Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alfred Jermaniš Bayern Barcelona Real Madrid Zenit Juventus Napoli Chelsea Dare Vršič Jan Oblak Jan Oblak Valter Birsa

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 14.15

8 let

"Odkar obstaja liga prvakov, ni še nihče ubranil naslova"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Začenja se nogometna liga prvakov. Kdo ima največ možnosti, kdo lahko preseneti, kako se bodo odrezali velikani, kako Slovenci? O tem je za Sportal razmišljal nekdanji reprezentant Alfred Jermaniš.

"Že lep čas se ni zgodilo, da bi kdo ubranil evropski naslov. Odkar obstaja liga prvakov, ga ni še nihče. Dvakrat sem naglas razmišljal, da bi to lahko postala Barcelona. Takrat, ko je bil trener katalonskega kluba še Josep Guardiola. Zdaj je v Bayernu. Od prvega dneva mu je na Bavarskem uspelo vsiliti svoj način igre. V tem trenutku je v nemški bundesligi le drugi, a če je imel z Barcelono težave s skokom in agresivnostjo, tega pri Bayernu nima. Zato je moj največji kandidat za naslov prvaka. Resno mislim, da bodo nogometaši Bayerna ubranil naslov."

"Cristiano Ronaldo igra po levi strani, Gareth Bale igra po levi strani … Nekoga bodo preselili drugam. Bale je resda v zadnjem krogu dosegel zadetek, Carlo Ancelotti pa prinesel ofenzivno igro, a če nekaj sezon igraš defenziven nogomet, takšnega, kot ga je vodil Jose Mourinho, ne moreš čez noč preklopiti na kaj drugega. To ostane v krvni sliki igralcev in nastanejo določene težave. Poleg tega se je Real okrepil še z bočnim igralcem, v napadu pa denimo izgubil Gonzala Higuaina. Nogometaša, ki je pihal v hrbet Karimu Benzemaju, da je na igrišču dal vse od sebe, zdaj pa nima konkurence."

"Marsikdo razmišlja o tem, da Barcelona v začetni enajsterici na igrišču ne more trpeti dveh zvezdnikov tipa Messi in Neymar. Vsaj za zdaj ji gre. Resda se je v zadnjem krogu španskega prvenstva rešila v zadnjih trenutkih, a tisti, ki je spremljal tekmo, bi takoj priznal, da si je zmago zaslužila že mnogo prej. Novi trener Gerardo Martino je začel zgodaj rotirati ekipo. V zadnjih letih se je pokazalo, da je bil ključen igralec poškodovan, mogoče zaradi tega ne bo. Barcelona ostaja med favoriti, a če je bila v zadnjem letu največji, je letos favorit iz ozadja."

"To bi bil zmožen Juventus. Nekaj je nakupil, v največ dveh letih pa želi naskok na evropsko lovoriko. Lahko bi jo dočakal že prej. V mojih očeh bi lahko presenetil Napoli. V skupinskem delu ima zelo zahtevne tekmece. Je v atraktivni skupini, v sredo pa bo tekma z Borussio Dortmund dala marsikateri odgovor. Predsednik Aurelio de Laurentiis je poudaril, da predstavlja največjo okrepitev trener Rafael Benitez. Rezultati mu grejo v prid, strokovnjaki pa pravijo, da je Napoli zadel z okrepitvami. Pripeljali so vratarja, branilca, napadalca … Sestavili so kakovostno dolgo klop, tako da so lahko močni tako v domačem prvenstvu kot tudi v Evropi. Že v soboto je Benitez spočil šest igralcev, a kljub temu v serie A zmagal z 2:0. Ima 15, 16 vrhunskih nogometašev in lahko konkurira drugim."

"Ne smemo pozabiti na Angleže. Klubi iz Manchestra in Londona, vsi štirje, imajo tudi letos visoka pričakovanja. Angleška liga ni več najmočnejša liga, s prihodom Mourinha pa mislim, da je Chelsea nekaj pridobil, Manchester United pa izgubil. Vseeno pa ne verjamem, da bi lahko Chelsea v ligi prvakov prišel dlje kot do polfinala. Ne verjamem, da bi se potegoval za sam vrh. Superpokalni dvoboj med Bayernom in Chelseajem je bila preslikana tekma Barcelone in madridskega Reala, ko ga je vodil Mourinho. Nekdo je igral nogomet, nekdo pa branil pozicijo. V sklopu desetih srečanj se ti lahko tako enkrat ali dvakrat posreči, v ligi prvakov pa je premalo priložnosti za kaj podobnega."

"Morebiti Zenit iz St. Peterburga, ki je dokupil še nekaj igralcev. Ima pa težave v smislu tekmovanja, kajti jeseni igrajo v Evropi vsi, nato pa ruske ekipe zaključijo in so spomladi, ko se začnejo izločilni deli lige prvakov, šele sredi priprav. Nekaj jim zmanjka, priprave so vendarle nekaj drugega kot prave tekme."

"Slovenci? Dare Vršič bo na Dunaju igral zelo malo, saj ga ni na rezervni klopi niti v prvenstvu. Jan Oblak je v tem trenutku na Portugalskem rezerva, Valter Birsa pa je tiste, ki so se mu posmehovali, ko je prestopil v Milan, demantiral z nedeljskim nastopom. Igral je resda 20 minut, a je zamenjal Kakaja. To je bil veličasten prizor. Kaka je ostal gledalcem, ki niso pričakovali neke fenomenalne vrnitve, veliko dolžan gledalcem. Ima že 31 let, v obdobju Mourinha ni veliko igral, zdaj bo potreboval dva meseca, da pride v ritem. Škoda, da v ligi prvakov ni slovenskega kluba, smo pa vseeno obkroženi s tekmami lige prvakov. Na sporedu bodo v Avstriji, Italijani jih bodo tako kot vedno imeli. Resda Hrvaške tokrat ne bo v ligi prvakov, a če greš na Dunaj ali pa v Milano, ni tako dolga pot, tako da bodo okrog nas spektakli."

Ne spreglejte