SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne sovražnika, Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta velika prijatelja

2

termometer

Pa ga imamo. Najboljšega nogometaša leta 2014. Pričakovano je najprestižnejša nagrada v svetu nogometa šla v roke Portugalca Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo leta 2008, Lionel Messi med leti 2009 in 2012, v zadnjih dveh letih spet Portugalec. Že sedem let navdušujeta z nerealnim številom zadetkov, podaj in seveda tudi lovorik. Leta minevajo, na vrhu pa vedno ista zvezdnika. Dominanca, kot je še nismo videli. Kako zelo dobra sta, bomo verjetno dojeli šele takrat, ko bosta odšla. Oziroma desetletje ali dva pozneje.

Z vetrom velikega rivalstva, ki močno piha v njuna jadra, bosta po razburkanem morju svetovne nogometne elite plula še nekaj let. Koliko še? Kdo ve. Tvegano bi bilo napovedati, kdaj bosta priplula v pristanišče, stopila z barke vrtoglavih dosežkov, sedla na klop, se zazrla v daljavo in razmišljala o vseh podvigih, ki so jima uspeli.

Takrat oziroma desetletje ali dva pozneje bosta na obzorju zagledala resnico in se v hipu zavedla, da sta se vsa ta leta motila. Da sploh nista bila sovražnika, ki drug ob drugem stojita in si stiskata roke le zato, ker morata, ampak sta prijatelja, ki eden brez drugega ne moreta. Tako velika, da sta en za drugega vseskozi skrbela, da sta bila najboljša in sta to tudi postala. Kdo drug kot res pravi prijatelj bi se obnašal tako?

Jasno je, da bi ob številkah, s katerimi je jemal sapo v zadnjem obdobju, ob odsotnosti drugega laskavi naslov sedemkrat zapored osvojil prvi. In obratno. A kdo lahko trdi, da bi bil potem tako dober? In obratno, seveda.

Kot je jasno tudi to, da raznorazni izbori, ki smo jim priča v nogometnem svetu, še zdaleč niso strokovni, ampak zelo subjektivni. Ni natančnih kriterijev, ki določajo, zakaj je kdo najboljši. Včasih le sekunda odloča o tem, ali si ali nisi.

Spomnite se le finala svetovnega prvenstva v Braziliji. In enega izmed dveh junakov, ki nastopata v tokratni zgodbi. Če bi v prvem polčasu žoga po njegovem strelu švignila le za kak centimeter bolj levo od vratnice Manuela Neuerja, tretjega nogometaša, ki je prišel v najožji izbor nagrade za najboljšega v preteklem letu, bi zdaj nosil oznako brez dvoma najboljšega vseh časov. Tako pa so od razburjenja v obraz številni rdečeli že zaradi tega, ker je šla v njegove roke nagrada za najboljšega na turnirju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin