Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 7. 2017,
7.56

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

PSG Barcelona Neymar

Sobota, 29. 7. 2017, 7.56

6 let, 8 mesecev

Soigralci prepričevali Neymarja, naj ostane v Barceloni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Neymar Barcelona Juventus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Soigralci so po treningu na pripravah v ZDA prepričevali brazilskega zvezdnika Neymarja, naj ostane v Barceloni in naj ne podleže skušnjavi, da bi se preselil v francoski nogometni klub Paris St Germain, ki naj bi bil za prestop pripravljen plačati rekordnih 218 milijonov evrov. To se je zgodilo v pripravah na tekmo z Realom Madridom v Miamiju.

"Res je, nekaj se je zgodilo, toda to je v podobnih primerih kar običajno po treningih," je povedal vezni igralec Barcelone Andres Iniesta in dodal: "Vse te govorice o Neymarju, gotovo se nekaj dogaja. Lahko se kaj zgodi, odločitev je njegova. Toda soigralci želimo, da ostane. Zame je eden najboljših igralcev na svetu in ogromno prinese v našo igro."

Napadalec Luis Suarez pa je pred prijateljskim "El Clasicom" med Barcelono in Realom ocenil: "Za vse bi bilo najbolje, da se vse skupaj čim prej konča in razreši. Ne glede na to, kako se bo odločil, ga bomo soigralci pri tem podprli."

Neymarja pa je že zaprl težko poglavje. Brazilsko sodišče se je namreč nedavno odločilo zapreti preiskavo proti njemu, njegovemu očetu in agentu ter prav tako proti uradnikom katalonskega kluba v zvezi z utajo davkov pri prestopu Brazilca v Barcelono. Po dolgotrajni preiskavi je sodišče oprostilo Neymarja vseh obtožb domnevne utaje davkov med letoma 2011 in 2014.

Sodnik v Sao Paulu je dejal, da ni dovolj dokazov oziroma da obstaja dvom, da je Neymar med letoma 2011 in 2014 v domovini plačal premalo davkov. In če so v Braziliji preiskavo glede utaje davkov proti Neymarju končali, pa ga v Španiji skupaj z družino, predsednikom Barcelone Josepom Mario Bartomeuom ter bivšim predsednikom kluba Sandrom Rosellom še preiskujejo v zvezi z davčnimi nepravilnostmi.

Ne spreglejte