Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2017,
18.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Ankaran

Sobota, 9. 9. 2017, 18.03

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Ankaran : Gorica

Novogoričani se ne ustavljajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bede Aamarachi Osuji | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:2 (0:2).

Novogoričani so na gostovanju pri Ankaranu prišli do četrte zaporedne zmage v prvenstvu, še na peti tekmi zapovrstjo pa so ostali neporaženi. Gorica se je vsaj začasno povzpela na tretje mesto prvenstvene lestvice, Ankaran, ki tako kot Triglav še nima zmage, pa je na dnu lestvice.

Maloštevilni gledalci v Dravogradu so v prvem polčasu najprej videli prevlado Novogoričanov. Ti so zagrozili že v osmi in 11. minuti, potem ko je najprej streljal Matija Škarabot z 20 metrov, nato pa Bede Osuji malce z leve strani kazenskega prostora. Obakrat je bil na mestu Primož Bužan.

Že v 12. minuti pa je vratar Ankarana klonil, potem ko je po Škarabotovi podaji z leve strani Osuji zadel z dobrih desetih metrov. Bužan se je nato izkazal v 16. minuti, ko je bil Osuji sam pred njim, minuto zatem pa je po kotu Tine Kavčič žogo vrnil nazaj do Rifeta Kapića, ki je iz prve z več kot 20 metrov zadel za 2:0.

Potem so domači vzpostavili ravnotežje, do lepih priložnosti pa prišli v zaključku polčasa. Najprej je v 40. minuti Bradley Meledje prišel do žoge v kazenskem prostoru, toda Grega Sorčan se je izkazal ob šibkem, a nevarnem poskusu domačega nogometaša. Dve minuti zatem so bili gostitelji še bližje zadetku, Gal Primc je namreč s strelom z glavo zadel prečko.

Rifet Kapić je z drugim golom dokončal delo Novogoričanov v Dravogradu. | Foto: ND Gorica Rifet Kapić je z drugim golom dokončal delo Novogoričanov v Dravogradu. Foto: ND Gorica

Drugi polčas je bil veliko manj razburljiv

Drugi polčas ni bil tako razburljiv, priložnosti ni bilo veliko. Novogoričani so bolj ali manj brez posebnih težav držali zanesljivo prednost, le v 56. in 62. minuti je bil v priložnostih Rok Kidrič, a je najprej bil malce prekratek pred golom, nato pa je njegov strel iz obrata Sorčan ustavil.

Pri gostih je bil še najnevarnejši Dejan Žigon v 76. minuti, ko je sprožil z roba kazenskega prostora. Bužan je bil na mestu, tako kot tudi po poskusu Donatusa Edafeja z 20 metrov v 87. minuti.

Ankaran bo v 9. krogu prihodnjo soboto gostoval v Kidričevem, Gorica pa bo dan pozneje gostila Maribor.

Ankaran : Gorica 0:2 (0:2)

Športni center Dravograd, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Kordež (Ravne na Koroškem).

Strelca: 0:1 Osuji (12.), 0:2 Kapić (17.).

Ankaran Hrvatini: Bužan, Humar (od 38. Delgado), Karamatić, Škvorc (od 59. Pahor), Primc (od 76. Smiljanić), Badžim, Klapan, Nkame, Gliha, Kidrič, Meledje.
Gorica: Sorčan, Celcer, Šakarabot, Jogan, Kavčič, Gregorič, Grudina, Žigon (od 79. Edafe), Kapić, Osuji (od 85. Kolenc), Filipović (od 68. Gulič).

Rumeni kartoni: Meledje, Pahor; Filipović.

Ne spreglejte