Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 1. 2016,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Harry Redknapp Ranko Stojić Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Sreda, 6. 1. 2016, 16.56

8 let

Olimpija se odloča med tremi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Jesenski prvak Olimpija še išče novega trenerja. Predsednik Milan Mandarić se je vrnil iz tujine in sporočil, da so v igri še trije kandidati, hkrati pa poudaril, da med njimi ni Harryja Redknappa.

V času, ko prvoligaški klubi pogledujejo v nebo in zaradi snežnih padavin razmišljajo o tem, kako in kje začeti priprave na spomladanski del prvenstva, se vodstvo Olimpije ubada z nekoliko drugačnimi nalogami. Še vedno ni izbral trenerja, ki bo na vročem zeleno-belem stolčku nasledil Marijana Pušnika. Čeprav je od konca jesenskega dela, v katerem je Olimpija zbrala največ točk in osvojila naslov jesenskega prvaka, minil še skoraj mesec dni, nad Stožicami še vedno niso opazili belega dima.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić se je med božičnimi in novoletnimi prazniki mudil v tujini. Bilo je za pričakovati, da bo Pušnikovega naslednika ustoličil šele takrat, ko se bo vrnil v Slovenijo. Zdaj, ko je prišel, je strnil prve vtise in napovedal, da bo novi strateg zmajev predstavljen javnosti najpozneje do začetka prihodnjega tedna. V ponedeljek se bodo uradno začele priprave nogometašev na spomladanski del, po zagotovilu predsednika pa bodo potekale že pod budnim očesom novega trenerja.

Olimpija potrebuje nekoga, ki mu slovensko okolje ni tuje

''Olimpija potrebuje trenerja - zmagovalca, ki bo vzpostavil takojšnjo avtoriteto v moštvu. Človeka, ki bo takoj zavihal rokave in bil sposoben v naslednjih štirinajstih tekmah zagotoviti naslov državnega prvaka. Ne smemo si privoščiti niti najmanjše napake, saj je vložek prevelik. Potrebujemo nekoga, ki mu slovensko nogometno okolje ni tuje. Zato bi bilo v tem trenutku nesmiselno angažirati strokovnjaka iz zahodne Evrope,'' je namignil, da bo novi trener nekdo, ki prihaja iz slovenskega oziroma bližnjega okolja.

V poštev bi lahko prišlo tudi območje nekdanje Jugoslavije. Športni direktor Ranko Stojić se je nenazadnje v zadnjih dneh mudil v srbski prestolnici. ''V tem trenutku lahko Olimpijo vodi nekdo, ki se bo sposoben v zelo kratkem času prilagoditi na slovensko nogometno okolje in kulturo,'' je prepričan, da se trenerski kandidat iz zahodne Evrope ne bi izkazal za najbolj primerno rešitev na delovnem mestu v ljubljanskem klubu.

Zanima ga le naslov

Mandarića zanima naslov prvaka. Ko je prevzel Olimpijo, o ciljih ni razpredal tako konkretno, ampak je diplomatsko poudarjal, da si želi klub popeljati v Evropo. Zdaj, ko so zeleno-beli postali jesenski prvaki in glavnemu tekmecu Mariboru dokazali, da lahko vztrajajo na vrhu, so pričakovanja porasla.

''Z vsem spoštovanjem do ostalih slovenskih klubov, ki imajo podobne želje in pričakovanja, toda Olimpija želi sezono končati na prvem mestu. Od tega ne bomo odstopili. Izhodišče je dobro, okostje ekipe ostaja nespremenjeno, je pa dejstvo, da nas v spomladanskem delu sezone čaka le štirinajst tekem, ki jih bomo morali odigrati na najvišji možni ravni.''

Ne spreglejte