Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
8. 5. 2016,
22.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

2

Natisni članek

Stožice NK Celje Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Nejc Vidmar

Nedelja, 8. 5. 2016, 22.19

6 let, 6 mesecev

Zelo ga boli, a kaj, ko si Olimpija več sploh ni zaslužila

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

2

Vratar Olimpije Nejc Vidmar je v soboto odigral prvi večni derbi na štadionu v Stožicah. Zapomnil si ga bo po bolečem porazu, pa tudi po tem, da je moral prvič, odkar brani za zmaje, po žogo v mrežo dvakrat.

Na derbiju v Stožicah je bilo vse pripravljeno za zeleno-belo zabavo. Zbralo se je rekordno število gledalcev (14.500, največ v zgodovini 1. SNL), vodilna Olimpija pa je boljšo igro v prvem polčasu začinila z vodstvom z 1:0. Vratar Nejc Vidmar skoraj ni imel resnega dela, nasmihala se je zmaga, ki bi gostitelje popeljala pred vrata nogometnega raja.

Nato pa se je zalomilo. Olimpija se je v nadaljevanju hitro znašla v podrejenem položaju, gneča pred Vidmarjevimi vrati pa je bila vedno večja. Pritisk je bil tolikšen, da je ljubljanski zid popustil, Mariborčani pa iz prestolnice odnesli dragocen plen. Najprej je mrežo Olimpije z mojstrskim strelom z bele točke, ko je žogo poslal v bližino stičišča vratnice in prečke, premagal Milivoje Novaković, v zadnji minuti sodnikovega podaljška pa je Stožice zavil v črno spretni Marcos Tavares. Prednost je šla po zlu, Maribor je udejanjil epski preobrat, nogometaši Olimpije pa so bili v globokem šoku.

Nerazumljiv padec v igri

''To je nogomet, ki te kaznuje na najbolj krut način. Padec v naši igri je bil v drugem polčasu prevelik in nerazumljiv. Na koncu si preprosto nismo zaslužili kaj več. Upam le, da se bomo iz te tekme kaj naučili. Prvi polčas (Olimpija ga je dobila z 1:0 in si priigrala še nekaj zrelih priložnosti, op. p.) je pokazatelj, kako je treba igrati. Žal smo takrat izkoristili premalo priložnosti,'' je po dramatičnem derbiju strnil misli prvi vratar Olimpije.

Trenutek, ko je Novaković z neubranljivim strelom premagal Vidmarja in izenačil na 1:1. | Foto: Trenutek, ko je Novaković z neubranljivim strelom premagal Vidmarja in izenačil na 1:1.

Ko je razmišljal o tem, zakaj je prišlo do tako očitnega padca v igri Olimpije, je izpostavil prihod mariborskega rezervista, močnega napadalca Jean-Philippa Mendyja. ''Njegov prihod nas je presenetil. Nismo se znali dobro odzvati. Pomaknili smo se preveč nazaj. Nekateri soigralci so se znašli v težavah, za bočna branilca je bilo zahtevneje, saj sta morala preteči več kilometrov od soigralcev. Maribor smo sami priklicali na našo stran. Gostje so to znali izkoristiti,'' mu je bilo žal za zapravljeno priložnost.

Namesto pozitivnega rezultata, s katerim bi lahko Ljubljančani že začeli hladiti šampanjec, so si privoščili poraz, po katerem si za dosego največjega cilja ne smejo več privoščiti nobene napake.

Prvič po šestih mesecih

Vidmar je na vratih Olimpije v tej sezoni prejel štiri zadetke. Branil je na osmih tekmah. Na uvodnih petih ni prejel zadetka, na zadnjih treh pa štiri. Na zadnji z Mariborom dva gola, kar se mu je zgodilo prvič, odkar se je pozimi iz Domžal preselil k najljubšemu klubu.

Ljubljančan na vratih Olimpije je imel veliko več dela v drugem polčasu. | Foto: Ljubljančan na vratih Olimpije je imel veliko več dela v drugem polčasu.
 

Nazadnje je dva zadetka prejel 8. novembra 2015, ko je z Domžalami remiziral s Celjem (2:2). To se je zgodilo pred pol leta.

Ni časa za jokanje

''V sredo je že nova tekma. Verjamem, da smo se s fanti naučili hude lekcije in jo bomo odigrali tako, kot je treba,'' verjame, da bodo zmaji v sredo v knežjem mestu, kjer jih bo pričakalo v zadnjih tednih zelo neugodno Celje, prikazali obraz z večnega derbija, povezan s predstavo v prvem, ne pa medlem drugem polčasu.

''Ni časa za jokanje, ampak za to, da v Celju pokažemo drugi obraz,'' se Vidmar tolaži z dejstvom, da Olimpija nosi usodo o naslovu prvaka v svojih rokah. Če bo do konca sezone premagala vse tri tekmece (Celje, Rudar in Krka), se bo moral Maribor kljub sobotni zmagi po dolgih letih zadovoljiti le z naslovom podprvaka.

Ne spreglejte