Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
26. 2. 2008,
15.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 26. 2. 2008, 15.06

7 let, 12 mesecev

Pinni: Napadli bomo višja mesta

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši MIK CM Celja so prezimili na sedmem mestu prvenstvene razpredelnice PrveLige Telekom Slovenije. V drugem delu sezone želijo višje.

V prvem delu jesenskega dela prvenstva so bili Celjani hit prvenstva in se s prvaki iz Domžal borili celo za prvo mesto na prvenstveni razpredelnici. Nato je šlo navzdol. Poškodbe, odhodi in pomanjkanje sreče so ''grofe'' potisnili v spodnji del lestvice. Prezimili so na sedmem mestu, iz pokalnega tekmovanja pa izpadli v četrtfinalu.

''S prvim delom sezone rezultatsko ne moremo biti zadovoljni, a vseeno ni bilo vse tako slabo, kot se morda zdi. Nismo imeli sreče. Nagajale so nam poškodbe, imeli smo veliko težav. Je pa jasno, da bomo spomladi napadali višja mesta,'' pred nadaljevanjem prvenstva pravi celjski strateg Pavel Pinni, ki je v prvem delu sezone na 20 tekmah zbral 25 točk.

Od ekipe pričakuje veliko

V pripravljalnem obdobju so Celjani odigrali deset tekem. Trikrat so zmagali, štirikrat remizirali in trikrat izgubili. ''S tekmami, ki smo jih odigrali, sem zadovoljen. Na nekaterih tekmah smo pokazali obraz, kakršnega si želim v nadaljevanju prvenstva. Predvsem sem bil zelo zadovoljen s prikazanim na tekmah proti Vojvodini in Cukaričkemu. Če bomo podobno igrali tudi v prvenstvu, se nam obetajo dobri rezultati. Pokazali smo, da smo dovolj kakovostni. Imamo dobro ekipo, od katere pričakujem veliko,'' pravi nekdanji trener Gorice, ki je s celotnimi pripravami zelo zadovoljen.

''Izpolnili smo vse, kar smo načrtovali. Ni bilo večjih težav, zato moram biti zadovoljen. Ne morem se pritoževati niti nad odnosom igralcev. Zelo so se trudili in dajali vse od sebe. Delali smo dobro. Prepričan sem, da smo se zelo dobro pripravili, kar bomo pokazali tudi v nadaljevanju prvenstva,'' je bil redkobeseden Pinni, ki je v zimskem prestopnem roku ostal brez štirih nogometašev. Najbolj bo zagotovo pogrešal Sebastjana Gobca in Domena Beršnjaka. ''Njuna odsotnost se bo zagotovo poznala. Gre za kapetana in enega najboljših posameznikov prvenstva. Oba sta tudi v širšem krogu reprezentance, zato njuna kakovost res ni sporna. Toda dobili smo nekaj okrepitev in verjamem, da ju bomo uspešno nadomestili,'' pravi trener Celjanov.

Ocene o okrepitvah kasneje

V areno Petrol je v obratni smeri prišlo pet nogometašev, med drugim tudi povratnik Dejan Kelhar, obetavni Roki Štraus in izkušeni napadalec Slaviša Dvorančič. ''Z okrepitvami, ki smo jih dobili, sem zadovoljen. Dobro smo sestavili moštvo, zato se nadaljevanja prvenstva ne bojim. O tem, kaj bodo za nas novi nogometaši pomenili, pa je prezgodaj govoriti. Bomo videli, kako se bodo ujeli z ekipo na prvenstvenih tekmah in kaj bodo pokazali na igrišču. Glede odnosa na treningih in predstav na prijateljskih tekmah, jih pa lahko pohvalim,'' je še povedal Pinni, ki ga v prvem spomladanskem krogu v nedeljo bo 15. uri čaka domača tekma proti Nafti. ''Spoštujemo nasprotnika. Nafta je zelo dobra ekipa, toda ker igramo doma, bomo ciljali na tri točke,'' je zaključil trener, ki je z Gorico osvojil tri naslove državnega prvaka.

Ne spreglejte