Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 6. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

1

Natisni članek

Druga liga Prva liga Telekom Slovenije Miran Vuk NK Zavrč NK Aluminij

Torek, 14. 6. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Alfa in omega NK Zavrč

Miranu Vuku se je zameril slovenski nogomet: Odhajam v tujino

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

1

Završki župan Miran Vuk se je odločil, da se bo sredi poletja posvetil novim projektom. Vodenje NK Zavrč, ki bo v prihodnji sezoni igral v drugi ligi, bo prepustil drugim in se odpravil v tujino. Želi prevzeti klub na Slovaškem ali Češkem.

Teden dni po obvestilu Nogometne zveze Slovenije, da nogometni klub Zavrč tudi po pritožbi ostaja brez tekmovalne licence za Prvo ligo Telekom Slovenije za sezono 2016/17, se v Halozah napoveduje nova sprememba. Miran Vuk, dolgoletni alfa in omega završkega kluba, se bo umaknil iz kluba. Slovo od nogometnega otroka, ki je pod njegovim vodstvom tri leta zapored igral v najvišjem slovenskem razredu, je napovedal za sredino avgusta.

Ne bo jim dal časti, da bi se lahko norčevali iz njega

Miran Vuk bi se rad dokazal v tujini. | Foto: Miran Vuk bi se rad dokazal v tujini. "Ekipo za novo sezono bom sestavil, nato pa 15. avgusta odšel drugam. Imam dve ponudbi, eno na Slovaškem, drugo na Češkem. Obe prvoligaški. Tam lahko klub v nasprotju z nami kupiš ali pa ga dobiš v najem. Dobro poznam njihov trg. V Sloveniji sem svoje naredil. V NK Zavrč bom pustil dovolj denarja, da bo lahko še naprej tekmoval, sam pa se ne bom več ukvarjal z nogometom v Sloveniji. Nima se več smisla ubadati s temi ljudmi. Poznam jih in vem, kako delujejo. Ne bom jim dal časti, da bi se lahko norčevali iz mene. Rajši grem tja, kjer so tekmeci bolj pošteni in zahtevnejši. Potrudil se bom, da se dokažem v tujini in da ne bodo govorili, kako smo imeli v Sloveniji le srečo. Ne dvomim o svojem znanju. Tu in tam sem storil kakšno napako, na splošno pa jih ni bilo tako veliko. Na tekme NK Zavrč bom hodil le še v miru kot župan," je dejal podjetnik, ki je dolga desetletja skupaj z bratom Romanom skrbel za finančno in organizacijsko delovanje kluba, o imenu slovaškega oziroma češkega kluba pa ni hotel govoriti.

Dodal je le, da tisti na Slovaškem ni Zlate Moravce, kjer so v določenem trenutku delovali trener Milko Djurovski, tudi nekdanji trener Zavrča, in pa trije slovenski legionarji, med njimi tudi vratar Marko Ranilović, ki je v prejšnji sezoni branil barve Haložanov.

Vsak otrok enkrat postane polnoleten

Padec za zeleno mizo v drugo ligo, kjer bo po njegovih besedah v prihodnji sezoni tekmoval Zavrč - o tem je v ponedeljek prejel tudi sporočilo krovne nogometne zveze -, ga je zelo prizadel. Slovenski nogomet se mu je zameril. "Našel sem ljudi, ki bodo po mojem odhodu vodili klub. Zavrč ima predsednika (Silvo Šterbal, op. p.), za klub bodo skrbeli trije, štirje sponzorji. Eden bo prevzel mladinsko šolo, drugi člansko ekipo, malo pa bo pomagalo tudi moje podjetje," je pojasnil, da zaupa naslednikom. Tem bo v roke predal dolgoletni projekt, ki ga je doživljal kot svojega otroka.

Predsednik NK Zavrč, ki ga čakajo nastopi v 2. SNL, je Silvo Šterbal (levo). Na fotografiji je s predsednikom NZS Aleksandrom Čeferinom, ki bo 14. septembra kandidiral za položaj predsednika Uefe. | Foto: Predsednik NK Zavrč, ki ga čakajo nastopi v 2. SNL, je Silvo Šterbal (levo). Na fotografiji je s predsednikom NZS Aleksandrom Čeferinom, ki bo 14. septembra kandidiral za položaj predsednika Uefe.

"Vsak otrok enkrat postane polnoleten. Tudi ptiči, ko odrastejo, zletijo iz gnezda. Pomembno je, da novi ljudje klubu želijo dobro. Mi bo pa žal, da bo prva liga osiromašena za kakovosten klub, ki prednjači po opremi in igriščih. Ostala bo brez okolja, ki ima rado dober nogomet."

V Zavrču ne bo nihče obogatel

Veljko Batrović je eden izmed številnih nogometašev Zavrča, ki bodo poleti skoraj zagotovo zapustili   Haloze. | Foto: Veljko Batrović je eden izmed številnih nogometašev Zavrča, ki bodo poleti skoraj zagotovo zapustili Haloze. Priprave Zavrča na drugoligaško sezono se bodo začele v sredo, v igralskem kadru pa lahko pričakujemo določene spremembe. Veliko bo odhodov. Povpraševanje po vidnejših posameznikih, ki so v sezoni 2015/16 izstopali v rumeno-zelenem dresu, je po besedah Vuka ogromno.

"Cvek, Batrović, Matjašič, Pihler, Rogač, Antić ... Največ povpraševanja je iz tujine. Domači klubi? Mariboru ne bi dal našega igralca niti za milijon, če se lahko malce pošalim," je namignil, da z vijolicami ne bo sklepal dogovorov, kar zadeva Črnogorca Veljka Batrovića, ki je bil označen na seznamu želja Olimpije, pa je dejal: "Bomo videli, kaj bo z Olimpijo, saj se zanj zanimajo klubi iz Turčije, Belgije, Avstrije ... Med njimi so tudi klubi, ki bodo igrali kvalifikacije za ligo prvakov."

Če njegove besede držijo, se za Batrovića poleg Olimpije zanima tudi nekdo iz skupine klubov, v kateri so Red Bull Salzburg, Fenerbahče in Anderlecht. "Vsem fantom želim, da bi šli na boljše. V Zavrču ne bo nihče obogatel, lahko pa pokaže, koliko je vreden, in gre v tujino. Omenjeni igralci bi zapustili klub, tudi če bi ostali v prvi ligi," je pojasnil. Priprave se bodo tako kmalu začele tudi zato, da bodo igralci čim prej ujeli tekmovalno formo in se z njo lažje dokazali tujim snubcem.

Ko je Zavrč nazadnje nastopal v drugi ligi (2012/13), ga je vodil prav Željko Orehovec. | Foto: Ko je Zavrč nazadnje nastopal v drugi ligi (2012/13), ga je vodil prav Željko Orehovec.

Zavrč bo v drugi ligi vodi hrvaški strokovnjak Željko Orehovec, ki je že dolgo v klubu in se je nazadnje ukvarjal s klubskim podmladkom. Srb Slavko Matić je dobil odpoved in je za Vuka že preteklost. Po 15. avgustu v klubu ne bo več niti njega ...

Ne spreglejte