Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
31. 7. 2017,
13.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Natisni članek

Neymar Barcelona PSG

Ponedeljek, 31. 7. 2017, 13.08

6 let, 7 mesecev

Rekordni prestop Neymarja vedno bližje

Trik stoletja: kako bo Neymar prejel 222 milijonov evrov, PSG pa prelisičil Uefo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48
Neymar | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Vedno manj je možnosti, da bi Neymar nadaljeval kariero pri Barceloni. Mediji v Katarju poročajo, da se bo brazilski nogometni zvezdnik v Dohi kmalu sestal s predsednikom PSG. V zameno za vlogo ambasadorja SP 2022 bo prejel 222 milijonov evrov, si z njimi plačal svobodo pri Barceloni in se kot prost igralec pridružil pariškemu klubu. S tem bi se Parižani zvito izognili nespoštovanju finančnega fair playa, za katerega si prizadeva Evropska nogometna zveza (Uefa).

Saga o velikem prestopu Neymarja v PSG, vrednem 222 milijonov evrov, ki bi pošteno razburkal svetovno nogometno borzo, saj bi bil to daleč najdražji posel vseh časov, se vleče že nekaj tednov. Brazilec previdno molči.

Njegovi soigralci in vodstvo Barcelone držijo pesti ter ga javno pozivajo, naj ostane zvest katalonskemu ponosu, a zadnje novice nakazujejo, da sta trenutek dokončnega slovesa od Barcelone in sklenitev sodelovanja z bogatim pariškim klubom vse bližje.

Soigralci navijajo, da bi ostal v Barceloni

Je trojček MSN odigral zadnjo skupno tekmo na severnoameriški turneji proti Realu (3:2)? | Foto: Guliverimage/Getty Images Je trojček MSN odigral zadnjo skupno tekmo na severnoameriški turneji proti Realu (3:2)? Foto: Guliverimage/Getty Images Neymar bi v Parizu združil moči z velikim prijateljem Danijem Alvesom, ki se je po koncu uspešne sezone 2016/17 v velemesto pod Eifflovim stolpom preselil iz Juventusa, ob tem pa ni skrival začudenja, zakaj se mu ni pridružil še Neymar. Očitno sta se Brazilca o nameri, da skupaj okrepita francoskega podprvaka, veliko pogovarjala. Barcelona ga želi na vsak način zadržati, a so njene možnosti iz dneva v dan manjše.

Neymar je bil najboljši strelec Barcelone, ki je osvojila mednarodni pokal prvakov na tekmah, odigranih v Severni Ameriki. Trikrat zapored je zmagala, Neymar pa je dosegel tri zadetke.

Nakazal je, da bi lahko v prihajajoči sezoni pokazal veliko, zato bi bilo navijačem Barcelone še toliko težje, če bi jih zapustil najboljši Brazilec, ki v Barceloni skupaj z južnoameriškim sosedoma Lionelom Messijem in Luisom Suarezom sestavlja atomski trojček. Le redko ostane brez streliva, tako je bilo recimo v četrtfinalu lige prvakov proti Juventusu, sicer pa velja za napadalni trojček, ki ga je izjemno težko, skoraj nemogoče ustaviti.

Če bo ostal do konca julija, bo oče prejel bogato nagrado

Brazilec je najboljši strelec Barcelone v pripravljalnem obdobju, na enem izmed zadnjih treningov pa si je privoščil prepir s soigralcem Nelsonom Semedom in prizorišče zapustil v solzah. | Foto: Getty Images Brazilec je najboljši strelec Barcelone v pripravljalnem obdobju, na enem izmed zadnjih treningov pa si je privoščil prepir s soigralcem Nelsonom Semedom in prizorišče zapustil v solzah. Foto: Getty Images Selitev Neymarja mnogi povezujejo z željo Brazilca, da bi postal prvi zvezdnik kluba. V katalonski prestolnici tega ob nespornem kralju in ljubljencu občinstva Messiju ni mogel izpeljati.

V Parizu bi ga čakala vloga najpomembnejšega igralca, o kateri je sanjal, ko se je iz Santosa selil v Evropo. Čeprav se o zanimanju Parižanov, ki so pripravljeni plačati odhodno klavzulo, visoko kar 222 milijonov evrov, poroča že dolgo časa, Neymar za zdaj ostaja v Barceloni.

Med razlogi, zaradi katerih Neymar odlaga selitev, se omenja tudi člen v pogodbi, po katerem je Brazilčev agent, to je njegov oče Neymar Santos Sr., upravičen do 26 milijonov evrov kot nagrade za zvestobo, če njegov sin ostane nogometaš Barcelone vsaj do konca julija. To bo Neymar, če ne bo že danes sklenil posla s Parižani, tudi uresničil. V torek se bo začel avgust, zadnji mesec poletnega prestopnega roka, z njim tudi možnost, da se Brazilec preselil v Pariz, njegov oče pa v žep pospravi bogato nagrado.

PSG bi se izognim zankam Uefe

PSG je bil v prejšnji sezoni na dobri poti, da v osmini finala izloči Barcelono, a je na povratni tekmi v Kataloniji zapravil prednost s prve tekme (4:0). | Foto: Reuters PSG je bil v prejšnji sezoni na dobri poti, da v osmini finala izloči Barcelono, a je na povratni tekmi v Kataloniji zapravil prednost s prve tekme (4:0). Foto: Reuters Nesramno visokemu znesku ob prestopu, ob katerem bi se vsi dozdajšnji rekordni posli zdeli majhni (zdajšnji rekorder je Francoz Paul Pogba, ki je lani iz Juventusa v Manchester United prestopil za 105 milijonov evrov), želi na prste stopiti Evropska nogometna zveza (Uefa). V želji, da bi preprečila razsipno kupovanje klubov, je pariškemu klubu dala vedeti, da lahko kupuje igralce le do določene mere, hkrati pa mora paziti tudi na to, da številke ne presegajo zaslužka kluba za 30 milijonov evrov, če je govora v zadnjih treh sezonah.

Parižanom, čeprav ne manjka govoric o prodaji Marca Verratija in Angela Di Marie, o tem ne bi bilo treba skrbeti, saj katarski časnik Al-Watan poroča o spretnem poslovnem manevru, ob katerem PSG sploh ne bi bilo treba neposredno polniti blagajne Barcelone.

PSG, ki deluje na krilih katarskih lastnikov, podjetja Qatar Sports Investment, bi se lahko izognil zankam, ki jih je v želji po upoštevanju finančnega fair playa nastavila Uefa. Časnik Al-Watan tako poroča, da naj bi Brazilec že v teh dneh sklenil dogovor s Parižani.

Neymar ambasador SP 2022 v Katarju?

Pogodbe ne bi podpisal v Parizu, ampak v Katarju, gostiteljici svetovnega prvenstva leta 2022, s katero je povezan tudi način izplačila rekordne odškodnine. Katarci naj bi 222 milijonov evrov, ravno toliko, kot znaša odhodna klavzula Neymarja pri Barceloni, nakazali na račun 25-letnega Brazilca.

Bo Barcelona v prihodnjih dneh ostala brez brazilskega zvezdnika? | Foto: Reuters Bo Barcelona v prihodnjih dneh ostala brez brazilskega zvezdnika? Foto: Reuters

Vse zaradi vloge ambasadorja za SP 2022, ko se bodo v majhno, a bogato državo na Arabskem polotoku, ki se je nedavno znašla v blokadi arabskih sosed, preselili vsi najboljši nogometaši na svetu. Katarci bi izplačali vsoto enemu najbolj vročih napadalcev na svetu, on bi z njo lastnoročno odkupil svojo pogodbo od Barcelone, s tem pa bi se lahko v Pariz preselil s prostimi papirji. Tako PSG Kataloncem ne bi bilo treba plačati odškodnine.

Katalonski časnik Mundo Deportivo poroča, da bo Neymar podaril zvestobo francoskim snubcem v torek. Na prvi dan avgusta, ki bi se lahko zapisal v nogometno zgodovino kot dan, ko je bil presežen rekord rekordov ...

 

Ne spreglejte