Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
1. 4. 2017,
10.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper

Sobota, 1. 4. 2017, 10.28

6 let, 7 mesecev

Pred sobotnimi tekmami 27. kroga

Najboljše, kar ponuja slovenski nogomet v tem trenutku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Danes se bo v Prvi ligi Telekom Slovenije predstavilo šest klubov. Prevladujejo tisti, ki so v spomladanskem delu najboljši in so osvojili največ točk. Vodilni Maribor se bo mudil pri Krškem, letos odlična Gorica bo v primorskem spopadu pričakala Koper, v tem delu sezone še neporaženi Celjani pa bodo skušali pokvariti načrte Domžalam.

Celje - Domžale ob 16.00

V tem letu sta v 1. SNL neporažena le še dva kluba. To sta Maribor, ki mu lahko 14. državni naslov prepreči le še čudež, in Celje. Nogometaši iz knežjega mesta si prizadevajo, da bi sezono končali na četrtem mestu. Če bodo hoteli s položaja, ki bo po vsej verjetnosti (Krka ne sme osvojiti pokalne lovorike) zagotavljal nastop v Evropi, strmoglaviti Gorico, bodo morali še naprej osvajati točke.

Bo Matej Podlogar danes v celjskem dresu proti Domžalam potrdil "zakon bivšega"? | Foto: Vid Ponikvar Bo Matej Podlogar danes v celjskem dresu proti Domžalam potrdil "zakon bivšega"? Foto: Vid Ponikvar

V Celju se bosta Matej Podlogar, strelec zmagovitega zadetka za zmago pri Rudarju, in Rudi Požeg Vancaš pomerila z nekdanjimi soigralci. Bosta potrdila "zakon bivšega" in pomagala Celjanom do nadaljevanja niza neporaženosti?

"Po zmagi ni mesta za pretirano veselje in evforijo, tekmo z Rudarjem moramo pustiti za seboj in iti naprej," sporoča hrvaški strateg Igor Jovičević, ki je v sredo po hudem boju v sosedskem spopadu osvojil Velenje, zdaj pa se bo pomeril proti mlademu stanovskemu tekmecu, ki Areno Petrol pozna do zadnje potankosti. To je nekdanji trener Celja Simon Rožman.

Z Domžalami mirno plove proti tretjemu mestu, danes pa se mu v primeru zmage obeta nov podvig, skok na drugo mesto. Lahko bi prehitel Olimpijo, ki v spomladanskem delu dosega katastrofalne rezultate. To bi bil posrečen zagon za domžalski klub, ki ga kmalu čakata še polfinalni obveznosti v pokalu Slovenije, kjer se bo pomeril z najlažjim tekmecem, drugoligaško Krko.

Izkupiček klubov 1. SNL v letu 2017: 

Klub Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Maribor 4 1 0 11:4 13
2. Gorica 4 0 1 12:8 12
3. Celje 3 2 0 8:5 11
4. Koper 2 2 1 7:5 8
5. Aluminij 2 1 2 9:7 7
6. Krško 2 1 2 8:6 7
7. Domžale 2 1 2 5:6 7
8. Rudar 1 1 3 7:11 4
9. Olimpija 0 1 4 4:9 1
10. Radomlje 0 0 5 1:11 0

Gorica - Koper ob 18.00

Vrtnice so se v sredo posladkale z zmago v Ljubljani in dokazale, da bodo trd oreh za vse tekmece, ki ji želijo ukrasti "evropsko" četrto mesto. Časa za dodatno slavje ni, prihaja primorski obračun, v katerem statistika ni zaveznica štirikratnih slovenskih prvakov. Gorica je v 1. SNL na domači zelenici nazadnje premagala Koper jeseni leta 2013, nato pa vedno izpustila možnost, kako kozličke spraviti na kolena.

Novogoričani so na krilih Rifeta Kapića in Dejana Žigona v sredo osvojili Stožice. To je bila že četrta zmaga na zadnjih petih tekmah. | Foto: Vid Ponikvar Novogoričani so na krilih Rifeta Kapića in Dejana Žigona v sredo osvojili Stožice. To je bila že četrta zmaga na zadnjih petih tekmah. Foto: Vid Ponikvar

"Primorski derbi ima vedno nek poseben naboj, tekme so drugačne od drugih, cilj pa je nova zmaga. V Novi Gorici Koprčanov že dlje časa nismo premagali, treba pa bo igrati enako igrivo kot v Ljubljani," meni Jaka Kolenc, eden izmed goriških junakov, ki so v Stožicah osvojili tri dragocene točke.

Koprčani v mesto vrtnic prihajajo zagrenjeni, saj so v sredo doma proti Krškemu nepričakovano ostali brez točk in si priigrali zaostanek v boju za Evropo. Z zmago v Športnem parku bi zaostanek za Gorico znižali na dve točki in se vrnili v boj za četrto mesto, njihova samozavest pa bi se pred vstopom v zadnjo četrtino prvenstva okrepila.

Krško – Maribor ob 20.00

Navijači vijolic že odštevajo dneve do nove tekme z Olimpijo, prvega polfinalnega srečanja, ki bo v Ljudskem vrtu 12. aprila. Tekmec iz Ljubljane je po ogromnem zaostanku (–12) v prvenstvu na kolenih, a ga želijo še bolj ponižati. Danes mu jo lahko zagodejo s tem, da mu na lestvici oddrvijo še na večjo prednost, nato pa ga še izločijo iz pokala. Maribor ne skriva, da bi ga po turbulentni sezoni 2015/16 zadovoljila le dvojna krona.

Vodilni Mariborčani bodo zvečer gostovali v Krškem, kjer lahko še povečajo prednost pred zasledovalci. | Foto: Vid Ponikvar Vodilni Mariborčani bodo zvečer gostovali v Krškem, kjer lahko še povečajo prednost pred zasledovalci. Foto: Vid Ponikvar

Krško pri tem ne bi smel biti resnejša ovira. Maribor je v 1. SNL na štadionu Matije Gubca gostoval trikrat in vedno uresničil cilj, čeprav vratar Jasmin Handanović ni ostal nepremagan na nobeni tekmi. Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Luka Zahović ima priložnost, da se znajde sam na vodilnem položaju strelcev, saj bo hrvaški knap Dominik Glavina na delu v nedeljo, v napadu Krškega pa bo najnevarnejši mladi Srb Miljan Škrbić, ki je v sredo z dvema zadetkoma na Bonifiki potopil koprsko barko.

Posavci so z zmago na Primorskem tako razveselili strastne navijače, da so jih ti pričakali pred štadionom s prižganimi baklami. Kako bi bilo šele danes, če bi presenetili prve favorite za osvojitev prvenstva?

Krško ima tri vijolice

Krčani so pod vodstvom Roka Zorka neustavljivi. | Foto: Vid Ponikvar Krčani so pod vodstvom Roka Zorka neustavljivi. Foto: Vid Ponikvar "Za nadaljevanje serije zmag se bo treba močno potruditi, kajti Krško goji specifičen nogomet, s hitrim pretokom žoge, dovolj kombinatorike. To je ekipa, ki lahko povzroči težave, če nisi pravi. Seveda pa ima tudi svoje pomanjkljivosti, ki jih nameravamo izkoristiti," napoveduje trener vijolic Darko Milanič, ki bo za razliko od sredinega srečanja z Radomljami (1:0) računal tudi na Aleksa Pihlerja in Damjana Boharja, ekipi se je pridružil tudi Gregor Bajde. Maribor želi zgoščen del spomladanskega urnika speljati brez nepotrebnih žrtev, zato bodo priložnosti dobili le tisti, ki so že toliko pripravljeni, da bo stopnja tveganja zelo nizka.

Pri Krčanih ne bo nekaterih pomembnih igralcev. Domači strateg Rok Zorko, ki se lahko v tem trenutku kot edini v 1. SNL pohvali s stoodstotnim izkupčkom (z 2:0 je v gosteh premagal Radomlje in Koper), ne bo poslal v ogenj posojenih igralcev Maribora. To so Martin Kramarič, Damjan Vuklišević in Robert Pušaver. S tem bi se nadaljevalo tovrstno sodelovanje med kluboma, ki je v zadnjih sezonah preraslo v navado. O njem ima svoje mnenje predsednik Krškega Boštjan Blažinčič.

Bo pa na drugi strani motiviran Dino Hotić, ki se je še v prejšnji sezoni dokazoval v Posavju, zdaj pa si želi v vijoličastem dresu izboriti članstvo v udarni enajsterici. Bo danes pomagal vijolicam do 501. zmage v zgodovini 1. SNL?

Najlepši zadetki 26. kroga:

Ne spreglejte