Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 10. 2016,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij Luka Elsner pokal Slovenije NK Rudar NK Krka

Sreda, 19. 10. 2016, 11.30

6 let, 6 mesecev

Odmevi po pokalni zmagi Olimpije nad Aluminijem

Luko Elsnerja še vedno boli glava #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Olimpija Aluminij | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Olimpije so v prvem četrtfinalnem pokalnem dvoboju izkoristili prednost domačega igrišča in premagali Aluminij (2:1), trener Luka Elsner pa je znova opozoril na nedopustne napake v obrambi, ki so gostom omogočile lažjo pot do zadetka. ''Preveč stvari prepustimo naključju,'' je poudaril 34-letni strateg.

Pred prvim četrtfinalnim dvobojem med Olimpijo in Aluminijem so Ljubljančani veljali za velikega favorita, nato pa v Stožicah trepetali za zmago do zadnje sekunde.

Kako je Olimpija premagala Aluminij?

Začelo se je sanjsko za goste iz Kidričevega, ki so v tej prvenstveni sezoni že nanizali nekaj podvigov (v gosteh so premagali celo Maribor). Najboljši strelec Aluminija Žiga Škoflek je v deseti minuti drugoligaškega podprvaka popeljal v vodstvo, v Stožicah pa je zadišalo po senzaciji.

Olimpija od 0:1 do 2:1

Žiga Škoflek je v 10. minuti premagal Roka Vodiška in utišal okrog tisoč gledalcev v Stožicah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Žiga Škoflek je v 10. minuti premagal Roka Vodiška in utišal okrog tisoč gledalcev v Stožicah. Foto: Grega Valančič/Sportida "Glava nas boli zaradi načina, kako prejemajo zadetke. Tako kot smo Mariboru podarili drugi gol v soboto, smo to storili še proti Aluminiju. Tekmecu podarimo gol, nato pa se mučimo, da se vrnemo v tekmo," je trenerja Luko Elsnerja zmotila nova nezbranost v zadnji vrsti Olimpije, s pomočjo katere so se Kidričani razveselili vodstva v slovenski prestolnici.  

V nadaljevanju so zeleno-beli, ki so po napornem večnem derbiju z Mariborom (1:3) zaigrali v spremenjeni zasedbi, potrebovali nekaj časa, da so ujeli želeni ritem.

Ko so ga ujeli, so postajali vedno bolj nevarni pred vrati gostov. Julius Wobay in Etien Velikonja, dva izmed številnih nogometašev Olimpije, ki na derbiju z vijolicami niso zaigrali od prve minute, sta našla pot do mreže, s tem pa poskrbela za rezultatski preobrat in tesno zmago ljubljanskega kluba (2:1).

Elsner brez številnih prvokategornikov

Olimpiji je zmago z uspešno izvedenim strelom z bele točke zagotovil Etien Velikonja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpiji je zmago z uspešno izvedenim strelom z bele točke zagotovil Etien Velikonja. Foto: Grega Valančič/Sportida "Odziv je bil dober. Pokazali smo željo, da spremenimo rezultat. Nanizali smo nekaj priložnosti," je bil s potekom nadaljevanja srečanja bolj zadovoljen Elsner, a tudi opozoril:

"Preveč stvari prepustimo naključju, nato pa nas kaznujejo malenkosti. V prvih šestih tekmah nas niso in smo preživeli, zdaj pa smo v nizu, ko nas na vsaki tekmi," se zaveda, da igra zeleno-belih pod njegovim vodstvom še zdaleč ni dosegla tiste ravni, ki si jo je ob prihodu v Ljubljano začrtal.

V pokalu je spočil kar nekaj prvokategornikov. Ni bilo kapetana Matića, Klinarja, Benka, Krefla … Kelhar, Eleke in Kronaveter so v igro vstopili s klopi za rezervne igralce, od prve minute pa so priložnost poleg Wobayja in Velikonje dočakali še nekateri igralci, na katere Elsner prej ni veliko računal. Poleg Bajrića, Vukćevića, Alvesa in Miškića je izstopal še mladoletni Sandi Ćoralić, ki je zaigral na položaju levega bočnega igralca in debitiral za člansko moštvo Olimpije.

Olimpija pri ranjenih knapih, ki jih je šokirala Krka

Ljubljančane v nedeljo čaka zahtevna prvenstvena obveza. Odhajajo v Velenje, kjer so nazadnje proslavljali državni naslov (predzadnji krog sezone 2015/16), Aluminij pa bo gostoval v Krškem. Olimpijo čaka dvoboj z ranjenimi knapi, ki so v torek razočarali svoje navijače z nepričakovanim domačim porazom proti Krki.

Kako je Krka presenetila Velenjčane v gosteh?

Novomeščani, ki igrajo v drugi ligi, so prvo četrtfinalno pokalno dejanje na štadionu Ob jezeru dobili z 2:0, Velenjčani pa so objokovali številne zgrešene priložnosti, v katerih sta izstopala zlasti prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije Dominik Glavina in Afričan John Mary. Sta varčevala z natančnostjo za nedeljsko tekmo z vodilno Olimpijo?

Ne spreglejte