Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 12. 2017,
10.22

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,13

1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Ignacio Iglesias Villanueva Tenerife Espanyol španski pokal Jose Luis Marti

Petek, 1. 12. 2017, 10.22

6 let, 4 mesece

Katastrofalni teden španskega sodnika Ignacia Iglesiasa Villanueve

Nova huda napaka sodnika, ki si je privoščil Messija #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,13

1

Jose Luis Marti Tenerife | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Španski sodnik Ignacio Iglesias Villanueva si je štiri dni po veliki napaki na derbiju med Valencio in Barcelono, ko ni priznal zadetka Lionela Messija, privoščil novo nevšečnost. Na povratni tekmi 1/16 finala španskega pokala je hudo oškodoval Tenerife in mu preprečil napredovanje v osmino finala.

Delivec pravice Ignacio Iglesias Villanueva je v tem tednu največkrat omenjeni in zasmehovani nogometni sodnik na svetu. Pri športnem dnevniku Sport so ga preimenovali kar v gospodarja težav. Še vedno je tarča očitkov zaradi nepravično razveljevljenega zadetka na derbiju med Valencio in Barcelono, ko je žoga po strelu Lionela Messija s celotnim obsegom prešla golovo črto netopirjev, a tega ni opazil nihče od sodnikov. Protesti nogometašev Barcelone, ki so se že veselili vodstva na velikem derbiju španskega prvenstva, niso zalegli.

Vodstvo tekmovanja je sodniku, ki je razburil Katalonijo, ponudilo še eno priložnost. Le štiri dni pozneje je v Barceloni opravljal vlogo glavnega sodnika na povratnem srečanju 1/16 finala španskega pokala med Espanyolom in Tenerifom. Prva tekma se je končala brez zadetkov.

Villanueva s sojenjem ni izstopal vse do 34. minute, nato pa si je pred 8.130 gledalci na štadionu Cornella El Prat privoščil hudo napako. Ko je branilec gostov Jorge Saenz z roko ustavil strel Alvara Vasqueza, a je pri tem stal zunaj kazenskega prostora, je 42-letni sodnik iz Galicije dosodil najstrožjo kazen. Sodnik se ni oziral na proteste začudenih gostov, ki so se težko sprijaznili z njegovo odločitvijo.

Že dolgo ni videl slabšega sojenja

Nogometaši drugoligaškega kluba niso mogli verjeti svojim očem. "Že dolgo nisem videl slabšega sojenja," je potožil trener Tenerifa Jose Luis Marti. Nekdanji španski prvoligaš, ki je doma na Kanarskih otokih, je bil v Barceloni na dobri poti do napredovanja. Vodil je z 1:0, bil enakovreden tekmec, nato pa ga je presekala sporna sodniška odločitev. "Nekaj je, če sodnik pokaže na belo točko zunaj kazenskega prostora, nekaj povsem drugega pa, če se to zgodi tri metre od kazenskega prostora," je dejal trener poražene ekipe.

Vrhunci zmage Espanyola nad Tenerifom (3:2):

Sodnik je stal blizu dogodka, a je v sodelovanju s pomočnikoma storil kardinalno napako, ki se ji posmehuje vsa Španija. Vsa Španija z izjemo Tenerifa, ki je zaradi nje potegnil krajšo in izpadel iz španskega kraljevega pokala. Espanyol je po spornem izenačenju dosegel še dva gola, nato pa je Juan Carlos v zadnjih sekundah srečanja postavil končni rezultat 3:2. Prva tekma se je končala brez zadetkov, tako da je napredoval klub iz Barcelone, Villanueva pa zdaj ni le na seznamu nezaželenih sodnikov Barcelone, ampak tudi Tenerifa.

Razveljavljen zadetek Messija na nedavnem derbiju v Valencii:

Ne spreglejte