Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2022,
19.44

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

1. SNL NK Mura Mirlind Daku Bayern München Sadio Mane nogometna tržnica

Torek, 21. 6. 2022, 19.44

1 leto, 10 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 21. JUNIJ

Mura dosegla dogovor z Osijekom, zvezdnik Liverpoola že v Münchnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Nogometna tržnica je tudi danes v polnem zamahu.

Iz Mure so sporočili, da se v Fazanerijo vrača kosovski napadalec, ki je v spomladanskem delu sezone že igral v čarno-bejlon. To je Mirlind Daku, ki je v spomladanskem delu prvenstva za Muro že igral kot posojen nogometaš Osijeka. Za Muro je Daku na šestnajstih tekmah dosegel pet zadetkov in ob tem prispeval še pet asistenc. V zadnjih dneh so potekali pogovori z Osijekom in kluba sta se dogovorila za podaljšanje dogovora o posoji za dodatno leto. Ob tem si je klub tudi zagotovil možnost odkupa Dakujeve pogodbe po koncu sezone.

"Vesel sem, da sem se vrnil v Fazanerijo. Mura je bila vedno zame edina opcija, pa čeprav je bilo še veliko drugih ponudb. Tukaj sem se počutil odlično, vzljubil sem klub in navijače, zato sem presrečen, da bom lahko še naprej igral v čarno-bejlon," je ob podaljšanju sodelovanja dejal Daku.

Mane že v Münchnu 

Eden največjih prestopov letošnje poletne tržnice je, kot kaže, tik pred uresničitvijo. Zvezdnik Liverpoola Sadio Mane je namreč danes že pripotoval v München, kjer je opravil zdravniški podpis in bo tako v kratkem podpisal pogodbo z bavarskim klubom. Liverpool in Bayern München sta se tako po dnevih pogajanj dokončno dogovorila o odškodnini prestopa. Mane je v Liverpool prestopil leta 2016, zdaj pa se je leto pred iztekom pogodbe odločil za nov izziv. Po poročanju tujih medijev naj bi Liverpool zanj prejel 32 milijonov evrov in v primeru Manejeve uspešnosti v dresu Bayerna še do devet milijonov bonusa. Podpisal naj bi triletno pogodbo.

Inzaghi podaljšal pogodbo z Interjem do 2024

Simone Inzaghi bo ostal za krmilom Interja iz Milana do 2024, je sporočil klub na svoji spletni strani. Klub mu je ob tem povišal plačo za milijon evrov; odslej bo za sezono dela prejel pet milijonov evrov. Šestinštiridesetletni trener, nekdanji napadalec Lazia in italijanske reprezentance, bo ostal na čelu, četudi ni uspel ubraniti naslova v serie A. Osvojil ga je njegov mestni tekmec AC Milan.

Inzaghi je v Milano prišel lani poleti, potem ko je Antonio Conte zapustil klub, s katerim je prvič po 2010 postal italijanski prvak. Inter je nato prodal tri glavne adute, Romela Lukakuja, Achrafa Hakimija in Christiana Eriksena.

Kljub močno osiromašenemu proračunu za okrepitve je Inzaghi uspešno odvodil sezono. Osvojil je italijanski pokal in superpokal, v ligi prvakov pa je prišel do izločilnih bojev, v katerih je izgubil proti kasnejšemu finalistu Liverpoolu.

Po poročanju italijanskih medijev bi rad Inter za naslednjo sezono vrnil v ekipo Lukakuja, ki je posojen Chelseaju, želi pa si tudi Paula Dybalo, ki je od konca sezone prost igralec.

Nemški mediji: Götze se vrača v domovino

Nekdanji nemški nogometni reprezentant Mario Götze se bo po poročanju nemških medijev po dveh letih igranja za nizozemski PSV Eindhoven vrnil v domovino. Strelec gola, ki je leta 2014 Nemcem zagotovil naslov svetovnega prvaka - v finalu so z 1:0 premagali Argentino -, bo podpisal pogodbo z Eintrachtom iz Frankfurta, zmagovalcem evropske lige.

Mario Götze se bo po poročanju nemških medijev po dveh letih igranja za nizozemski PSV Eindhoven vrnil v domovino.  | Foto: Reuters Mario Götze se bo po poročanju nemških medijev po dveh letih igranja za nizozemski PSV Eindhoven vrnil v domovino. Foto: Reuters

Kot trdijo nemški mediji, katerih poročilo je povzel AFP, bo napadalec v torek opravil zdravniški pregled, klub iz Frankfurta pa bo zanj odštel štiri milijone evrov odškodnine. Götze, ki je na Nizozemsko prestopil iz Borussie Dortmund, pred tem pa je igral tudi za Bayern, je v ponedeljek odložil začetek treningov z Eindhovnom pred novo sezono, iz kluba so sporočili, da je zaposlen z dokončanjem prestopa.

Fifa do 2023 podaljšala uredbo za prestope tujih igralcev in trenerjev

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes podaljšala uredbo tujim igralcem in trenerjem, da lahko prekinejo pogodbe s klubi v Rusiji in Ukrajini. Ob tem lahko brez posledic podpišejo pogodbe z drugim klubom, je sporočila Fifa. Posebna uredba zdaj velja do 30. junija naslednje leto.

Fifa je po odločitvi vladajočega sveta organizacije sporočila, da je "igralcem in trenerjem dala možnost, da trenirajo, igrajo in prejemajo plačo, hkrati pa ščiti ukrajinske klube in olajša odhod tujih igralcev in trenerjev iz Rusije". To posebno pravilo so uvedli 7. marca, dva tedna po napadu Rusije na Ukrajino. Sprva je veljalo do 30. junija letos, nato pa so ga podaljšali.

Fifa in krovna evropska zveza Uefa sta ruske ekipe izločili z vseh mednarodnih tekmovanj. Nogomet v Ukrajini je bil na začetku ruske invazije prekinjen, klubi pa so se za prihodnje obdobje vključili v evropska tekmovanja, čeprav se ne pričakuje, da bodo gostili tekme v državi. Fifa je še sporočila, da bo "še naprej spremljala razmere v Ukrajini" in da "še naprej obsoja nenehno uporabo sile s strani Rusije ... in poziva k hitri prekinitvi vojne in vrnitvi k miru".

Preberite še:

Sporto Čeferin Al Khelaifi
Sportal Aleksandra Čeferina podpira pomembna nogometna zveza
Maribor Ljudski vrt Žoga Zbližuje Mastercard
Sportal Spektakli 1. SNL z napako
Luka Elsner
Sportal Elsner se je vrnil v Francijo, "nova stara" okrepitev Mure
Ne spreglejte