Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 5. 2018,
17.50

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Red Bull Leipzig Köln Dominic Maroh Kevin Kampl Borussia Dortmund Bayern München nemško prvenstvo

Sobota, 5. 5. 2018, 17.50

5 let, 11 mesecev

Nemško prvenstvo, 33. krog

Kevin Kampl srečen kot še nikoli, Maroh v solzah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Köln Bayern Maroh | Foto Reuters

Foto: Reuters

V predzadnjem krogu nemškega prvenstva je novopečeni očka Kevin Kampl z rdečimi biki premagal Wolfsburg (4:1) in ostal v igro za četrto mesto, ki pelje v ligo prvakov. Köln Dominica Maroha, ki se poslavlja od elite, je v zadnji domači tekmi v bundesligi izgubil proti prvaku Bayernu. Vedno bližje izpadu je Hamburger SV, edini udeleženec bundeslige, ki od njene ustanovitve ni še nikdar zapustil elitnega razreda.

Zadnjeuvrščeni Köln, ki se poslavlja od bundeslige, je v zadnji domači tekmi v tej sezoni ostal brez točk proti prvaku Bayernu. Bavarci so nastopili prvič po dramatičnem izpadu iz lige prvakov.

Kozlički so prvi polčas dobili z 1:0, v nadaljevanju pa je Bayern poskrbel za preobrat, vodilni strelec Robert Lewandowski pa še povečal prednost pred zasledovalci na lestvici najboljših strelcev. Dominic Maroh je pri gostiteljih odigral vso tekmo in se od zvestih navijačev poslovil v solzah.

Nekdanji slovenski reprezentant Dominik Maroh je proti Bayernu odigral vso tekmo. | Foto: Reuters Nekdanji slovenski reprezentant Dominik Maroh je proti Bayernu odigral vso tekmo. Foto: Reuters

Rdeči biki še upajo, HSV v ogromnih težavah

RB Leipzig je prekinil rezultatsko krizo in doma kar s 4:1 odpravil Wolfsburg, ki mu pošteno gori pod nogama. Rdeči vragi ostajajo v igri za četrto mesto, ki pelje v ligo prvakov, a bi jim morala v zadnjem krogu s spodrsljajema pomagati tudi Hoffenheim in Bayer Leverkusen.

Kevin Kampl, ki je v jutranjih urah postal novopečeni očka, je proti volkovom odigral vso tekmo. Po dvoboju je zmago posvetil novemu družinskemu članu Jordiju Noelu, rojenemu 5. maja, zato sta na njegovi majici izstopali dve petici. 

Wolfsburg je na 16. mestu, Freiburg pa mu beži tri točke. Še slabši je Hamburger SV, ki po gladkem porazu v Frankfurt ostaja na predzadnjem mestu in mu grozi, da se bo prvič, odkar je bila ustanovljena bundesliga, poslovil od elitnega nemškega prvenstva.

Nogometaši Mainza so si po zagotovljenem obstanku v bundesligi v Dortmundu dali duška z navijači. | Foto: Reuters Nogometaši Mainza so si po zagotovljenem obstanku v bundesligi v Dortmundu dali duška z navijači. Foto: Reuters

Mainz je pokvaril načrtovano zabavo Borussii Dortmund, ki bi si lahko že danes zagotovila nastop v ligi prvakov, a bo morala trepetati do zadnjega kroga. Mainz je v Dortmundu zmagal z 2:1 in si zagotovil obstanek.

Najboljši strelci:

29 - Lewandowski (Bayern)
14 - Volland (Bayer Leverkusen), Uth (Hoffenheim)
13 - Aubameyang (Borussia D.), Petersen (Freiburg)
12 - Fullkrug (Hannover), Finnbogason (Augsburg), Gregoritsch (Augsburg)
...
1 - Kampl (RB Leipzig)
...

Ne spreglejte