Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 11. 2015,
14.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Euro 2016 Ukrajina

Petek, 13. 11. 2015, 14.20

7 let, 12 mesecev

Nič novinarjev, le peščica lovcev na avtograme

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna odprava je prispela v Lvov, kjer jo v soboto čaka zelo pomembna tekma za uvrstitev na EP 2016. Let je trajal poldrugo uro, Katančevi izbranci pa so hitro nadaljevali pot v hotel.

Če ne novinarji, pa so najboljše nogometaše, kar jih premore Slovenija, na letališču v Lvovu pričakali lovci na avtograme. Ni jih bilo veliko, tako da smo jih lahko prešteli na prste obe roke, najbolj pa so jim zažarele oči, ko sta pred njih stopila vratarja Samir Handanović in Jan Oblak.

V Ukrajini uživata velik ugled. Prvi zaradi odličnih predstav med vratnicama Interja in spominov na ubranjeno enajstmetrovko domačemu junaku Jegvenu Konopljanki, drugi pa zaradi odmevnih nastopov v dresu madridskega Artletica, s katerim se dokazuje tako v španskem prvenstvu kot tudi ligi prvakov. V reprezentanci krije hrbet starejšemu rojaku, ki bo v soboto zelo pomemben člen slovenske reprezentance, saj napovedujejo gostitelji napad od prve sekunde in lov na pozitivni rezultat.

V San Marinu so "pregoreli prsti" slovenskih nogometašev

Lov na podpise slovenskih reprezentantov je uprizorila tudi omenjena skupinica mlajših ljubiteljev nogometa iz Ukrajine.

Po pogovoru z nekaterimi slovenskimi novinarji smo izvedeli, da je bila največja evforija po prihodu slovenske reprezentance prisotna prejšnji mesec v San Marinu, kjer se je s selektorjem Srečkom Katancem, nekdanjim zvezdnikom Sampdorie, z vratarjem Handanovićem, Josipom Iličićem in s še nekaterimi znanimi obrazi iz serie A želelo slikati vse osebje letališča. Prevladovale so predstavnice nežnejšega spola. V Ukrajini je bilo drugače, čeprav se bo v soboto igrala najpomembnejša nogometna tekma za domačo reprezentanco v tem letu.

Glede na pomembnost srečanja je bilo na letališču v Lvovu pričakovati večje zanimanje za slovensko reprezentanco. Vendarle se igra prva tekma dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.

Dvoboj prinaša ogromno. Domačih novinarjev pa vendarle ni bilo na spregled. Najverjetneje bodo v večjem številu obiskali večerni trening Katančeve čete na prekrasnem stadionu Arena Lviv. Tja se bo odpravil tudi Sportal.

Ne spreglejte