Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
7. 8. 2011,
21.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nani Manchester United

Nedelja, 7. 8. 2011, 21.03

7 let, 12 mesecev

Nani: To je pač Man Utd

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Manchester Uniteda so po razburljivi končnici angleškega superpokala premagali mestne rivale Man City in prišli do 19. naslova tega tekmovanja.

''To je pač Manchester United, je začel veliki junak obračuna Portugalec Nani in v isti sapi nadaljeval: ''Vedno igramo do zadnje minute in se nikoli ne predamo.''

''Rdeči vragi'' so skozi celotno srečanje prevladovali na igrišču in imeli vse vajeti v svojih rokah, a prekinitev, ki jo je po podaji Davida Silve realiziral branilec Joleon Lescott v 38. minuti, je povsem porezala krila Unitedu. Za nameček je tik pred odhodom na odmor vodstvo iz razdalje povišal še nogometaš iz BiH v Edin Džeko.

Težko je bilo verjeti v preobrat, čeprav smo jim bili že nič kolikokrat priča prav s strani nepopustljivih rdečih vragov, a City je v pretekli sezoni zelo redko zapravljal prednost enega, kaj šele dveh zadetkov. Sir Alex Ferguson je drugi polčas začel s trojno menjavo. Zamenjal oba svoja centralna branilca - najbrž je bila ta odločitev posledica velike napake pri zadetku Lescotta – Ria Ferdinanda in kapetana Nemanje Vidića, namesto njiju pa sta vstopila mladi Phil Jones in Jonny Evans. Do spremembe je prišlo tudi na sredini, kjer je mladi Tom Cleverley zamenjal Michaela Carricka.

''Navijači so lahko ponosni na nas''

'''Fergie' nam je med polčasom dejal, le zadeti moramo in potem bo mnogo lažje,'' je navodila med odmorom opisal Nani. In res, kaj kmalu so varovanci Fergusona povsem zavladali na igrišču in bili mnogo nevarnejši nasprotnik. Z lepim razigravanjem soigralcev je blestel Cleverley in za napadalno in odlično igro, so bili rdeči vragi kaj kmalu nagrajeni. Šlo je za podobno akcijo, kot jo je imel City pri prvem zadetku. Tokrat je prosti strel izvajal Ashley Young z nogo pa zadel branilec Chris Smalling, ki je ušel napadalcu Džeku. Že nekaj minut kasneje je po izjemni akciji Uniteda, v kateri sta sodelovala tudi Rooney in Cleverley, izid mojstrsko poravnal Nani. Izenačen izid je tako ostal vse do sodnikovega podaljška, potem pa je spet udaril tokrat izjemni Nani, ki je izkoristil veliko napako kapetana Cityja Vicenta Kompanyja in z lepim preigravanjem Harta popeljal Man Utd do lepe zmage nad večnimi rivali. ''Lepo je igrati proti Man Cityju in zmagati na takšen način. Mislim, da so naši navijači lahko ponosni na nas,'' je še zaključil junak letošnje uverture v novo sezono Premier lige.

Ferguson: Nisem mogel verjeti, da zaostajamo z 2:0

''Nisem mogel verjeti, da po polčasu zaostajamo z 2:0, kljub temu da smo imeli tekmo ves čas pod kontrolo. Njihovo vodstvo je spremenilo vse. Zadeli so po naši napaki, potem še drugega, to je bil res šok za nas. Klub vsemu nismo izgubili glave, v drugem polčasu odigrali nogomet, ki ga znamo in dobili želeno. Videli ste, da imamo izjemno velik bazen mladih nogometašev, ki so prevesili tehtnico. Ko se v kader vrne še Chicharito in Valencia bo to popolno,'' je po tekmi povedal prekaljeni škotski maček Sir Alex Ferguson.

Mancini: To nam mora biti šola za naprej

Na drugi strani je bil še kako razočaran trener Cityja Roberto Mancini, ki ni mogel verjeti, kaj so zapravili njegovi nogometaši: ''Zapravili smo veliko priložnost za osvojitev Communty Shielda, sploh po takem vodstvu. A to je nogomet, v drugem polčasu nismo bili na tako visokem nivoju kot v prvem in tako kvalitetno moštvo, kot je United, zna to še kako kaznovati.''

''To je le ena tekma, ki ni tako pomembna kot Premier liga ali FA pokal, a takšne tekme so pomembne za samozavest. To nam mora biti šola za naprej in podobnih napak v prihodnosti ne ponavljati. Če nam to uspe bomo zelo nevarni tudi za osvojitev tudi Premier lige, je še zaključil Mancini.

Ne spreglejte