Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2024,
20.30

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Harry Kane Bayer Leverkusen Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Borussia Dortmund Bayern München RB Leipzig Bundesliga nemško prvenstvo

Nedelja, 17. 3. 2024, 20.30

1 mesec, 1 teden

Nemško prvenstvo, 26. krog

Bayern kljub petardi ostaja deset točk za Bayerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Koln Leipzig | Leipzig Benjamina Šeška je s 5:1 zmagal v Kölnu. | Foto Guliverimage

Leipzig Benjamina Šeška je s 5:1 zmagal v Kölnu.

Foto: Guliverimage

Nogometaši RB Leipziga so v uvodni tekmi 26. kroga nemške bundeslige na gostovanju pri Kölnu zmagali s 5:1. Benjamin Šeško je na stadionu, na katerem se bosta 25. junija na Euru 2024 spopadli Slovenija in Anglija, igral do 74. minute, v 15. minuti je asistiral za 1:0. Kevin Kampl je v igro vstopil v 83. minuti. Branilec naslova Bayern je v gosteh nadigral zadnjeuvrščenega Darmstadta. Zmagal je s 5:2, med strelce pa se je vpisal tudi prvi strelec bundeslige Harry Kane in poskrbel za nov izjemen dosežek. V nedeljo je Bayer Leverkusen slavil pri Freiburgu (3:2) in ostaja deset točk pred Bayernom.

Atletico Madrid : Inter
Sportal Tako norega žreba lige prvakov pa že dolgo ne!

Vodilni Bayer Leverkusen, ki se mu nasmiha krstni naslov nemškega prvaka, do zdaj je največji dosežek dosegel z drugim mestom, katerega je v klubski zgodovini osvojil petkrat, je v nedeljo gostoval v Freiburgu in se veselil zmage s 3:2. Branilec naslova Bayern se mu je v soboto z zmago nad zadnjeuvrščenim Darmstadtom (5:2) približal na -7, zdaj je spšet na - 10.

Bayern je pričakovano prišel do treh točk, a vsaj v prvem delu ni blestel. Domači so celo povedli, Bavarce sta ob koncu prvega polčasa reševala Jamal Musiala in nato še najboljši strelec lige Harry Kane. Ta je dosegel že 31. gol ter na ta način postal najboljši strelec nemške bundeslige v svoji prvi sezoni; pred tem si je ta dosežek delil z Uwejem Seelerjem, ki je 30 golov dosegel v sezoni 1963/64.

Harry Kane je novi rekorder. Postal je najboljši strelec nemške bundeslige v svoji prvi sezoni. | Foto: Reuters Harry Kane je novi rekorder. Postal je najboljši strelec nemške bundeslige v svoji prvi sezoni. Foto: Reuters

V drugem polčasu je nato Bayern le potrdil status favorita, Musiala je dosegel še en gol, desetega v sezoni, četrtega je dodal Serge Gnabry, petega Mathys Tel, domači so ob koncu znižali na 2:5.

V preostalih sobotnih popoldanskih tekmah sta Heidenheim in Borussia Mönchengladbach igrala 1:1, Union Berlin je premagal Werder Bremen z 2:1, Augsburg v gosteh Wolfsburg s 3:1, pomembno zmago v boju za obstanek pa je proti Bochumu z 2:0 dosegel Mainz in skočil na 16. mesto pred Köln. 

Zvečer je igral še tretji Stuttgart, ki je prednost pred Leipzigom povečal v obračunu s Hoffenheimom. Na koncu je bilo 3:0, zadeli so Jamie Leweling, Serhou Guirassy in Enzo Millot.

V zadnji tekmi kroga je Borussia Dortmund v nedeljo zvečer premagala Eintracht s 3:1, potem ko so začetni zaostanek Porurci izničili z zadetki Karima Adeyemija, Matsa Hummelsa in Emreja Cana. Z novimi tremi točkami so rumeno-črni preskočili Leipzig in so zdaj četrti, Eintracht ostaja šesti.

Nemško prvenstvo, 26. krog:

Petek, 15. marec:

Sobota, 16. marec:

Nedelja, 17. marec:

Lestvica:

Najboljši strelci:

31 – Kane (Bayern)
22 – Guirassy (Stuttgart)
19 – Openda (Leipzig)
14 – Demirović (Augsburg), Undav (Stuttgart)
12 – Beier (Hoffenheim)
11 – Füllkrug (Dortmund), Malen (Borussia D.)
10 – Boniface (Bayer), Marmoush (Eintracht), Musiala (Bayern)
9 – Ducksch (Werder Bremen), Grimaldo (Bayer), Wind (Wolfsburg)
...
7 – Šeško (Leipzig) 

bayer Leverkusen
Sportal Vodilni na strelsko rapsodijo Bayerna odgovorili z zanesljivo zmago
Ne spreglejte