Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
30. 8. 2017,
13.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Aljaž Struna Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak Valter Birsa

Sreda, 30. 8. 2017, 13.09

6 let, 6 mesecev

Slovenija ostala brez Aljaža Strune

Nov udarec za Srečka Katanca

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Srečko Katanec | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Potem ko je ostal brez Kevina Kampla, se bo moral selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec na prihajajočih tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Litvi znajti še brez branilca Aljaža Strune, ta je odpadel zaradi poškodbe.

Slovenija bo v petek ob 20.45 v Trnavi odigrala sedmo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. V ponedeljek jo v Stožicah, prav tako ob 20.45, čaka še kvalifikacijska tekma proti Litvi. Štiri kroge pred koncem rednega dela skupine E je z 11 točkami na tretjem mestu. Za drugouvrščeno Slovaško zaostaja za točko, za vodilno Anglijo pa tri. Pred Škotsko na četrtem mestu ima tri točke prednosti. Prvo mesto prinaša neposredno uvrstitev v Rusijo, drugo pa dodatne kvalifikacije.

Danes dopoldne so najboljši slovenski nogometaši na Brdu pri Kranju opravili še zadnji trening na slovenskih tleh pred četrtkovim zgodnjim odhodom proti Trnavi, kjer jih v petek zvečer proti Slovaški čaka sedma tekma v kvalifikacijski skupini F za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Treniralo je 22 od 23 nogometašev, ki so zdaj v reprezentanci. Manjkal je Aljaž Struna. Nogometaš italijanskega drugoligaša Palerma, ki je v teh kvalifikacijah zaigral na treh od šestih tekem, tudi pri zmagi nad Slovaško oktobra lani, je poškodovan in ga tokrat ne bo, kar pomeni, da bo njegovo mesto na desni strani obrambi skoraj zagotovo zasedel Nejc Skubic.

dr. Matjaž Vogrin o Aljažu Struni:

Na zbor je že prišel poškodovan

''Gre za poškodbo aduktorja, ki se pri igralcu vleče že dva, tri tedne. Poškodoval se je v klubu, kjer je opravljal tudi začetno fizikalno terapijo in na zadnjih dveh tekmah igral ob analgetikih. V reprezentanci smo, ko je prišel, takoj nadaljevali fizikalno terapijo, treniral je ob zdravilih za lajšanje bolečin. Danes je njegovo zdravstveno stanje slabše, tako da se je selektor odločil, da nanj ne bo računal,'' je o 27-letniku, ki je do zdaj za Slovenijo zbral šest nastopov, povedal reprezentančni zdravnik dr. Matjaž Vogrin.

Kevin Kampl? To je njegova osebna stvar.

Trening, ki si ga je ogledalo nekaj deset po večini mlajših navijačev, je bil v Nacionalnem nogometnem centru v idiličnem okolju Brda pri Kranju in je bil za novinarje odprt le prvih 15 minut. Največ govora med nami je bilo seveda o Kevinu Kamplu in njegovi vnovični reprezentančni odsotnosti zaradi rekordnega prestopa iz Bayerja Leverkusna v RB Leipzig, ki je skoraj sklenjen.

Selektor Srečko Katanec o zvezdniku nemške lige ni želel govoriti, sta pa o njem nekaj besed spregovorila nogometaša, ki sta bila pred treningom na voljo za pogovore z novinarji.

O Kevinu Kamplu zvezdnik madridskega Atletica ni povedal prav veliko. | Foto: Reuters O Kevinu Kamplu zvezdnik madridskega Atletica ni povedal prav veliko. Foto: Reuters

''Ni nobenega razburjenja ali razočaranja. Brez Kevina smo že igrali, zdaj bomo morali spet. Ima nekatere stvari, ki jih mora verjetno urediti v klubu, zato so se odločili, da ga ne bo. Upam na najboljše. Da bomo odigrali dobro tekmo na Slovaškem. Brez njega ali z njim,'' je povedal najbolj cenjeni slovenski nogometaš, vratar madridskega Atletica Jan Oblak, ki bo ob Kamplovem prestopu v Leipzig najverjetneje izgubil status najdražjega slovenskega nogometaša vseh časov. Iz Benfice je v Španijo pred tremi leti prestopil za 16 milijonov evrov. Kamplov prestop naj bi bil vreden okoli štiri milijone več.

''Svoje mnenje o tem raje zadržim zase in se o teh stvareh pogovarjam s soigralci. Dobili ste informacijo Nogometne zveze Slovenije o tem, kaj se dogaja z njim. Upam, da bo uredil stvari, ki jih ima. Kar se zadeva nas, preostale igralce, pa je druga zgodba. Moramo se osredotočiti na druge stvari in tekmi, ki sta pred nami,'' je o pereči temi v izbrani vrsti povedal eden izmed izkušenejših reprezentantov Valter Birsa, ki je do zdaj zbral že 81 nastopov za Slovenijo.

Ne spreglejte