Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2020,
23.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Diego Godin Barcelona poletni prestopni rok nogometna tržnica

Nedelja, 6. 9. 2020, 23.05

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (6. september)

Nov zasuk v Messijevi zgodbi? Konec dilem za Suareza.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

1

Lionel Messi | Po zadnjih informacijah, ki prihajajo iz Španije, obstaja precej možnosti, da Lionel Messi v Barceloni ostane tudi po koncu prihajajoče sezone. | Foto Getty Images

Po zadnjih informacijah, ki prihajajo iz Španije, obstaja precej možnosti, da Lionel Messi v Barceloni ostane tudi po koncu prihajajoče sezone.

Foto: Getty Images

Za nami je tudi nedeljsko dogajanje na nogometni tržnici. Večjih prestopov pričakovano ni bilo, se je pa vseeno pisalo veliko. Tudi o Lionelu Messiju.

23:05

Dovolj za danes

19:04

Srake odtrgale češnjo

18:43

Suarez in Juventus dogovorjena

17:01

Obeta se vojna PSG in Reala

16:56

Vidal hoče šest milijonov

16:50

Kdaj se bo vrnil Messi?

16:26

Kaj je s Koulibalyjem?

16:13

Godin preteklost Interja?

16:08

Nov zasuk v zgodbi Messija?

13:35

Valenčič okrepil finski Inter

09:38

Velik dan za Kosovo

09:20

Barcelona kupuje Nizozemce

09:10

"Grizie" spet slabše volje

  • 23:05

    Dovolj za danes

    V zadnjih urah nedeljskega večera se na nogometni tržnici ni zgodilo nič omembe vrednega, zato se od vas poslavljamo. A ne za dolgo, spet se beremo že v ponedeljek,

  • 19:12

    Brazilec v Wolverhampton

    Izkušeni Brazilec Fernando Marcal bo kariero nadaljeval v Angliji. Iz Lyona se je za dva milijona evrov preselil v Wolverhampton, kjer bo dres volkov nosil v prihodnjih dveh sezonah.

  • 19:04

    Srake odtrgale češnjo

    Konec je ugibanj. Newcastle in Bournemouth sta se po poročanju Sky Sports dogovorila za prestop napadalca Calluma Wilsona. Slednji naj bi že prispel na zdravniške preglede. Zdaj že nekdanji član češenj bo srake stal 22 milijonov evrov. 

  • 18:43

    Suarez in Juventus dogovorjena

    Pred nekaj minutami je Goal.com kot strela z jasnega udaril z informacijo, da sta se Juventus in Luis Suarez o vsem dogovorila. O tem se sicer piše že dolgo, a zdaj naj bi bilo to dokončno.

    Že nekaj časa je namreč jasno, da Urugvajec pri Kataloncih nima več prihodnosti, tudi trenira ločeno od ekipe, zato je le še vprašanje časa, kdaj mu bo zeleno luč prižgala že Barcelona. Suarez bo pri stari dami letno zaslužil 10 milijonov evrov.

  • 17:01

    Obeta se vojna PSG in Reala

    Eduardo Camavinga, komaj 17-letni francoski defenzivni vezist, ki spada med najboljše na svetu in se kljub rosni mladosti lahko pohvali že s kar 45 nastopi v članski konkurenci, je velika želja številnih najboljših evropskih klubov.

    Najbolj naj bi se zanj ogreli pri PSG in Real Madridu, pri obeh pa naj bi v akcijo zanj šli prihodnje poletje, ko se med tema dvema superbogatašema obeta pravcata nogometna vojna za enega od najbolj nadarjenih nogometašev na svetu ta hip. Camavingi z Rennesom pogodba poteče čez dve leti, tako da ga bi lahko PSG oziroma Real prihodnje poletje dobila za precej nižjo ceno, kot bi jo morala zanj plačati zdaj.

  • 16:56

    Vidal hoče šest milijonov

    Arturo Vidal, ki je blizu slovesa od Barcelone, pri kateri se ga želijo znebiti leto pred iztekom pogodbe, je zahteven pogajalec. Od Kataloncev namreč za pretrganje pogodbe zahteva kar šest milijonov evrov. Triintridesetletni čilski vezist je sicer blizu prestopa v Inter, s katerim naj bi bil že dogovorjen za dvoletno sodelovanje, a še pred tem bo moral prekiniti vezi s Katalonci. Kot vse kaže, pa to ne bo tako lahko …

    Arturo Vidal | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 16:50

    Kdaj se bo vrnil Messi?

    Iz Španije prihajajo tudi vesti, da se Lionel Messi še vedno ni priključil treningom Barcelone, tako da bo zamudil cel teden priprav pod vodstvom novega trenerja Ronalda Koemana. Medtem ko trenirata tudi Luis Suarez, ki je na izhodnih vratih, in Philippe Coutinho, Messija na sobotnem in nedeljskem treningu ni bilo. Razlogov za paniko kljub temu ni. Najboljši strelec v zgodovini kluba naj bi trenirati začel v ponedeljek.

  • 16:26

    Kaj je s Koulibalyjem?

    Že nekaj časa se govori o zanimanju Manchester Cityja za enega najboljših branilcev v Evropi ta hip, Senegalca v vrstah Napolija Kalidouja Koulibalyja. Da je na izhodnih vratih, je potrdil tudi predsednik Neapeljčanov Aurelio De Laurentis.

    Kalidou Koulibaly | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    Zdaj iz Italije prihajajo novice, da se kluba še nista uskladila, medtem ko naj bi Senegalec že sklenil načelen dogovor z Manchester Cityjem, pri katerem naj bi na leto zaslužil 10 milijonov evrov fiksnega zneska in še dva v različnih bonusih.

    Po nekaterih informacijah naj bi bil 29-letni branilec, ki je v Neapelj iz Genka prišel leta 2014, na voljo za 70 milijonov evrov fiksne odškodnine in še nekaj milijonov v variabilnem znesku, medtem ko drugi trdijo, da ga Laurentis ne bo pustil za manj kot 90 milijonov evrov. Koulibaly ima z Napolijem sicer pogodbo do leta 2023, že večkrat pa je javno povedal, da ne bi imel nič proti, če bi ostal v Neaplju, tako da naj bi tudi za tak scenarij obstajalo kar precej možnosti. Kaj se bo zgodilo, naj bi izvedeli v naslednjih dneh …

  • 16:21

    Milan kupil 16-letnika

    Pri Milanu skrbijo za prihodnost. Ni ravno kdo ve kako odmeven prestop, a morda se za takega izkaže čez nekaj let. Skratka, šestkratni evropski prvaki so v svoje vrste zvabili švedskega reprezentanta do 17 let, 16-letnega napadalca Lukasa Edvina Bjorkludna, ki so ga kupili od Malmöja. Koliko so zanj odšteli, ni znano. Jasno je le to, da ne gre za okrepitev za člansko, ampak za mladinsko ekipo. Bjorklund v članski konkurenci sicer še nima nastopa.

  • 16:13

    Godin preteklost Interja?

    Iz Italije prihajajo vesti, da utegnejo pri Interju po zgolj enem letu prekiniti pogodbo z izkušenim urugvajskim branilcem Diegom Godinom, dolgoletnim soigralcem Jana Oblaka pri Atleticu Madridu, ki je v Milano lani prišel kot velika okrepitev, a se ni izkazal.

    Pri 33 letih je podpisal bogato triletno pogodbo v višini sedem milijonov evrov na leto, a v 36 nastopih za Inter po mnenju mnogih ni pokazal dovolj, zato naj bi v Milanu iskali rešitev, kako se ga znebiti. Najbližje naj bi bil selitvi v vrste francosko prvo ligo. Rennes je namreč zanj pripravljen odšteti nekaj malega odškodnine in predvsem Interju omogočiti, da se znebi njegove plače, ki pošteno bremeni klubski proračun.

  • 16:08

    Nov zasuk v zgodbi Messija?

    Najbolj udarna nogometna novica tega tedna je bilo zagotovo petkovo oglašanje Lionela Messija, ta je končal dneve negotovosti in sporočil, da zato, ker z Barcelono noče na sodišče, ostaja v Kataloniji do izteka pogodbe, ki mu poteče ob koncu prihajajoče sezone. O tem, kaj sledi po tem, ni govoril, a je mogoče razumeti, da bo po koncu sezone zagotovo odšel. Z novimi klubi se bo lahko pogovarjal že januarja, pol leta pred iztekom pogodbe. Prvi favorit za njegovo novo destinacijo je še vedno Manchester City.

    Lionel Messi | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

    Zdaj pa iz Barcelone prihajajo informacije, da obstaja precej možnosti, da Messi član Barcelone ostane tudi pozneje. O tem naj bi v Messijevem taboru resno razmišljali, če je mogoče verjeti virom, ki naj bi bili blizu Argentinčeve družine. Predvsem bi bila za tak razplet zaslužna prav Messijeva najožja družina na čelu z ženo in tremi sinovi. Za to, da ostane, pa bi lahko poskrbele tudi predsedniške volitve marca prihodnje leto, ko utegne predsedniški stolček zapustiti Josep Maria Bartomeu, s katerim Messi ni v najboljših odnosih.

    Prav tako bi se lahko nadaljevanju v Barceloni približal v primeru, da se v klub vrne njegov nekdanji soigralec, legendarni Xavi Hernandez. Skratka, če je mogoče verjeti nekaterim španskim virom, je Messi trenutno bližje temu, da v Barceloni ostane do konca kariere, kot pa temu, da po koncu prihajajoče sezone odide. Seveda pa bo marsikaj odvisno od tega, kaj se bo v njej dogajalo. Na igrišču in ob njem …

  • 13:35

    Valenčič okrepil finski Inter

    Nekdanji napadalec Interblocka in Olimpije Filip Valenčič, ki se zadnjih nekaj let mudi na sveru Evrope, se iz norveškega Stabaeka seli v finsko ekipo FC Inter Turku, kjer je v v pretekli sezoni že igral kot posojen nogometaš. Slovenski napadalec bo na Finskem vsaj do konca tega leta, pogodbo je podpisal do leta 31. decembra 2020.

    "Vesel sem, da sem nazaj, saj sem se tukaj počutil res dobro in domače. Počutil sem se sprejeto in to je tisto najpomembnejše, da lahko uživaš v nogometu," je dejal 28-letni slovenski nogometaš.

     

  • 09:38

    Velik dan za Kosovo

    Vedat Muriqi je zelo blizu prestopa k rimskemu Laziu. Manjkata le še zdravniški pregled in podpis petletne pogodbe. Lazio bo turškemu Fenerbahčeju plačal 20 milijonov evrov, Kosovar pa bo letno prejel skoraj dva milijona evrov plače.

    Kar 194 centimetrov visoki Muriqi bo kot sploh prvi reprezentant Kosova v naslednji sezoni nastopil v elitni ligi prvakov.

  • 09:25

    Iz Beograda v Italijo

    Beograjska Crvena zvezda in italijanska ekipa Crotone sta se dogovorili za prestop 24-letnega Srba Miloša Vulića. Ta je z Italijani podpisal triletno pogodbo, vrednost prestopa pa je 800 tisoč evrov, kar je za pol manj, kot je Srb vreden na nogometni tržnici.

  • 09:20

    Barcelona kupuje Nizozemce

    Kot se je pričakovalo, bo Koeman pri Barceloni hitro dodal tudi nizozemski podpis. Pred vrati katalonskega velikana sta Tako Gini Wijnaldum (Liverpool) kot tudi Memphis Depay (Lyon), ki bo neposredna zamenjava za odhajajočega Luisa Suareza.

    Uradno ponudbo so pri Barceloni poslali po reprezentančni akciji, prepričani so, da bodo odlični nizozemski dvojec pripeljali za nekaj več kot 50 milijonov evrov, poroča italijanski Sky.

  • 09:10

    "Grizie" spet slabše volje

    Dobro jutro! Začnimo z Barcelono. Če kdo, si je odhoda Lionela Messija potihoma želel ravno Antoine Griezmann, a zdaj ko si je Argentinec premislil in bo vsaj še eno sezono ostal v Kataloniji, so se v nogometnem svetu začele spet pojavljati govorice o selitvi Francoza, ki se v družbi Messija v pretekli sezoni ni znašel.

    Novi trener Barcelone Ronald Koeman je Griezmannu obljubljal vodilno vlogo, a zdaj bo ta načrt vse prej kot lahko izvedljiv. Messi bo ostal šef, Francoz pa bo moral igrati na mestih, kjer ni domač. Slišati je imena morebitnih novih klubov. Zanj se zanimajo se predvsem Angleži, Liverpool, Man Utd in tudi Arsenal, poroča Daily Mail.

Kaj se je dogajalo včeraj?

Kalidou Koulibaly
Sportal Angleži za najstnika odšteli bogastvo, Man City upa, da se omehčajo

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

- 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
- 2. oktober: BiH
- 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
- 6. oktober: Portugalska
- 12. oktober: Švica
- 16. oktober: Anglija
- 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 85.000.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte