Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2011,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale

Sreda, 13. 7. 2011, 10.24

8 let

Olimpija uspešna, Domžale ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija je v drugem predkrogu lige Europa premagala irski Bohemians z 2:0 z zadetkoma Dareta Vršiča. Domžale so razočarale in doma klonile proti Splitu z 1:2.

Olimpija je v Stožicah naredila odločen korak proti tretjemu predkrogu lige Europa in pred več kot 4000 gledalci premagala irski Bohemians z 2:0. Zmaga Ljubljančanov je zaslužena, v kar priča tudi razmerje v strelih v korist domačih (14:2). Nesporni junak tekme je bil Dare Vršič, ki je najprej v zaključku prvega dela igre uspešno realiziral najstrožjo kazen, nato pa v drugem polčasu postavil končni izid po mojstrovini s prostega strela.

Domžale so pred domačimi navijači doživele nov poraz proti hrvaškim klubom. Tokrat je bil z 2:1 boljši debitant v Evropi Split. Gostje so že v prvem polčasu prešli v vodstvo z 1:0, ko je zadel nekdanji napadalec splitskega Hajduka Duje Čop. Takoj na začetku drugega polčasa je najboljši nogometaš gostov, nekdanji hrvaški reprezentant Ivica Križanac, zagrešil enajstmetrovko, ki jo je uspešno realiziral Damir Pekič. V 76. minuti pa je Ante Vitaić poskrbel za novo vodstvo gostov, ko je zadel s prostega strela in postavil končni izid tekme. Domžalčani imajo tako zelo malo možnosti, da napredujejo v tretji predkrog.

V četrtek je bilo na delu še nekaj slovenskih legionarjev. Tudi reprezentant Aleksander Radosavljevič, ki se z Den Haagom vrača iz Litve z zmago. Irtiš Pavlodar (Marko Balažic) je v Gruziji remiziral. ''Poljak'' Rok Elsner je s Slaskom ugnal Dundee United. Šerif iz Tiraspola Mirala Samardžiča je v Sarajevu na Grbavici proti Željezničarju doživel minimalni poraz. Rene Mihelič se z Nacionalom z gostovanja na Islandiji vrača z remijem, Ferencvaros Marka Raniloviča pa je doma z 2:1 ugnal Aalesund. Vseh šest slovenskih nogometašev je igralo od prve do zadnje minute.

Za preboj v skupinski del lige Europa bo potrebno zmagati še v tretjem in četrtem predkrogu. Žreb tretjega predkroga lige Europa bo v petek ob 13. uri.

Ne spreglejte