Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
11. 1. 2018,
18.53

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Natisni članek

Igor Bišćan zimski prestopni rok NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Denis Klinar

Četrtek, 11. 1. 2018, 18.53

6 let, 3 mesece

Denis Klinar odhaja na Madžarsko

Olimpija izgubila še enega ''šampiona''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Denis Klinar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Napoved neformalnega športnega direktorja Olimpije Mladena Rudonje, da bo konec tedna v zmajevem gnezdu, kar zadeva prestopne aktivnosti, zelo pestro, se uresničuje. Denis Klinar zapušča Ljubljano. Kariero bo nadaljeval na Madžarskem pri prvoligašu Puškaš Akademija, v Stožice pa se iz Zagreba seli 20-letni hrvaški branilec Filip Uremović.

Branilec Denis Klinar je dres Olimpije oblekel v sezoni 2015/16. Prišel je iz velenjskega Rudarja in prispeval pomemben delež k težko pričakovanemu državnemu naslovu ljubljanskega kluba. Zmaji so si zagotovili prvo mesto prav na gostovanju v Velenju, kjer je Klinar odigral vso tekmo. Pozneje je izgubil tekmovalno formo, pod vodstvom Igorja Bišćana pa zaigral le poredko.

Olimpija mu želi veliko uspeha

Lani je z B-reprezentanco nastopil na turnirju v ZAE. | Foto: Vid Ponikvar Lani je z B-reprezentanco nastopil na turnirju v ZAE. Foto: Vid Ponikvar Za Olimpijo je zbral 63 nastopov in se dvakrat vpisal med strelce. "Olimpija se mu zahvaljuje za doprinos k uspehom kluba in mu želi veliko uspeha v nadaljevanju kariere," so zapisali pri jesenskem podprvaku in dodali, da je desni bočni branilec zapustil Olimpijo poldrugo leto pred iztekom pogodbe.

Seli se na Madžarsko, kjer bo branil barve prvoligaškega kluba Puškaš Akademija. Ta prihaja iz mesta Felcsut, v jesenskem delu pa je osvojil osmo mesto.

Le še trije "šampioni"

Po odhodu Klinarja pri Olimpiji igrajo le še trije nogometaši, člani šampionske enajsterice, ki je 14. maja 2015 v Velenju premagala Rudar z 1:0 in osvojila naslov prvaka.

V dresu Olimpije je vedno manj nogometašev, ki so v sezoni 2015/16 osvojili državni naslov. | Foto: Vid Ponikvar V dresu Olimpije je vedno manj nogometašev, ki so v sezoni 2015/16 osvojili državni naslov. Foto: Vid Ponikvar

Takrat so barve zeleno-belih branili Vidmar, Delamea, Klinar, Kelhar, Fink (od 81. Krefl), Zarifović, Matić, Zajc, Kronaveter, Radović in Eleke (od 73. Wobay), trener Bišćan pa bo v pripravah na spomladanski del računal le še na vratarja Nejca Vidmarja, branilca Arisa Zarifovića in zveznega igralca Roka Kronavetra.

Računal bo tudi na 20-letnega hrvaškega branilca Filipa Uremovića. Hrvaški športni dnevnik Sportske novosti poroča o tem, da ga namerava Olimpija odkupiti za 200 tisoč evrov. Mladen Rudonja je napovedal, da bo posel najverjetneje uradno sklenjen v petek, a je trener Bišćan že dan prej pojasnil, da v prestolnico Slovenije prihaja mlad in dober hrvaški branilec.

Ne spreglejte