Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2023,
18.50

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Al Ahly Inter Milano Alexis Sanchez nogometna tržnica Roma Bayer Leverkusen Sardar Azmoun

Sobota, 26. 8. 2023, 18.50

8 mesecev, 1 teden

NOGOMETNA TRŽNICA, 26. AVGUST

Sanchez se vrača v Inter, Al-Ahli se krepi naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Sardar Azmoun | Sardar Azmoun | Foto Reuters

Sardar Azmoun

Foto: Reuters

Čilski nogometaš Alexis Sanchez se je kot prost igralec vrnil v svoj nekdanji klub Inter Milano. Bayer Leverkusen bo napadalca Sardarja Azmouna za leto dni posodil italijanski Romi. Mladi nogometni vezist španskega prvoligaša Celte iz Viga, 21-letni Gabri Veiga, pa je podpisal triletno pogodbo s savdskim klubom Al-Ahli.

 

Svit Sešlar
Sportal Olimpija se je poslovila od Sešlarja in dobila vsaj dva milijona

Iranec Sardar Azmoun ima z nemškim prvoligašem sicer podpisano pogodbo do junija 2027, a ima Roma zdaj možnost, da ga naslednjo sezono odkupi. "Sardar si je zaželel menjavo okolja, da bi lahko začel znova. V zadnjem letu in pol je imel številne težave s poškodbami. Zdaj je nazaj in v serie A se bo lahko začel dokazovati," so ob novici zapisali pri Bayerju.

Azmoun je v Nemčijo prišel januarja lani iz Zenit St. Peterburga, igral pa je tudi za Rubin Kazan in Rostov. Nikoli si pri Bayerju ni priigral standardnega mesta v začetni enajsterici, vseeno pa je na 44 tekmah dosegel pet golov in pet podaj. Za reprezentanco Irana je 28-letni nogometaš doslej na 71 tekmah dosegel 45 golov in devet podaj.

Sanchez se je vrnil k milanskemu Interju

Alexis Sanchez | Foto: Reuters Alexis Sanchez Foto: Reuters

Čilski nogometaš Alexis Sanchez se je kot prost igralec vrnil v svoj nekdanji klub Inter Milano, je sporočil italijanski prvoligaš. Štiriintridesetletni Čilenec je bil pred tem nazadnje član francoskega Marseilla. Kot je milanski klub danes navedel, je Sanchez s klubom podpisal pogodbo do 30. junija 2024. Ta bo vredna 2,8 milijona evrov, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Sanchez, ki je s Čilom dvakrat osvojil Copo Americo, je v lanski sezoni za Marseille dosegel 18 golov. Francoskemu klubu se je pridružil prav iz Interja Z Interjem je 34-letnik osvojil naslov italijanskega prvaka leta 2021, lansko poletje pa je po sporazumnem dogovoru zapustil klub. V svoji karieri je Sanchez nosil tudi drese Manchester Uniteda, Arsenala, Barcelone, Udineseja, River Plata in Cola Cola.

Mladi Veiga tudi odšel v Savdsko Arabijo

Mladi nogometni vezist španskega prvoligaša Celte iz Viga, 21-letni Gabri Veiga, je podpisal triletno pogodbo s savdskim klubom Al-Ahli. Čeprav kluba nista razkrila višine odškodnine za Španca, pa je francoska tiskovna agencija objavila, da je Al-Ahli odštel 35,2 milijona evrov, Transfermarkt pa je poročal o 40 milijonih odškodnine.

V Al-Ahliju bo Veiga igral skupaj z nekdanjim napadalcem Liverpoola Robertom Firminom (ta je prišel kot prost igralec), nekdanjim vratarjem Chelseaja Edouardom Mendyjem (18,5 milijona evrov), nekdanjim članom Manchester Cityja Riyadom Mahrezom (35), Rogerjem Ibanezom, ki je iz Rome prestopil za 30 milijonov, Allan Saint-Maximinom, ki je iz Newcastla odšel za 27,2 milijona, Merihom Demiralom, za katerega je Atalanta dobila 20 milijonov, in Franckom Kessiejem, ki je iz Barcelone odšel za 12,5 milijona.

Borussia Dortmund Chelsea
Sportal Man City kupil Belgijca za 65 milijonov evrov, neverjetna poteza Maltežanov
Ne spreglejte