Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
18. 9. 2012,
13.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Panathinaikos NK Maribor NK Maribor

Natisni članek

Torek, 18. 9. 2012, 13.57

8 let, 3 mesece

Panathinaikos prihaja v slabi formi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V četrtek bodo mariborski nogometaši odigrali prvo tekmo skupinskega dela lige Europa. V Ljudski vrt prihaja Panathinaikos, ki ni v najboljši formi.

Medtem ko Maribor v slovenskem prvenstvu briljira in si je v vsega devetih prvenstvenih krogih priigral že šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Koprom, za Panathinaikos velja ravno obratno. Le tri prvenstvene kroge so odigrali najboljši grški klubi, Panathinaikos pa je šele na desetem mestu. Za večnim tekmecem Olympiacosom, ki je branilec naslova in je na začetku sezone stoodstoten, si je nabral sedem točk prednosti, zato v taboru zeleno-belih vre. Prvenstvo je sicer začel z zmago v gosteh nad Levadiakosom z 1.0, nato pa doma zgolj remiziral s PAS Giannino, v zadnjem krogu pa doživel šokanten poraz v gosteh pri skromnemu Panthrakikosu z 1:0, po katerem se je številnim navijačem dvajsetkratnega grškega prvaka stemnilo pred očmi. ''Gradimo novo ekipo. Potrebno bo biti potrpežljiv. Ne obupajte prehitro. Prepričan sem, da vas bomo kmalu razveseljevali. Na koncu bomo prišli do tistega, kar si želimo,'' je po neuspehu navijače miril trener Jesualdo Ferreira, ki je v Atenah že skorajda dve leti. Tudi zaradi zadnjega neuspeha je tekma v Mariboru za Panathinaikos in predvsem portugalskega trenerja še kako pomembna. Nov neuspeh bi verjetno še poglobil krizo in tisti, ki so prepričani, da bi moral oditi, bi postali še bolj glasni.

Prihaja Ganec, ki je v Sloveniji že navduševal

Panathinaikos je sicer sezono začel že konec julija v kvalifikacijah za ligo prvakov. Najprej je brez težav, z dvema zmagama (2:0 in 3:0) izločil škotski Motherwell, od sanj o elitni evropski nogometni ligi pa se, podobno kot Maribor, poslovil v dodatnih kvalifikacijah, potem ko je proti Malagi v gosteh izgubil z 0:2, doma pa remiziral brez zadetkov. Neuspeh je bil za Panathinaikos velik udarec, od katerega si očitno še niso opomogli.

Pred začetkom te sezone so sicer izgubili nekaj pomembnih nogometašev, kar se očitno pozna na rezultatih. V turški Kayserispor je odšel Brazilec Cleyton, mladi Sotiris Ninis se je preselil v italijansko Parmo, Senegalec Cedric Kante je odšel v francoski Sochaux, Mozambičan Simao pa na Kitajsko. Prav veliko okrepitev pa ni bilo. Pravzaprav Grki niso odšteli odškodnine niti za enega nogometaša izmed petih, ki so prišli. Med temi gre izpostaviti predvsem Ganca Quincyja Owosa-Abeyiea, ki smo ga lahko pred leti dodobra spoznali tudi Slovenci, ko je briljiral na tekmah med mlado slovensko in nizozemsko reprezentanco v dodatnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let. Takrat je bil vzhajajoča zvezda evropskega nogometa, zdaj pa je star 26 let, za njim pa so neuspešne epizode pri številnih klubih. Tudi londonskem Arsenalu, moskovskem Spartaku in tudi Malagi. Nazadnje je igral Katarju.

Ne spreglejte