Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2011,
19.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dušan Kosič NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 23. 11. 2011, 19.40

8 let

Olimpija je razočarala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši ljubljanske Olimpije in CM Celja so se v 19. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0:0.

Ljubljančani v tej sezoni 1. SNL še niso našli recepta, kako premagati celjsko ekipo, pa čeprav moštvi na lestvici loči 12 točk. Potem ko so Celjani prvo letošnjo medsebojno tekmo dobili s 3:0 v Ljubljani, v Celju pa je bilo nato 0:0, se je brez zadetkov končala tudi tretja tekma sezone teh dveh klubov. Kljub odprti igri strelci ene in druge ekipe niso bili dovolj razpoloženi, da bi lahko tehtnico nagnili na eno ali drugo stran.

Tekmo v Ljubljani so bolje začeli Celjani, ki so si hitro priigrali nekaj priložnosti, vendar Zoran Pavlović, Dejan Krljanović (dvakrat), Denis Popović in Roman Bezjak niso bili dovolj natančni. Posebej slednji je imel v 19. minuti izvrstno priložnost, saj je bil sam pred Elvisom Džafićem, vendar je bil ljubljanski vratar uspešnejši.

Po celjskem naletu so se "sprostili" tudi domači in poskusili prek Adnana Bešića in Davorja Škerjanca, vendar neuspešno. V 30. minuti je s prostega strela močno udaril Dare Vršič, vendar je bil Amel Mujčinović na mestu, v 34. minuti pa sta imela pred vrati Celja Vršič in Bešić novi izjemni priložnosti za vodstvo, vendar je ostalo pri 0:0.

Drugi polčas se je začel z nevarno akcijo Celjanov, ki pa jo je zaključil Iztok Močivnik s preveč "mlačnim" strelom. Na drugi strani sta Celjanom vrnila Bešić in Sreten Sretenović, a niti po njunih strelih žoga ni prešla golove črte. V 51. minuti je od daleč sprožil Pavlović, vendar je bil Olimpijin čuvaj mreže na mestu. Sledili so novi poskusi na obeh straneh, vendar ne celjski ne ljubljanski nogometaši niso bili najbolj "pri strelu".

V končnici tekme, ki je postregla z odprto igro z veliko streli proti obema goloma, so bili nevarnejši zeleno-beli. V 85. minuti je Filip Valenčič sprožil le malce mimo desne vratnice, v samih izdihljajih tekme pa je Olimpija pritisnila proti celjskemu golu, toda akcije za zmagoviti gol ji ni uspelo izpeljati. Še najbližje zadetku je bil spet Valenčič, ki je v sodniškem dodatku skorajda presenetil celjskega vratarja.

Ne spreglejte