Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 10. 2017,
9.35

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Liverpool NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov angleška nogometna reprezentanca Wembley Atletico Madrid Harry Kane slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 6. 10. 2017, 9.35

1 leto, 2 meseca

Navijači Liverpoola ponoreli za Oblakom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je v četrtek izgubila kvalifikacijski dvoboj za SP 2018 v Angliji. Na gostovanju v Londonu je ostala praznih rok (0:1), vratar Jan Oblak pa je naredil tako dober vtis, da bi ga navijači Liverpoola radi pozdravili na Anfieldu.

Angleški klubski velikan Liverpool je naslednji tekmec Maribora v ligi prvakov, njegovi navijači pa niso povsem zadovoljni s prvim vratarjem. Med vratnicama rdečih stoji Belgijec Simon Mignolet, a mnogi privrženci Liverpoola so prepričani, da bi si priložnost zaslužil kdo drug.

Oblak bi bil prava okrepitev

Simon Mignolet bo 17. oktobra gostoval v Mariboru. | Foto: Reuters Simon Mignolet bo 17. oktobra gostoval v Mariboru. Foto: Reuters Po poročanju angleškega portala HITC so se ob spremljanju kvalifikacijskega dvoboja za SP 2018, na katerem je Anglija premagala Slovenijo in si zagotovila nastop v Rusiji, ogreli za prvega vratarja slovenske reprezentance Jana Oblaka.

Na družbenem omrežju Twitter so mu namenili kopico čestitk in izrazili prepričanje, da bi bil ogromna okrepitev za Liverpool, ki bi lahko z njim veliko lažje napadal najvišje cilje. Vodstvu kluba priporočajo, da v naslednjem prestopnem roku pripelje 24-letnega Slovenca, Atleticu pa plača odkupno klavzulo v vrednosti sto milijonov evrov.

Nekaj razmišljanj navijačev Liverpoola o nakupu Oblaka:

Oblak se je v četrtek izkazal s številnimi uspešnimi posredovanji. V prvem polčasu je ukrotil tudi nevaren strel Jordana Hendersona, dolgoletnega nogometaša Liverpoola, ki bo 17. oktobra z rdečimi gostoval v Ljudskem vrtu. Angleški mediji so pred srečanjem s Katančevo četo večkrat izpostavili slovenskega vratarja.

Razočaranje Oblaka in soigralcev po zmagovitem zadetku treh levov. | Foto: Reuters Razočaranje Oblaka in soigralcev po zmagovitem zadetku treh levov. Foto: Reuters

Slovenija je vsa večja gostovanja v tem kvalifikacijskem ciklusu izgubila z 0:1, vedno pa je zadetek prejela v zadnjih minutah srečanja. V Londonu ga je globoko v sodnikovem dodatku, prste vmes pa je imel tudi Oblak, ki se je odločil za dolgo podajo z roko.

Žogo je vrgel daleč na levo stran, a jo je prestregel Kyle Walker, prodrl po desni strani do kazenskega prostora, nato pa nesebično zaposlil Harryja Kana. Najboljši strelec angleškega prvenstva in vroči napadalec Tottenhama je premagal Oblaka, ki je prejel šele peti zadetek v tem ciklusu (prav vse je prejel v gosteh), Slovenija pa je izpustila priložnost, da bi se prvič v zgodovini iz Londona vrnila brez poraza.

Za Oblaka bodo navijali tudi Slovaki

Če bo Oblak v nedeljo ostal nepremagan proti Škotski, bodo Slovaki skakali od navdušenja. | Foto: Reuters Če bo Oblak v nedeljo ostal nepremagan proti Škotski, bodo Slovaki skakali od navdušenja. Foto: Reuters Oblak je v zadnjem letu povezan z britansko prestolnico. Konec leta 2016 je v Londonu prestal operacijo rame, jeseni pa ga čaka še gostovanje pri Chelseaju v ligi prvakov.

Kvalifikacijski ciklus za SP 2018 bo najverjetneje sklenil v nedeljo, ko bo Slovenija v Stožicah pričakala Škotsko. Obstaja sicer možnost, da bi se Slovenija vseeno uvrstila v dodatne kvalifikacije, a bi ji morala priskočiti na pomoč Malta in v nedeljo senzacionalno ostati neporažena na Slovaškem. Slovaki bodo na drugi strani stiskali pesti za Slovenijo, da ne izgubi proti Škotom. Navijali bodo tudi za Oblaka.

Ne spreglejte