Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2023,
20.10

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

RB Leipzig Borussia Dortmund Bayer Leverkusen Bayern München Bundesliga nemško prvenstvo Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško

Nedelja, 17. 9. 2023, 20.10

7 mesecev, 1 teden

Nemško prvenstvo, 4. krog

Veselje za Šeška in Kampla, Bayer ostal pred Bayernom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Benjamin Šeško RB Leipzig | Benjamin Šeško je v igro vstopil v 64. minuti. | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je v igro vstopil v 64. minuti.

Foto: Guliverimage

Po reprezentančnem premoru se nadaljuje nemška nogometna liga. Za uvod v 4. krog sta se v petek v derbiju pomerila Bayern in Bayer, ki sta imela po treh krogih edina poln izkupiček. Po izidu 2:2 ekipi nista več stoodstotni, Bayer pa je obdržal prvo mesto na lestvici. V soboto je RB Leipzig zanesljivo premagal Augsburg, Benjamin Šeško je tekmo začel na klopi za rezerviste, v igro pa vstopil v 64. minuti, ko je bil izid že 3:0 za domače. Borussia Dortmund je s 4:2 zmagala v Freiburgu, berlinski Union pa je z 1:2 klonil pri Wolfsburgu.

Slovenski reprezentant Benjamin Šeško je zaradi bolečine v stegenski mišici, ki jo je začutil po tekmi s Severno Irsko, preventivno izpustil srečanje v San Marinu. Po vrnitvi v Nemčijo Šeško na treningih ni imel težav z zdravjem, vseeno pa v soboto ni dočakal velikega trenutka, ko bi prvič, odkar se je iz Avstrije preselil v Nemčijo, na tekmi bundeslige zaigral od prve minute.

Trener Marco Rose ga je za tekmo z Augsburgom pustil na klopi za rezerviste. V igro je Slovenec vstopil v 64. minuti tekme, ko je bil izid že 3:0 za domače. Do konca tekme se ni več spremenil. Celo tekmo pa je na zelenici preživel Kevin Kampl.

Petkov derbi brez zmagovalca

Pred petkovo tekmo sta imeli ekipi Bayerna in Bayerja po devet točk za tri uvodne zmage, vrh pa je zasedal Bayer zaradi boljše razlike v zadetkih. Takšno razmerje ostaja tudi po medsebojnem obračunu, le da zdaj ekipi nimata več vseh mogočih točk, ostajata pa še neporaženi.

V razgibani in bojeviti tekmi z veliko priložnostmi na obeh straneh so prvi zadeli domači, v sedmi minuti je Harry Kane izkoristil podajo iz kota za strel z glavo. Sredi prvega dela pa je izenačil Alejandro Grimaldo s prostega strela s kakšnih 20 metrov.

FC Bayern München vs. Bayer 04 Leverkusen | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Sredi drugega polčasa je imel veliko priložnost Kane, a je vratar Lukaš Hradecky strel iz bližine ubranil. V 79. pa je na drugi strani Florian Wirtz zadel vratnico. Ko je že kazalo, da bo izid neodločen, je sledila še razburljiva končnica. Najprej je za vodstvo Bayerna v 86. minuti poskrbel Leon Goretzka, a je nato Bayer globoko v sodnikovem dodatku dobil enajstmetrovko po sodniškem ogledu posnetka. Odgovornost je prevzel Exequiel Palacios in v 94. minuti postavil končnih 2:2.

Benjamin Šeško
Sportal Noro: Šeško še sam ni mogel verjeti, kaj mu je uspelo #video
Benjamin Šeško
Sportal Šeško obnorel Evropo in v Ljubljano pripeljal elito

Nemško prvenstvo, 4. krog:

Petek, 15. september:

Sobota, 16. september:

Nedelja, 17. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

8 – Guirassy (Stuttgart)
5 – Wind (Wolfsburg)
4 – Behrens (Union), Boniface (Bayer), Kane (Bayern)
3 – Beier (Hoffenheim), Gosens (Union Berlin), Malen (Borussia Dortmund), Openda (RB Leipzig), Sane (Bayern), Simons (RB Leipzig)
2 – Šeško (Leipzig) ...

RB Leipzig Benjamin Šeško
Sportal Šeško vstopil s klopi in zabil dva izjemna gola v treh minutah
Ne spreglejte