Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2011,
7.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Domžale Maribor derbi

Petek, 8. 4. 2011, 7.34

8 let

Pekič: Čaka nas zelo težka tekma, pravi derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Domžalah se v soboto obeta morda celo odločilna tekma v boju za naslov prvaka. Damir Pekič želi proti Mariboru narediti prvenstvo še bolj zanimivo.

Prigarana točka proti Olimpiji je Domžalčanom dala dodatni zagon pred še drugim zaporednim derbijem. A tokrat bo obračun še bolj pomemben, saj bo obenem bržkone celo neposredno odločal o letošnjem naslovu prvaka. Pred tekmo razlika med vodilnim dvojcem znaša sedem točk. "Čaka nas zelo težka tekma, pravi derbi. Vse bi storili, da zmanjšamo zaostanek za Mariborom in ostanemo v igri za naslov prvaka. Treba je tudi povedati, da na prejšnjih medsebojnih tekmah nismo imeli sreče, ki nam bo, upam, tokrat pomagala do treh točk," je sprva povedal Damir Pekič in dodal, da se bo verjetno poznala utrujenost po naporni tekmi na štadionu v Stožicah. "Poznalo se bo, saj smo bili 45 minut z igralcem manj. Vendar pa smo imeli na voljo dovolj dni za regeneracijo in prepričan sem, da bomo iztisnili dodatne atome moči," dodaja z osmimi zadetki najboljši domžalski strelec v tej sezoni.

"Maribor je bil v krizi"

Kljub temu, da Mariboru na prejšnjih tekmah ni šlo vse po pričakovanjih, pa je očitno spet na zmagovitih tirnicah. Štajerci imajo za sabo tudi izjemen niz neporaženosti v domžalskem Športnem parku. Domžale so jih namreč doma nazadnje premagale 10. avgusta 2008.

"Maribor velja za glavnega favorita za naslov, a na zadnjih tekmah je bili v rezultatski krizi. Mislim, da je to tudi normalno, saj je zelo težko serijsko zmagovati. A forma ne bo imela posebnega vpliva na tej tekmo, ki odloča o nadaljevanju prvenstva," priznava nekdanji napadalec Maribora.

Zelo oslabljeni

Skrivnosti med ekipama ni, pomembno pa bo, kdo bo imel pobudo na sredini igrišča. "Ozirali se bomo le nase in skušali pokazati pravo igro. Če bo žoga v naši posesti, kar proti Olimpiji ni bil slučaj, potem bomo superiorni in takrat ni pomembno, kdo igra na nasprotni strani," je pot do zmage razložil eden ključnih mož Domžalčanov.

Tudi tokrat Darko Birjukov ne bo mogel sestaviti najboljše enajsterice, saj je spisek manjkajočih zelo dolg. Zaradi rdečega kartona proti Olimpiji bo manjkal 18-letni Gaber Dobrovoljc, poškodovani pa so Rok Hanžič, Blaž Brezovački, ki naj bi zaradi strganih križnih vezi manjkal kar pol leta, Lucas Horvat, Darko Topič, Nace Kosmač, Nik Cimprič, Darko Zec in Amer Krcič. "Lažje je povedati, kdo ne bo manjkal. Vračata se Matic Seferović in Slobodan Vuk. Vendar v primerjavi s tekmo z Olimpijo, bodo v ekipi minimalne spremembe, saj enostavno nimamo več alternativ," je največje domžalske težave razkril Pekič.

Ne spreglejte