Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 12. 2012,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 16.41

8 let

Olimpija zaostajala, vodila in remizirala z Gorico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Gorice so se v 21. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

Obračun Ljubljančanov in Goričanov se je v Stožicah končal z delitvijo točk. Čeprav so večinoma imeli pobudo domači nogometaši, pa jim ni uspelo priti do 13. zmage v sezoni. Kljub temu ostajajo trdno na drugem mestu, Goričani pa so sedmi.

Čeprav so Ljubljančani kot običajno na domačem igrišču v prvem polčasu pokazali napadalno igro, pa jim goriške obrambe ni uspelo streti. Zato pa je že na začetku tekme klonila ljubljanska, saj je Kris Jogan že v četrti minuti goste popeljal v vodstvo. Domači so sicer poskušali izenačiti, a razen poskusa Nika Omladiča v 43. minuti, ko se je žoga odbila pred Vasjo Simčičem, vendar je slednji dobro posredoval, niso resneje ogrozili goriških vrat.

Drugi polčas so zmaji spet začeli odločno, prek Anžeta Zorca so v 49. minuti zatresli tudi prečko, kar se jim je obrestovalo v 50. minuti. Takrat je z 18 metrov sprožil Filip Valenčič in matiral vratarja belo-modrih. Zorc je le malce zatem zapravil novo priložnost za domače, ko je iz bližine žogo poslal čez gol. Toda boljša igra je Ljubljančane spet kmalu nagradila, v 56. minuti je nekdanji član Gorice Aris Zarifović zeleno-bele popeljal v vodstvo, ko je bil po kotu najvišji v kazenskem prostoru in z glavo iz bližine dosegel gol.

V ljubljanskem naletu je bil nato dvakrat nevaren še Valenčič, ko je za malo zgrešil cilj, v 68. minuti pa so Ljubljančani Matiji Široku pustili precej prostora, kar je slednji izkoristil in z roba kazenskega prostora s strelom po tleh premagal Elvisa Džafića. Na drugi strani so v 72. in 74. minuti spet Simčiča ogrozili Ljubljančani, najprej Zarifović z glavo, ko je bil nenatančen, nato pa še Omladič, čigar strel je goriški vratar ukrotil. To pa sta bili kljub odprti igri z obeh strani tudi zadnji pravi priložnosti na tekmi.

Ne spreglejte