Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 5. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Miha Mlakar

Sobota, 13. 5. 2017, 19.00

6 let, 7 mesecev

Oblakov zastopnik: Dva kluba sta zelo resna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55
Real Atletico Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zastopnik najboljšega slovenskega vratarja Jana Oblaka Miha Mlakar je za spletno stran Goal priznal, da se za njegovega varovanca zanimajo številni velikani. Dva izmed njih mislita še kako resno.

Oblaka se že dalj časa povezuje z Manchester Unitedom, zdaj pa naj bi se v boj za slovenskim čuvajem mreže podala še Chelsea in Manchester City. Rdeči vragi iščejo kritje za morebiten odhod Davida de Gee, za katerega se močno zanima madridski Real.

Beli balet ima na seznamu želja tudi vratarja novih angleških prvakov Thibauta Courtoisa, sinjemodri pa iščejo naslednika Claudia Brava, ki je v tej sezoni pogorel na celi črti in razočaral ne samo navijače Cityja, ampak tudi njegovega trenerja Pepa Guardiolo.

"Italija? Saj niste resni."

Oblak je v Madrid prišel julija leta 2014. Takrat je Colchonerose stal le 16 milijonov evrov. | Foto: Reuters Oblak je v Madrid prišel julija leta 2014. Takrat je Colchonerose stal le 16 milijonov evrov. Foto: Reuters "O njegovi prihodnosti je še prekmalu za govoriti, saj se lige še niso končale, a resnica je, da ponudbe dežujejo z vseh strani. Kako tudi ne, saj je govora o najboljšem vratarju na svetu," je za Goal dejal Miha Mlakar.

"Lahko povem, da sta dva kluba še posebej konkretna in odločna. Eden od teh prihaja z Britanskega otočja," noče izdati prav nobenih podrobnosti.

Ko ga je nekdo vprašal, ali drugi klub prihaja iz Italije, se je le nasmehnil. "Saj niste resni, kajne? Edini iz Italije, ki bi si lahko privoščil Jana, je Juventus. Tam pa veste, kdo je v vratih. Gianluigi Buffon lahko brez težav igra še nekaj sezon," je sklenil Mlakar.

Bo Jan Oblak tudi v prihodnji sezoni nosil barve madridskega Atletica?

  • Da.
    39,51 %
    228 glasov
  • Ne.
    60,49 %
    349 glasov
Oddanih 577 glasov

Postal bi tretji najdražji vseh časov

Kot smo že večkrat zapisali, bo ekipa, ki bo želela med vratnici postaviti Slovenca, morala globoko seči v žep. 24-letni Škofjeločan ima v pogodbi sto milijonov evrov vredno odkupno klavzulo, kar bi bil nov rekordni prestop med vratarji in tretji največji prestop vseh časov. Pred njim bi bila le Paul Pogba (105 milijonov evrov) in Gareth Bale (101 milijon evrov).

Med prestopi vratarjev še vedno rekord drži Buffon, ki se je leta 2001 k Juventusu za 52,88 milijona evrov preselil iz Parme.

Ne spreglejte