Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2011,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Olimpija Luka Koper

Torek, 10. 5. 2011, 8.25

8 let

Okčič: Izkoristiti slabosti Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Koprčane v sredo čaka pomembna tekma. Še vedno aktualni državni prvaki bodo gostili Olimpijo, ki v spomladanskem delu poraza še ne pozna. Bodo Ljubljančani končno padli?

Koprska druščina je pretekli konec tedna vknjižila še tretji zaporedni remi in si v slovenskem Las Vegasu razdelila točko s štirikratnimi državnimi prvaki.

"Nismo zadovoljni z osvojeno točko, saj smo šli na zmago. Nismo ponovili igre, ki smo si jo želeli, igralci še vedno igrajo z določenim strahom, ne spustijo žoge na tla in igrajo z visokimi podajami. Prvih 30 minut smo imeli vse v svojih nogah, priložnosti nismo realizirali, in če bi dosegli prvi gol, bi bilo drugače. Toda tudi HiT Gorica je imela svoje priložnosti, tako da so si tudi oni zaslužili točko," je po novem remiju ne preveč zadovoljen pogovor za Sportal začel Nedžad Okčič, ki je na klopi Luke Koper nedavno zamenjal odstavljenega Primoža Gliho.

Želja "kanarčkov": zadržati tretje mesto

Četrti zaporedni neodločen izid pa bržkone ne pride v poštev v sredo, ko na Bonifiko prihaja v spomladanskem delu sezone nezaustavljiva Olimpija. Ljubljančani blestijo kot že dolgo ne, iz tira pa jih niso odvrnile niti številne poškodbe, ki sicer niso v negativnem smislu vplivale na rezultate. Še več, "zmajčki", ki grenkobe poraza niso okusili od 14. novembra lanskega leta, so po bledih jesenskih predstavah in rezultatih v drugem delu sezone napredovali na četrto mesto, kjer jih zgolj še točka loči od branilcev naslova na tretjem mestu. Boj za slednje bo tako sredi tedna silovit kot že dolgo ne.

"Želimo ubraniti tretje mesto. Cilj je kristalno jasen. Če želimo ostati na tretjem mestu, moramo premagati Olimpijo, saj nas že v naslednjem krogu čaka tekma z Mariborom. Evropa je sicer zagotovljena, želimo si zgolj še tretje mesto. Priložnost za drugo mesto smo skorajda že zapravili," je bil pred gostovanjem najbolj vroče ekipe drugega dela sezone na Obali sila odločen (začasni) koprski strateg.

Če jim uspe, vsa čast

V taboru rumeno-modrih se dobro zavedajo, s kakšno igro reprezentirajo Ljubljančani v spomladanskem delu sezone, po drugi strani pa poznajo tudi ljubljanske slabosti, katere pa Koprčani ne bodo kar tako razkrili. A kljub vsemu se o Olimpiji lahko za zdaj piše zgolj v presežkih … "Dobri rezultati prinesejo samozavest. Olimpija igra sedaj dobro, v zimskem prestopnem roku se je okrepila v zadnji in zvezni vrsti. Tudi z Daretom Vršičem, ki ga dobro poznam, in od njega bo tudi tokrat veliko odvisno. Ljubljančani igrajo s kratkimi in hitrimi podajami ter držijo žogo v posesti. Igrajo všečen nogomet, imajo določene prednosti, a tudi pomanjkljivosti, ki jih bomo skušali izkoristiti. Imamo svoje adute in želimo priti do želenega cilja," je sredine tekmece slikovito opisal Okčič in glede kraljevanja "zmajčkov" na slovenskih zelenicah dodal: "V vsaki ekipi pridejo vzponi in padci, pri njih pa do padcev v tem delu še ni prišlo. Olimpija drži konstanto in če bodo zdržali do konca prvenstva, vsa čast."

Marčeta in Struna na tribuni

Koprska lepotica bo torej v sredo razkrila, po katerih notah se bo končal derbi 33. kroga slovenske prvoligaške scene. Prav tako bo moč videti, ali bodo "kanarčki", ki so Ljubljančane v tej sezoni ugnali dvakrat, 19. marca pa so doživeli pravi debakel v Stožicah, zadržali tretje mesto, ali pa ga bodo prepustili suvereni zeleno-beli druščini, katere barve branita tudi nekdanja Koprčana, Dare Vršič in Dalibor Radujko. "Med nami je sedaj točka razlike, ob morebitni naši zmagi bi bili pred njimi štiri točke. Pričakujem lepo ozračje na tekmi in lepo bi bilo premagati Olimpijo, ki je 'leader'," je za konec še dejal Okčič, ki to pot v kader ne bo mogel uvrstiti kaznovanega, a v zadnjem času vse bolj odličnega Aljaža Struno, in poškodovanega Danijela Marčeto.

Za branilce naslova je nedvomno razveseljiva novica ta, da se je po poškodbi v ekipo v preteklem krogu vrnil prvi strelec Luke Koper, in v pretekli sezoni kralj strelcev elitne slovenske druščine, Milan Osterc. Se bodo domačini prav na krilih izkušenega napadalca pohvalili z ljubljanskim skalpom ali pa bodo "zmajčki" še naprej razred zase?

Ne spreglejte