Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
20.19

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Koper Gorica

Torek, 14. 5. 2013, 20.19

5 let, 2 meseca

Neodločeno na Obali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Koper in Gorice so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:2).

Koprčani so imeli po neodločenem izidu Domžal z Mariborom priložnost, da se na tretjem mestu dvakratnim prvakom iz Domžal oddaljijo za pet točk, a jim je na domačem igrišču spodrsnilo. Tudi "kanarčki" so vpisali zgolj točko proti Gorici, tako da imajo še naprej ulovljive tri točke naskoka pred četrtouvrščenimi Domžalami. Gorico, ki se je s točko zagotovo že ognila morebitnem zadnjemu mestu, do konca prvenstva čakata še domači tekmi s Triglavom in z Rudarjem ter gostovanje v Domžalah, Koprčani pa bodo proti Muri in Celju igrali v gosteh, doma pa z Olimpijo.

Tekmo so bolje so odprli gosti. A Uroš Celcer v deveti in Dejan Žigon v 11. minuti nista zmogla premagati Igorja Nenezića. Domači so povedli iz prvega resnega napada. Z desne strani je Daniel Bradaschia pritekel v kazenski prostor, potem pa z levo nogo poslal žogo v prvi vratarjev kot za vodstvo z 1:0. Dve minuti pozneje je Saša Aleksander Živec preigral Miho Blažiča v kazenskem prosu Kopra, slednji ga je podrl, Vojko Goričan pa ni pokazal na belo točko.

Boljši vtis pustili Novogoričani

Zasluženo izenačenje je sledilo v 18. minuti. Ekipa gostov je duhovito izigrala obrambo Kopra, Žigon se je znašel sam pred Nenezićem in z natančnim diagonalnim strelom izid izenačil. V 33. minuti je Goran Galešić lepo podal v kazenski prostor gostov, kjer je Ivan Brečević dobro skočil, a je njegov poskus z glavo Vasja Simčič izbil v kot. Po kotu je sledila podaja proti vratom Gorice, kjer je Damir Hadžić v gneči padel, glavni sodnik pa je ob burnih protestih gostov dosodil najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel Davor Bagarić za vodstvo z 2:1. Borbeni gosti pa se niso dali. Dve minuti pred koncem polčasa je Celcer streljal z več kot 20 metrov z leve strani, slabše posredovanje Nenezića pa je po odbiti žogi kaznoval najboljši strelec gostov Žigon.

Drugi polčas je bil manj zanimiv. Gosti so imeli terensko premoč in so z duhovito igro kratkih podaj večkrat lepo izigrali domačo ekipo. Omeniti velja poskuse Žigona iz 72. in Živca iz 78. in 86. minute, pri domačih pa je imel najlepšo priložnost Brečević v 76. minuti, a je streljal mimo vrat. Primorski derbi se je tako končal brez zmagovalca, boljši vtis pa so pustili Novogoričani.

Ne spreglejte