Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 8. 2017,
11.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi PSG Barcelona Neymar

Sreda, 2. 8. 2017, 11.21

6 let, 7 mesecev

Začenja se: Neymar tudi uradno obvestil Barcelono, da želi oditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15
Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Barcelona je potrdila, da sta Neymar in njegov oče v torek zjutraj obestila klub, da želi 25-letni zvezdnik zapustiti ekipo. Na trening kompleks Barcelone se je prišel le poslovit od soigralcev, nato pa z dovoljenjem kluba in trenerja tega zapustil. Do prestopa v PSG, ki bo moral Barceloni plačati vseh 222 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula, Brazilcu ni treba trenirati. Prestop naj bi bil uradno potrjen v petek.


Brazilec je tako še bližje senzacionalnem prestopu k bogatemu francoskemu velikanu, s katerim naj bi sklenil petletno pogodbo in na leto prejel več kot 30 milijonov evrov. Mediji poročajo, da bo brazilski napadalec zdravniške preglede opravil danes ali v četrtek, uradno novico o prestopu pa bosta kluba z javnostjo delila že ta petek. 

Zanimivo je, da se bo pri tem poslu močno žepe napolnil tudi Neymarjev oče, ki bo najprej obral Barcelono za 26 milijonov evrov, ki so mu ga Katalonci dolžni izplačati kot bonus zvestobe, 40 milijonov pa bo dobil še pri velikem prestopu sina v PSG. Neymar starejši bo tako v nekaj dneh zaslužil neverjetnih 66 milijonov evrov.

Po nekaterih zapisih je Neymar v torek v Dohi opravil vse zdravniške preglede, kmalu pa ga bo pot vodila v Pariz, kjer bodo zaključili za zgodovinski prestop.

Bo Barcelona brez Neymarja konkurenčna Realu v boju za španski naslov?

  • Ne.
    25,56 %
    368 glasov
  • Da.
    72,78 %
    1048 glasov
  • Ne vem.
    1,67 %
    24 glasov
Oddanih 1440 glasov

Coutinho ali Dembele? Morda tudi oba.

Barcelona bo s polnimi žepi skušala hitro zakrpati veliko vrzel, ki bo nastala po odhodu Brazilca. Prva kandidata sta Liverpoolov Philippe Coutinho in mladenič Borussie Dortmund Ousmane Dembele.

Za prvega je Barcelona že ponudila 100 milijonov evrov, a jo je ekipe z Anfielda zavrnila, ponudbo za 20-letnega Dembeleja pa lahko v kratkem pričakuje tudi nemški velikan.

V Barceloni umikajo Neymarjeve oglasne panoje:

Vodilni možje La Lige: Tega ne bomo dovolili

Čeprav se zdi, da je posel končan, so se hitro oglasili tudi vodilni možje španske La Lige, ki so odločeni, da Parižanom ne bodo dovolili, da aktivirajo odkupno klavzulo, saj bi s tem kršili finančni fair-play.

A če bo PSG storil to, kar se piše, da bodo katarski lastniki za vlogo ambasadorja svetovnega prvenstva v Katarju 25-letnemu zvezdniku plačali 222 milijonov evrov, s katerimi bi lahko pri Barceloni izplačal kar sam sebe, se ne bo kršil finančnega fair-playa, Neymar pa bo kot prost igralec prestopil v PSG.

Lionel Messi ni dobro sprejel odhoda Neymarja. | Foto: Reuters Lionel Messi ni dobro sprejel odhoda Neymarja. Foto: Reuters

Navijači ga kličejo izdajelec, Messi izbrisal vse slike

Navijači Barcelone Neymarjeve košarice niso dobro sprejeli in Brazilca hitro označili za velikega izdajalca, nogometaša, ki ne bo nikoli več dobrodošel na Camp Nouu. Zanimivo se je na prestop odzval tudi kapetan Barcelone Lionel Messi, ki je s svojega uradnega Instagrama izbrisal vse slike, na katerih je bil skupaj z Neymarjem. Da, podobno kot stori dekle, ki se razide s fantom.

Ne spreglejte