Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 11. 2017,
21.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

FIFA SP 2018 Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Neymar

Četrtek, 30. 11. 2017, 21.00

6 let, 4 mesece

Najboljši nogometaši pred žrebom SP 2018

Neymar pripravlja kokice in vabi prijatelje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Moskvi bo v petek ob 16. uri svečano. Dogajanje v ruski prestolnici, kjer bo žreb za skupinski del SP 2018, bodo, vsak na svoj način, spremljali tudi trije najboljši nogometaši na svetu. To so Portugalec Cristiano Ronaldo, Argentinec Lionel Messi in Brazilec Neymar. Kakšna so njihova pričakovanja?

Zvezdnik madridskega Reala in portugalske reprezentance, s katero je lani osvojil evropsko prvenstvo, pred žrebom ni pretirano nervozen.

''Sproščen sem, saj sem prepričan, da bodo vse skupine, čeprav so nekatere reprezentance močnejše od drugih, uravnotežene. Žreb pričakujem mirno, saj vem, da bomo z ekipo dobro pripravljeni na izziv, ko se bo začelo tekmovanje. Kdorkoli bo naš tekmec, ga bomo morali premagati,'' je v pogovoru za Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) zaupal Cristiano Ronaldo. Nedavno je bil izbran za najboljšega nogometaša leta.

Messi trepetal za nastop do zadnjega

Lionel Messi je na zadnjem SP izgubil v velikem finalu proti Nemčiji. | Foto: Reuters Lionel Messi je na zadnjem SP izgubil v velikem finalu proti Nemčiji. Foto: Reuters V točkovanju se mu je najbolj približal večni tekmec Lionel Messi. Kapetan argentinske izbrane vrste, ki je v kvalifikacijah trepetala za nastop na SP 2018 vse do zadnjega kroga, je napovedal, da imajo pred žrebom prednosti klubske obveznosti.

''Spremljal bom žreb, saj po dolgem času takrat nimamo treninga,'' je dejal najboljši strelec Barcelone, ki je v tej sezoni imenitno vstopil v špansko prvenstvo in si priigral visoko prednost na seznamu strelcev.

Petek ne bo navaden dan

Neymar je prvi zvezdnik Brazilije, edine reprezentance, ki je nastopila na vseh svetovnih prvenstvih. | Foto: Reuters Neymar je prvi zvezdnik Brazilije, edine reprezentance, ki je nastopila na vseh svetovnih prvenstvih. Foto: Reuters

Podobno kot Ronaldo je pred žrebom sproščenost izžareval tudi Neymar. Zvezdnik PSG, ki se je poleti preselil iz Barcelone, pariški klub pa je Kataloncem odštel 222 milijonov evrov, je poudaril, da bo petek vse prej kot navaden dan. ''V mikrovalovni pečici bom pripravil kokice in se družil s prijatelji in sorodniki. Z radovednostjo bomo pogledovali na televizijski zaslon,'' je brazilski as doživeto opisal, kako bo spremljal žreb. In ne bo edini …

Žreb skupinskega dela SP 2018 se bo v Moskvi začel ob 16. uri.

Jakostne skupine pred žrebom:

Prvi boben: Rusija, Nemčija, Brazilija, Portugalska, Argentina, Belgija, Poljska, Francija
Drugi boben: Španija, Peru, Švica, Anglija, Kolumbija, Mehika, Urugvaj, Hrvaška
Tretji boben: Danska, Islandija, Kostarika, Švedska, Tunizija, Egipt, Senegal, Iran
Četrti boben: Srbija, Nigerija, Avstralija, Japonska, Maroko, Panama, Južna Koreja, Savdska Arabija

Ne spreglejte