Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2024,
15.15

Osveženo pred

1 ura, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
FC Barcelona Dani Olmo Mateo Retegui PSG Willian Pacho nogometna tržnica poletni prestopni rok

Natisni članek

Petek, 9. 8. 2024, 15.15

1 ura, 50 minut

Nogometna tržnica, 9. avgust

Vroči poletni prestopi: okrepili so se PSG, Barcelona, Stuttgart ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
PSG | Francoski prvaki PSG je okrepil obrambno vrsto. | Foto Reuters

Francoski prvaki PSG je okrepil obrambno vrsto.

Foto: Reuters

Poletni prestopni rok je v petek poskrbel za kopico odmevnih poslov. Francoski prvak PSG je pripeljal 22-letnega ekvadorskega branilca Williana Pacha, za katerega bo Eintrachtu iz Frankfurtga odštel okrog 45 milijonov evrov. Okrepil se je tudi Stuttgart, za skoraj 27 milijonov evrov je pripeljal nemškega napadalca Deniza Undava (Brighton), Atalanta pa je za italijanskega napadalca Matea Reteguija odštela Genoi vsaj 28 milijonov evrov. Barcelona je tudi uradno potrdila prihod Danija Olma iz Leipziga.

Dani Olmo
Sportal Barcelona pripeljala španskega junaka Danija Olma

Mladi ekvadorski nogometaš Willian Pacho je s Parižani sklenil petletno pogodbo. Južnoameričan bo zapolnil vrzel v zadnji vrsti, nastali zaradi poškodb Presnela Kimbempeja in Lucasa Hernandeza, težave pa ima tudi Brazilec Lucas Beraldo. Pacho je lani prispel v Frankfurt iz Belgije, kjer je zastopal barve Antwerpa, nemški bundesligaš pa je zanj plačal okrog 9 milijonov evrov.

Letos je zastopal barve Ekvadorja na Copa Americi, kjer je v četrtfinalu izpadel proti poznejšemu prvaku Argentini. Eintracht bi lahko menjavo za Pacha našel v Grčiji, saj želi v Nemčijo pripeljati branilca solunskega Paoka Konstantinosa Koulierakisa.

 

Osemindvajsetletni Deniz Undav je nazadnje igral v Angliji za Brighton, v Stuttgartu pa bo skušal zakrpati vrzel, nastalo po odhodu Serhouja Guirrasyja v Dortmund.

Barcelona je tudi uradno potrdil prihod španskega reprezentanta Danija Olma. Za 26-letnega napadalno usmerjenega vezista in nekdanjega soigralca Kevina Kampla in Benjamina Šeška pri Leipzigu so Katalonci odšteli 60 milijonov evrov odškodnine. "Igralec je podpisal pogodbo za šest sezon, do 30. junija 2030, njegova odkupna klavzula pa je 500 milijonov evrov," so zapisali pri Barceloni. Olmo, ki je mladinski staž opravil pri Barceloni, preden se je leta 2014 odpravil k zagrebškemu Dinamu, je na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji dosegel tri gole in Španiji pomagal do četrtega naslova prvaka stare celine. Španec je sicer prva poletna okrepitev Barcelone, ki jo po novem vodi Hansi Flick. Katalonci bodo novo domačo sezoni začeli 17. avgusta z gostovanjem pri Valencii.

Angleška prvoligaša Newcastle in Chelsea sta tudi pripeljala novinca. Newcastle je po poročanju Transfermarkta za 11,6 milijona evrov iz Sheffield Uniteda pripeljal 21-letnega napadalca Williama Osulo, Chelsea pa za 16,5 milijona iz Boce Juniors 19-letnega branilca Aarona Anselmina.

Po hudi poškodbi Gianluce Scamacce pa je italijanska Atalanta že reagirala in v svoje vrste pripeljala napadalca iz Genoe Matea Reteguija. Za 25-letnika je odštela 28 milijonov evrov vključno z bonusi.

Xavi Simons Nizozemska
Sportal Vesela novica za Šeška in Kampla
Ne spreglejte