Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 9. 2017,
18.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Krško NK Olimpija NK Olimpija Ricardo Alves Andres Vombergar

Nedelja, 10. 9. 2017, 18.50

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Krško : Olimpija

Olimpija v drugem polčasu navdušila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Igor Bišćan | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši iz Krškega so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili z ljubljansko Olimpijo z 2:4 (2:1).

Ljubljančani so se v Posavje podali z veliko željo po zmagi in jo tudi dosegli, po njej pa se se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice, saj so Mariborčani na domačem igrišču remizirali s Celjani. V privlačni predstavi so Ljubljančani na polčasu zaostajali, v nadaljevanju pa vendarle izkoristili večji nabor kakovostnih igralcev in dosegli šesto zmago v tej sezoni.

Ljubljanski nogometaši so sprva imeli pobudo in bili več pri žogi, po obetavni akciji Nika Kapuna v šesti minuti pa se je na stadionu Matije Gubca najprej zatresla njihova mreža. Po grobi napaki Stefana Savića si je žogo izboril Miljan Škrbić in lepo zaposlil Klemena Šturma, ta je z leve strani podal uporabno žogo prostemu Marinu Jurini, ki je iz lepega položaja zanesljivo zadel za 1:0. Favorizirane goste je prejeti zadetek kar malce pretresel, v nadaljevanju nikakor niso znali sestaviti obetavne akcije, nekoliko bolj obrambno naravnani Posavci pa so svoje priložnosti iskali v bliskovitih nasprotnih napadih.

Miljan Škrbić je na osmi tekmi dosegel že deveti prvenstveni gol sezone. | Foto: Vid Ponikvar Miljan Škrbić je na osmi tekmi dosegel že deveti prvenstveni gol sezone. Foto: Vid Ponikvar Nogometaši iz slovenske prestolnice so vse do 25. minute jalovo napadali, nato pa vendarle izpeljali učinkovito akcijo, ki jo je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora in kronal Savić, sicer glavni krivec za uvodni gol Krčanov. Izbranci Igorja Biščana so po izenačujočem zadetku v 30. minut izpeljali še eno obetavno akcijo, po strelu Daria Čanađije pa se je izkazal domači vratar Marko Zalokar. Le tri minute kasneje so gostitelji uprizorili nasprotni napad iz učbenikov, po podaji Tončija Mujana pa je svoj deveti gol v tej sezoni dosegel Škrbić in postavil končni izid po prvi polovici tekme.

Biščan je v začetku drugega polčasa v ogenj poslal napadalca Andresa Vombergarja in zaukazal igro na zmago. Njegovi varovanci so imeli vseskozi pobudo, že v 53. minuti so po kombinirani akciji dosegli izenačujoči gol, potem ko je z roba kazenskega prostora pravi evrogol zabil Portugalec Ricardo Alves. Le tri minute kasneje so že bili v vodstvu, v kazenskem prostoru se je najbolje znašel Vombergar in dosegel svoj krstni gol v zeleno-belem dresu.

Ricardo Alves je v drugem polčasu navdušil z dvema goloma. | Foto: Vid Ponikvar Ricardo Alves je v drugem polčasu navdušil z dvema goloma. Foto: Vid Ponikvar

Krčani so po zaostanku zaigrali nekoliko bolj napadalno, s tem pa odprli več prostora Ljubljančanom, ki so v 64. minuti izpeljali nasprotni napad, a ga ni najbolje zaključil Savić. V zadnjem delu tekme so Ljubljančani imeli škarje in platno v svojih rokah, zaigrali so preudarno in v 74. minuti dosegli nov zadetek. Najprej se je po bliskovitem nasprotnem napadu v idealni priložnosti znašel Ganes Issah Abass, a je vratar Zalokar njegov strel ubranil, odbitek pa je na pravo mesto pospravil Alves in povišal na končnih 4:2.

Nogometaši iz Krškega bodo v prihodnjem krogu v petek, 15. septembra, gostovali v Celju, Ljubljančani pa bodo dan kasneje gostili Domžalčane.

Krško : Olimpija 2:4 (2:1)

Stadion Matije Gubca, gledalcev 1500, sodniki: Ponis (Koper), Klančnik (Slovenj Gradec), Vidali (Gračišče).

Strelci: 1:0 Jurina (8.), 1:1 Savić (25.), 2:1 Škrbić (33.), 2:2 Alves (53.), 2:3 Vombergar (56.), 2:4 Alves (74.).

Krško: Zalokar, Jakolič, Krajcer, Ejup, Šturm, Jurina, Jovanovič (od 70. Kovačič), Nakić, Mujan (od 78. Gajić), Škrbić, Mandić (od 90. Kerin).
Olimpija: Vodišek, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić (od 46. Vombergar), Čanađija, Savić, Alves (od 86. Brkić), Kapun, Abass (od 86. Oduwa).

Rumeni kartoni: Škrbić, Jovanović, Šturm, Jurina, Nakić; Abass.

Ne spreglejte