Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 11. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Krško NK Koper NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 30. 11. 2016, 13.00

6 let, 7 mesecev

Pred današnjimi tekmami 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Angleški ritem na slovenskih igriščih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Prvoligaški nogometaši vstopajo v drugo polovico sezone 2016/17 v angleškem ritmu, ki bolj ustreza klubom s široko klopjo in večjo izbiro kandidatov. Najboljša trojica – Maribor, Olimpija in Domžale - bo v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije deležna prednosti domačega igrišča. Vodilne vijolice lahko niz neporaženosti zvečer podaljšajo na 17 tekem.

Rudar – Krško ob 16.00

Izbranci Tomaža Petroviča so v soboto v Ljudskem vrtu izgubili z 0:4. | Foto: Vid Ponikvar Izbranci Tomaža Petroviča so v soboto v Ljudskem vrtu izgubili z 0:4. Foto: Vid Ponikvar V slovensko prestolnico lignita se je po petkovi domači zmagi Rudarja nad Radomljami, prvi na štadionu Ob jezeru po štirih mesecih, vrnil mir. Če bi Velenjčani pozitivno energijo danes preusmerili v nove tri točke, bi si utrdili položaj v zgornji polovici prvoligaške lestvice. Blizu je celo četrto mesto, ki bi lahko po koncu sezone, če se Krka ne bo senzacionalno dokopala pokalnega naslova, zadoščalo za evropsko vozovnico.

Knape čaka zahteven spopad s Krčani, ki bodo računali na kopico spočitih nogometašev, saj so posojeni igralci Maribora na začasnem delu v Posavju izpustili sobotno gostovanje v Ljudskem vrtu. Zanimivo je, da Krško v 1. SNL sploh še ni izkusil poraza proti Rudarju. Čeprav se je z Velenjčani pomeril že šestkrat, jim je vedno pokvaril načrte.    

Gorica – Aluminij ob 16.00

Francesco Tahiraj (Aluminij) se po odsluženi kazni vrača na igrišče. | Foto: Grega Valančič/Sportida Francesco Tahiraj (Aluminij) se po odsluženi kazni vrača na igrišče. Foto: Grega Valančič/Sportida Vrtnice so z neodločenima rezultatoma proti (takrat vodilni) Olimpiji in Kopru delno zajezili rezultatsko krizo, ki traja že nekaj mesecev. Danes se ponuja priložnost, da jo dokončno odpravijo z zmago, na katero čakajo že zelo dolgo.

V Športnem parku bo gostoval Aluminij, ki v zadnjih krogih izgublja sapo. Rezultati trpijo, Kidričani so na zadnjih sedmih nastopih, če prištejemo tudi pokal Slovenije, zaman čakali na zmago. Zgoščen urnik tekmovanj ni njihov zaveznik, je pa strokovno vodstvo po drugi strani razveselilo dejstvo, da je po petih tekmah končno odslužil kazen Albanec Francesco Tahiraj.

Gorica se pred današnjim dvobojem ukvarja z drugačnimi težavami. V drugi četrtini prvenstva jih je kronično na cedilu puščala neučinkovitost. Zrele priložnosti so zapravljali kot po tekočem traku, danes pa želijo dokazati, da še niso rekli zadnje v boju za mesta, ki peljejo v Evropo.  

Domžale – Radomlje ob 18.00

Domžalčani so v zadnjem nastopu premagali Celjane z 2:1. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Domžalčani so v zadnjem nastopu premagali Celjane z 2:1. Foto: Žiga Zupan/ Sportida ''Pomembno je, da gledalci ne pričakujejo, da bomo na vsaki tekmi dosegli pet golov. Na drugi strani igrišča stojijo kakovostne ekipe, ki prav tako redno trenirajo in imajo kakovosten igralski kader,'' opozarja Simon Rožman, ki je prebudil domžalske strelce in v kratkem času, odkar vodi dvakratne državne prvake, že trikrat zmagal s 5:0.

Domžale so razigrane, Radomlje pa tavajo na zadnjem mestu, še brez zmage in nizko stopnjo samozavesti. Zaradi visokega zaostanka, najbližji sosed Aluminij jim beži kar deset točk, jim grozi ekspresna vrnitev v drugo ligo.

Zaradi takšnega razmerja moči bi marsikdo pričakoval lov Domžalčanov na rekordno zmago v tej sezoni. Ne pa tudi najmlajši trener v 1. SNL, ki se zaveda, da skušajo Radomljani na lokalnih derbijih z Domžalami vedno drago prodati svojo kožo. Za zdaj jim še ni uspelo, da bi jim prekrižali načrte. Na šestih srečanjih v 1. SNL še niso osvojili točke. Še več, pogrešajo tudi zadetke (skupna razlika v golih je 0:19). Pri Domžalah, z osmimi goli izstopata klubski rekorder Slobodan Vuk in mladi Hrvat Marko Alvir, takšnih težav ne poznajo. 

Olimpija – Celje ob 18.00

Miha Zajc se bo pomeril proti nekdanjemu klubu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Miha Zajc se bo pomeril proti nekdanjemu klubu. Foto: Urban Urbanc/Sportida Če bi ostala zmaga doma, bi se navijačem Olimpije vsaj za nekaj časa smejalo ob pogledu na razpredelnico. Zeleno-beli bi prehiteli Maribor, nato pa stiskali pesti za kozličke, ki jih čaka večerna tekma v Ljudskem vrtu.

Trener Luka Elsner po nedeljski zmagi nad Aluminijem (3:0) ni bil povsem zadovoljen, a je poudaril, da se dragoceni zmagi v boju za naslov ne gleda v zobe, zato iz njegovih ust ni bilo slišati pretiranih kritik. Razveselil se je vrnitve Mihe Zajca. Slovenski reprezentant, eden najboljših posameznikov v Prvi ligi Telekom Slovenije, je odslužil kazen, tako da bo nastopil proti nekdanjemu klubu, kjer ima veliko prijateljev.

Celjani želijo po tesnem porazu v Domžalah, kjer so namučili najboljši napad Slovenije (1:2), dokazati, da se lahko enakovredno kosajo tudi z najboljšimi slovenskimi klubi. V slačilnici ne manjka optimizma. Primorec Goran Cvijanović, ki je po začetnih administrativnih težavah, zaradi katerih je v celjskem dresu odigral manj tekem kot bi si želel, ima lepe spomine na štadion v Stožicah. Ko se je nazadnje mudil v Ljubljani, je z zadetkom potrdil zmago Gorice. Tokrat prihaja v prestolnico v drugačnem dresu.

Maribor – Koper ob 20.15

Maribor ni izgubil že tri mesece. | Foto: Vid Ponikvar Maribor ni izgubil že tri mesece. Foto: Vid Ponikvar Tega, kako sladko je osvojiti Ljudski vrt, se najbolj sveže spominjajo nogometaši Aluminija. Kidričani so pred tremi meseci zavili kultni mariborski objekt pod Kalvarijo v črno, nato pa se je Milaničeva četa prebudila, prestavila igro v višje obrate in začela razvajati navijače z odličnimi rezultati.

Nanizala je 16 tekem brez poraza. Prvo polovico sezone je končala na vodilnem mestu, ki ga želi zadržati do konca. Danes se bo pomerila s Koprom, ki prihaja na Štajersko z oslabljeno zasedbo, zato vstopa v dvoboj kot absolutni favorit.

''Če sem iskren, nestrpno čakam tekmo v Mariboru, a komaj čakam tudi na konec jesenskega dela. Ko se bomo konsolidirali, bo to povsem druga pesem. Prihodnje leto bomo boljši,'' po velikih težavah s poškodovanimi igralci sporoča hrvaški strateg Igor Pamić, ki bo v trenerski vlogi prvič obračunal z Darkom Milaničem. Z njim sta se pred davnimi leti srečevala na graških derbijih v avstrijskem prvenstvu, tokrat se bosta udarila v mestu ob Dravi, ki je od Gradca oddaljen pol ure vožnje.

''Čaka nas boj proti obrambno usmerjeni ekipi,'' je prepričan Izolan, ki bi v primeru zmage Olimpije nad Celjem za vrnitev na prvo mesto potreboval vse tri točke. Koper v Ljudskem vrtu ni zmagal že sedem let.

Ne spreglejte