Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
14. 7. 2016,
15.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Trenčin liga prvakov NK Celje Etien Velikonja Darijan Matić Miha Zajc

Četrtek, 14. 7. 2016, 15.41

6 let, 6 mesecev

Po nenavadni tekmi v Ljubljani o povratnem srečanju na Slovaškem

Obžalujejo, da so podcenjevali Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Olimpija Trenčin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ljubljančani za napredovanje v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov potrebujejo čudež na Slovaškem, zmago z vsaj dvema zadetkoma razlike nad Trenčinom. V njo verjamejo, pred tem pa želijo v soboto v prvenstvenem uvodu premagati še Celjane.

Nogometna pravljica Olimpije je v prejšnji sezoni potekala na slovenskih zelenicah. Zmaji želijo v tej sezoni narediti korak naprej in jo preseliti v Evropo, a jim po uvodnem dejanju ne kaže najbolje. Z domačim porazom s 3:4 proti Trenčinu so se znašli v nehvaležnem položaju.

Z dvignjenimi glavami po preobrat

Miha Zajc verjame v čudež. | Foto: Vid Ponikvar Miha Zajc verjame v čudež. Foto: Vid Ponikvar "Trenčin nas je presenetil. Nismo si predstavljali, da so lahko toliko boljši od nas. Prvi zadetek nas je pahnil v šok," je priznal slovenski reprezentant Miha Zajc, ki se je vpisal med strelce po izvrstno izvedenem prostem strelu. "Na Slovaško moramo odpotovati z dvignjenimi glavami in iti po preobrat," ne skriva kart pred povratno tekmo, na kateri se lahko v Žilini slovaškemu prvaku maščujejo za boleč poraz.

"Morda je psihološka prednost zdaj na naši strani. Pokazali smo močan karakter, saj smo se z 0:4 vrnili na 3:4. Na povratni tekmi moramo prvi doseči zadetek, potem pa je vse mogoče," meni  mladi Primorec, ki še verjame v čudež.

Premagati Celje, si utrditi samozavest in odpotovati v Žilino

Etien Velikonja želi v soboto premagati Celjane. | Foto: Vid Ponikvar Etien Velikonja želi v soboto premagati Celjane. Foto: Vid Ponikvar Podobno razmišlja tudi njegov šempetrski sosed Etien Velikonja. Želja, da bi v dresu Olimpije na uradni tekmi debitiral z zmago, se mu ni uresničila. "Zadovoljen sem le z golom, drugače pa vem, da lahko igram še boljše. Mora biti boljše. Vsi moramo več pokazati. Niti v sanjah ne smemo več ponoviti takšnega začetka," ga je kar zmrazilo, ko se je spomnil na prigode v uvodnih 32 minutah, v katerih je Trenčin napolnil ljubljansko mrežo s kar štirimi zadetki.

Optimizem mu daje spoznanje, da je Olimpija v nadaljevanju srečanja pokazala boljši obraz. "V drugem delu smo namučili tekmeca. Če bolje stojimo na igrišču in tekmecu puščamo manj prostora, lahko igramo hitreje in bolj v globino. Tako smo nevarnejši," je nekdanji napadalec Gorice in Maribora nakazal, kako bi se lahko zmaji na povratni tekmi lotili slovaškega prvaka.

"Na srečo nas čaka še popravni izpit. Moramo verjeti v napredovanje. Najprej moramo bolje odigrati v soboto in premagali Celje, si okrepiti samozavest, nato pa odpotovati v Žilino, stoodstotno pripravljeni na boj," meni Eti.

Novogoriška naveza trikrat v polno

Olimpija je dosegla tri zadetke, prav vsi so bili doseženi na novogoriški pogon. Zajc in Velikonja prihajata iz Šempetra pri Gorici, Blessing Eleke pa je pred prihodom v Ljubljano nosil dres vrtnic.

Krvavo potrebujejo zmago

Srečanje v Stožicah sta si ogledala tudi selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec in njegov pomočnik Aleš Čeh. | Foto: Vid Ponikvar Srečanje v Stožicah sta si ogledala tudi selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec in njegov pomočnik Aleš Čeh. Foto: Vid Ponikvar Trenčin v soboto čaka prvi krog slovaškega prvenstva, v katerem bo že drugič zapored branil naslov. Za začetek bo gostoval v Michalovcih, nato pa se bo začel pripravljati na domačo tekmo z Olimpijo. Podoben ritem čaka Ljubljančane, ki bodo v soboto v Stožicah gostili Celjane.

"Moramo jih premagati. Krvavo potrebujemo zmago. Takšno tekmo je treba izkoristiti. Nikakor ne prihaja ob nepravem času," kapetan Darijan Matić v sobotni tekmi v Stožicah vidi priložnost, da Olimpija hitreje pozabi na sredin šok. Prepričan je, da pri katastrofalnem začetku ni imelo prstov vmes podcenjevanje slovaškega prvaka.

Bo na povratni tekmi pripravljen tudi Rok Kronaveter, v zadnji sezoni najboljši igralec in strelec Prve lige Telekom Slovenije? "Po tekmi sem ga o tem povprašal, a mi je odvrnil, da ne verjame v to možnost. Upam, da se moti," si kapetan želi čimprejšnje vrnitve izkušenega slovenskega reprezentanta, ki je sezono 2015/16 odigral v življenjski formi.

Trenčin zadnjo domačo evropsko tekmo izgubil z 0:2

Trenčin je lani na zadnji evropski tekmi doma proti Steaui izgubil z 0:2 | Foto: Vid Ponikvar Trenčin je lani na zadnji evropski tekmi doma proti Steaui izgubil z 0:2 Foto: Vid Ponikvar Obstaja vprašanje, ali bo Trenčin podobno darežljiv kot v Stožicah, ko je po vodstvu s 4:0 padel v ritmu in dovolil Ljubljančanom, da so se mu približali.

"Škoda za tri prejete zadetke. Zaradi njih smo iz Ljubljane odšli z mešanimi občutki. Zdaj smo na polovici poti do napredovanje. Imamo odlično popotnico, v Žilini pa bomo računali na pomoč svojih navijačev," ostaja previden kapetan Peter Kleščik. Dobro se spominja prejšnje sezone, v kateri je Trenčin v kvalifikacijah za ligo prvakov doma izgubil proti Steaui z 0:2.

Na povratni tekmi v Bukarešti je resda zmagal s 3:2, a to ni zadoščalo za napredovanje. Če bi prihodnjo sredo romunskega velikana in nekdanjega evropskega prvaka posnemala tudi Olimpija, bi si zagotovila napredovanje.

Zaigrati bo morala veliko bolje kot na tekmi v Stožicah, kjer so ji do kolikor toliko spodobnega rezultata pomagali tudi gostje. "Morda je bilo v drugem polčasu krivo naše podcenjevanje tekmeca," je po zmagi v Ljubljani dejal Slovak Matuš Bero in s tem dal vedeti, kako je nepovezana igra zmajev vplivala na potek srečanja, saj so se nogometaši Trenčina začeli vesti podcenjevalno.

So Stožice v sredo spremljale zadnjo letošnjo evropsko tekmo?
 | Foto: So Stožice v sredo spremljale zadnjo letošnjo evropsko tekmo?

To je bila voda na zeleno-beli mlin, ki pa bo stežka prisotna tudi na povratnem srečanju, kjer Trenčin noče ničesar prepustiti naključju. "Napredovali bomo, vse je v naših rokah, 4:3 je fantastičen rezultat," je velik optimist Bero. Ni ga Slovaka, ki po nenavadni zmagi v Stožicah ne bi razmišljal o napredovanju. Po klavrnem vstopu v srečanje pa je na drugi strani tudi vedno več Slovencev, ki so prepričani, da bi lahko Vanolijeva četa prihodnjo sredo pokvarila načrte Slovakom ...

 

Ne spreglejte