Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 1. 2012,
14.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Milan Osterc Luka Koper

Četrtek, 19. 1. 2012, 14.27

7 let, 12 mesecev

Osterc že trese mreže

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Kopra so priprave na spomladanski del sezone odprle z visoko zmago nad italijanskimi amaterji, nižjeligaškim klubom Ponziana. Bilo je kar 5:0, uvodna zadetka je prispeval Milan Osterc.

''Kanarčki'' so v sredo zvečer odigrali prvo pripravljalno tekmo v letu 2012. Ker je bil tekmec furlanski nižjeligaš Ponziana, kjer prevladujejo amaterji, je bilo moč srečanje odigrati šele v večernih urah. Mraz je opravil svoje, maloštevilni gledalci pa so vseeno prišli na svoj račun. Italijani so na pomožnem igrišču Bonifike prejeli pet zadetkov. V prvem polčasu jih je dvakrat premagal Milan Osterc. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je barve domovine pred desetimi leti branil tudi na svetovnem prvenstvu, je dokazal, da je ohranil strelsko formo. Če se pozna dan po jutru, bo pomlad prinesla veliko zadetkov. S 105 je na lestvici najboljših strelcev 1. SNL vseh časov na četrtem mestu, za drugouvrščenim Klitonom Bozgom pa zaostaja le še štiri gole, tako da bi ga lahko kmalu prehitel in bi se na vrhu znašla prekmursko-prleška (z naskokom vodi Štefan Škaper) sosedska kombinacija. ''Jagoda'' je odigral le prvi polčas, v nadaljevanju so dobili priložnost preostali kandidati, med strelce pa so se vpisali še Urban Žibert, Davor Bubanja in Danijel Marčeta. Slednji je vedno bolj pripravljen in bi lahko v spomladanskem delu predstavljal Bračunovi četi pomembno okrepitev.

Hrvaški strokovnjak je podal priložnost tudi nadarjenim mladincem, na katere v prihodnosti še kako resno računa. Nastopili so tudi Emir Burkič, Sanjin Gavrič, Leo Štulac in Miha Knafelc, ki je debitiral v članski ekipi. Nastopil je tudi mladi reprezentant Aljaž Struna, ki se z Grossetom še dogovarja o morebitni selitvi, nogometašev, ki bi bili v Kopru na trenutni preizkušnji, pa v tem trenutku ni. Klub ni našel skupnega jezika s Patrikom Bordonom in Nejcem Kosmačem, ki tako ne bosta oblekla koprskega dresa. Primorski prvoligaš se bo konec tedna na Bonifiki pomeril še s celjskim drugoligaškim klubom - Simer Šampionom.

Ne spreglejte