Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 3. 2017,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,50

11

Natisni članek

Milan Mandarić Ranko Stojić NK Olimpija NK Olimpija Luka Elsner

Četrtek, 9. 3. 2017, 11.30

6 let, 6 mesecev

Kaj se kuha v nogometni Olimpiji

Bodo Luko Elsnerja pri Olimpiji odslovili?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,50

11

Luka Elsner | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Nič se ni zamenjalo," nam je še v sredo zvečer zagotavljal predsednik Ljubljančanov Milan Mandarić. Dejal je, da bo Olimpijo še naprej vodil Luka Elsner. V četrtek so njegove besede izpuhtele v prazno, saj bodo zmaji ob 14. uri javnosti predstavili novega (starega) trenerja. Na zeleno-beli stolček se očitno vrača Marijan Pušnik.

Slovenski nogometni portal Nogomania.com, ki ima pogosto hitre in zanesljive informacije o Olimpiji, je v sredo dvignil veliko prahu z novico, da je Luka Elsner že nekdanji trener Olimpije, potem ko je ta izgubila na obeh tekmah na začetku letošnjega leta, proti Rudarju doma (2:4) in Mariboru v gosteh (0:1). Zamenjal naj bi ga povratnik v Stožicah Marijan Pušnik.

Za potrditev neuradnih informacij smo poklicali prvega moža kluba, ki je takšne govorice zanikal. "Po tako slabem začetku leta sem seveda zelo razočaran, a očitno ti, ki pišejo o trenerski spremembi, o dogajanju v klubu vedo več kot jaz. Trener ostaja na svojem položaju, športni direktor Ranko Stojić prav tako. S Pušnikom nisem v stikih," nam je v sredo zvečer povedal Milan Mandarić in odgovoril tudi na vprašanje o usodi športnega direktorja, ki je najbolj na udaru navijačev.

Luka Elsner ni hotel, predsednik ni znal povedati

O tem, da naj bi se zgodile spremembe na trenerskem mestu, niso vedeli nič povedati niti nogometaši v garderobi prvakov. Ko pa smo predsednika vprašali, ali bo Elsner v nedeljo zagotovo sedel na klopi Olimpije, ki jo čaka zahtevno gostovanje v Domžalah, nam je odgovoril zelo dvoumno. "Ne vem. Treba bo še premisliti," je povedal Mandarić. 

Očitno je v noči na četrtek dobro premislil in sprejel odločitev, saj je Olimpija poslala medijem vabilo na izredno novinarsko konferenco. V enem izmed ljubljanskih hotelov se bo začela ob 14. uri, na njej pa bodo, kot kaže, predstavili novega (starega) trenerja zmajev. To bo Korošec Pušnik, ki se tako po dobrem letu vrača na klop Olimpije. S Stojićem in Mandarićem je že sodeloval in v jesenskem delu 2015/16 prvi prečkal ciljno črto, nato pa je moral na presenečenje mnogih zapustiti prestolnico. 

Milan Mandarić, ki ga porazen začetek leta 2017 še kako boli, je očitno zamenjal še četrtega trenerja. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Milan Mandarić, ki ga porazen začetek leta 2017 še kako boli, je očitno zamenjal še četrtega trenerja. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Spor med Elsnerjem in Stojićem na treningu

Kaj je posledica preobrata na trenerskem položaju Olimpije? Po poročanju časnika Dnevnik je bil usoden spor med Elsnerjem in Stojićem na zadnjem treningu. Mladi strateg je ocenil, da se športni direktor, ki mu je na zadnji tekmi s knapi (2:4) delal družbo na klopi, preveč vmešava v delo. Ob 14. uri bo jasno, ali je njegov nadrejeni na spor odgovoril z zahtevo po menjavi, s katero želi po dveh zaporednih porazih doseči pozitivno šok terapijo pred nedeljskim derbijem v Domžalah.

Elsner je že v sredo zelo dvoumno odgovoril na naše vprašanje, ali je še trener Olimpije. "V tem trenutku teh zadev ne morem komentirati," je sporočil in dal vedeti, da bi lahko bilo v dneh do naslednje tekme v Stožicah zelo pestro. Da je v zraku nekaj več, je nakazal tudi pozni dopis ljubljanskega kluba, da se načrtovani medijski četrtkov termin za druženje z nogometaši in strokovnim vodstvom Olimpije iz dopoldanskega prestavi na popoldanski čas. Pred treningom bo že konec izredne novinarske konference, na kateri bo dokončno znano, kdo bo v nadaljevanju sezone vodil branilce državnega naslova.

Doživel je tri poraze, dva na derbijih

Elsner je trener Olimpije postal konec avgusta lani in jo vodil na 16 tekmah. Dosegel je deset zmag, tri remije in tri poraze. Dva od teh na derbijih proti Mariboru. 

Na trenerskem stolčku je nasledil Italijana Rodolfa Vanolija, toda takrat je bil športni direktor Ljubljančanov Nenad Protega, ki je pozneje moral oditi.

Kdo je kriv za porazen začetek leta NK Olimpija?

  • predsednik Milan Mandarić
    7,79 %
    71 glasov
  • športni direktor Ranko Stojić
    83,10 %
    757 glasov
  • trener Luka Elsner
    3,18 %
    29 glasov
  • nogometaši
    4,61 %
    42 glasov
  • nihče izmed naštetih
    1,32 %
    12 glasov
Oddanih 911 glasov
Ne spreglejte