Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2013,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale NK Triglav Dušan Kosič Nejc Skubic

Četrtek, 25. 4. 2013, 12.27

8 let

Mojsilović: Sem mar preveč ambiciozen?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaostala tekma med Triglavom in Domžalami ni postregla z goli. Stevan Mojsilović je prepričan, da bi si njegovi izbranci zaslužili zmago, Dušan Kosič je bil zadovoljen s pristopom igralcev.

Kranjsko-domžalski spopad ni podal zmagovalca. Domžalčani so s točko povečali naskok pred Koprčani, najbližjimi zasledovalci za mikavno tretje mesto na razpredelnici Prve lige Telekom Slovenije, ki pelje v Evropo, "gorenjski orli" pa predzadnjemu Aluminiju ušli za pet točk, kar je lepa popotnica za obstanek pred zaključkom prvenstva. Odigralo se bo še sedem krogov.

Kosič: Veliko lažje je čakati na napako nasprotnika

Odkar je Triglav prevzel Dušan Kosič, so se Kranjčani na lestvici povzdignili na sedmo mesto, na štirih tekmah pa osvojili kar osem točk. Brez poraza. Tokrat so vzdržali tudi nalet najbolj nevarnih gostov v 1. SNL, Domžal. "Moramo biti zadovoljni z osvojeno točko, vsaka je zlata vredna. Fantje so skušali igrati, nasprotnik pa je čakal na naše napake, a smo ostali zbrani in za moj okus odigrali kvalitetno tekmo. Ostaja pa grenak priokus, da nismo uspeli doseči zadetka," je po dvoboju povedal ljubljanski strateg, ki ima v mislih le en cilj. Obstanek v prvenstvu. "To je v prvem planu. Rad bi tudi, da bi bila naša igra všečna, a se kot trener zavedam, da je to najtežje. Veliko lažje je čakati na napako nasprotnika. Zadovoljen sem s pristopom in odnosom igralcev do nogometa. Fantje so me kar presenetili," je strnil kratko obdobje, ki ga je preživel na kranjski klopi. Da je imel Triglav tokrat opravka z zelo neugodnim tekmecem, je izpostavil tudi Anže Jelar. Napadalec kranjskega kluba, tudi polfinalista pokala Slovenije, je priznal, da so Domžale v gosteh zelo močne. "Zadovoljni smo s točko. Zdaj prihaja v Kranj Koper, ki nam po tradiciji ugaja," se je dotaknil še prihajajočega srečanja 30. kroga.

Domžale v soboto z Aluminijem na Planet TV

V domžalskem taboru je zapravljeno priložnost, da bi se v gorenjski prestolnici posladkali s tremi točkami, najbolj objokoval trener Stevan Mojsilović. Prepričan je, da bi se morali vrniti domov bogatejši za zmago, ne pa le točko. "Morali bi zmagati. Mislim, da smo bili boljši celo tekmo in prihajali do priložnosti, iz katerih bi morali doseči zadetek. Zako pa smo dobili le točko. Triglavu čestitam za točko, mojim igralcem pa za trud. Ne vem pa, ali sem mar preveč ambiciozen in drugače vidim tekmo, ali so se moji igralci prehitro zadovoljili s točko," se je spraševal srbski strokovnjak, ki v tej sezoni blesti z Domžalami na gostujočih zelenicah. O domžalski prevladi je spregovoril tudi kapetan Nejc Skubic: "Odigrali smo dobro in zelo disciplinirano. Vedeli smo, kaj hočemo, nismo pa bili uspešni v zaključkih akcij. Na koncu je lahko Triglav bolj zadovoljen s točko. Gremo pa v soboto na domači tekmi z Aluminijem na zmago," je napovedal dvoboj, ki si ga boste lahko v soboto ob 17.30 ogledali v neposrednem prenosu na Planet TV.

Ne spreglejte