različnih tipov prepovedanega položaja. Težko je najti neko splošno pravilo, ki bi ljubiteljem športa olajšalo spremljanje tekme. Tudi gledalcem pred televizijskimi zasloni bi morali omogočiti lažje spremljanje tekme," je o tej temi dejal Platini.

Ker je javna skrivnost, da imata oba vodilna moža najvplivnejših nogometnih zvez na svetu zelo napete medsebojne odnose in da večkrat javno kritizirata zamisli ali projekte, ki jih predstavi druga stran, je nekdanji zvezdnik Juventusa in kapetan Francije, ki je na EP 1984 osvojila prvo mesto, poudaril bistvo vseh ponujenih sprememb pravil: "Zdaj moramo o tem samo še prepričati Fifo."

Ne spreglejte