Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 3. 2017,
13.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Natisni članek

Bastian Schweinsteiger Chicago Ana Ivanović liga MLS

Četrtek, 30. 3. 2017, 13.15

6 let, 6 mesecev

Bastian Schweinsteiger v ZDA

Nemec poskrbel za nogometno evforijo v Chicagu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Bastian Schweinsteiger | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nemški nogometni zvezdnik Bastian Schweinsteiger je dopotoval v Chicago, kjer so ga že na letališču pozdravili navijači, tudi njegov prvi trening v novem klubu pa je bil odlično obiskan. Kot pravi njegov novi trener Veljko Paunović, je prihod Nemca v mestu povzročil pravo evforijo, a ne samo med navijači, ampak tudi med igralci.

"Chicago je bil do zdaj bolj znan po košarki ali hokeju, zdaj pa bo postal še nogometno mesto. Vzdušje okoli kluba je fantastično, prvi trening z Bastianom pa nekaj povsem drugega kot prejšnji. Na njem se je pokazalo, koliko za našo ekipo pomeni prihod Nemca. Naše igralce je navdahnil, vsi so pred njim hoteli pokazati svoje znanje, v trening vložili maksimum, vsi so hoteli igrati z njim. Zagotovo bo tako tudi na tekmah," je dejal srbski strokovnjak Veljko Paunović, nekdanji igralec beograjskega Partizana in številnih španskih klubov.

Kako so Bastiana Schweinsteigerja pričakali navijači?

Paunović sicer še ni zagotovil, da bo Schweinsteiger zaigral na sobotni tekmi proti Montrealu, potrdil pa je, da bo za tekmo konkuriral. "Svojih načrtov ne bom razkril. Lahko samo rečem, da bo pripravljen za igro, ali jo bo začel, ali bo v igro vstopil pozneje, ali bo obsedel na klopi, bomo še videli," je na novinarski konferenci po treningu, na kateri so predstavili Nemca in še dva mlajša igralca, v smehu dejal Paunović.

Če ga bo trener potreboval v soboto, je na voljo

Schweinsteiger se je na njej zahvalil navijačem in soigralcem za topel sprejem. "To mi veliko pomeni," je dejal priljubljeni "Schweini", ki je zatrdil, da je let iz Evrope v ZDA dobro prestal in da se odlično počuti.

Aktualni svetovni prvak, leta 2014 je z Nemčijo zmagal v Braziliji, v Chicagu ne skriva sreče. | Foto: Guliverimage/Getty Images Aktualni svetovni prvak, leta 2014 je z Nemčijo zmagal v Braziliji, v Chicagu ne skriva sreče. Foto: Guliverimage/Getty Images

 "Razlika v času mi vsaj za zdaj še ni pustila posledic, tudi ponoči sem dobro spal. Na treningu je bilo vse v najboljšem redu, videl sem, da imamo dobro ekipo. Verjamem, da tukaj lahko pustim pečat. Imam 32 let, še vedno imam veliko moči. Morda potrebujem še kakšen trening, da pridem v pravi ritem, a načeloma sem pripravljen. Če me bo trener v soboto potreboval, sem tukaj," je bil dobro razpoložen Schweinsteiger, ki ga je v Chicagu, kamor je prišel s svojo ženo, nedavno upokojeno srbsko teniško igralko, Ano Ivanović, dočakal dres s številko 31.

V Chicago je pripotovala tudi Ana Ivanović, srčna izbranka nemškega nogometnega zvezdnika. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Chicago je pripotovala tudi Ana Ivanović, srčna izbranka nemškega nogometnega zvezdnika. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekdanji nemški reprezentant je 13 sezon preživel pri münchenskem Bayernu, s katerim je osvojil osem naslovov nemškega državnega prvaka in tudi ligo prvakov. Leta 2015 se je iz Münchna preselil v Manchester United, kjer pa ni igral toliko, kot bi si sam želel, zato ga je zapustil. Za reprezentanco je zbral 121 nastopov, v katerih je zbral 24 golov.

Ne spreglejte