Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
19.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

3

Natisni članek

NK Zavrč Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 19.05

6 let, 7 mesecev

Odmevi NK Zavrč na prižgano rdečo luč pri postopku licenciranja

Zakaj Zavrč zapušča prvo ligo? Zaradi šest tisoč evrov.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

3

Vodstvo NK Zavrča ni skrivalo začudenja in nezadovoljstva nad odločitvijo licenčne komisije za pritožbe pri Nogometni zvezi Slovenije, ki je Haložanom zavrnila pritožbo na pridobitev tekmovalne licence za prvo ligo. "To je pravi hendikep za klub," sporoča predsednik Silvo Šterbal.

Predsednik NK Zavrč Silvo Šterbal je pojasnil, da je klub obvestilo NZS o zavrnjeni pritožbi, s katero so ostali brez podeljene tekmovalne licence (2016/17), prejel le po elektronski pošti. "V sporočilu je zapisano, da nismo prejeli licence za igranje v prvi ligi in evropskih tekmovanjih. To je pravi hendikep za klub, saj igralcem pada vrednost, infrastruktura, ki je na visoki ravni, pa nam bo, če bomo šli nazaj v ligo MNZ, kot pravi naš odvetnik, le stala," je nelagodno našteval Šterbal in pojasnil, da se bo klub v kratkem sestal in podal smernice za delovanje v prihodnosti.

"Ali nam je v interesu igrati v nižjih ligah ali ne? Bomo razpustiti igralce? Bomo videli," ni vedel pravega odgovora. Podobno razmišlja tudi neformalni predsednik kluba Miran Vuk, brez katerega NK Zavrč ne bi nikoli videl prve lige. Završki župan in glavni finančni podpornik kluba se ni udeležil novinarske konference, na kateri so predstavniki nogometnega ponosa Haloz opozorili na težave, ki so nastale po negativnem odgovoru NZS.

Pritožbi na izvršilni odbor in odbor za nujne zadeve

Zavrč resno razmišlja o možnosti, da bi igral v drugi ligi, a ne ve, ali bi mu lahko to krovna zveza, ki bdi nad tekmovanjem, omogočila. Obstaja resna bojazen, da bi moral Zavrč začeti novo zgodbo v najnižji ligi, kar bi bil velik udarec ekipi, ki v zadnji sezoni v Stožicah sploh ni izgubila proti prvaku Olimpiji. "Zadnjo besedo ima izvršni odbor NZS. Pričakujem neko razumno odločitev," je predsednik Zavrča napovedal, da se bo z odvetniško ekipo boril za svoje pravice.

Kakšne tekme bo v prihodnji sezoni gostil Športni park v Zavrču? | Foto: Kakšne tekme bo v prihodnji sezoni gostil Športni park v Zavrču?

Odvetnik Igor Majnik je pojasnil, da je bilo do 31. marca neplačanih šest tisoč evrov. Od tega ne beži. "Tega se ne da zanikati, drugih nepravilnosti pa ni bilo," pravi in dodaja: "Apeliral bi na odločitev NZS, ki neke osebne zamere ne sme prevaliti na NK Zavrč, ki je zrela sredina z določenim številom selekcij." Napovedal je pritožbo na izvršilni odbor in odbor za nujne zadeve. Ocenjuje, da bi bila edina razumna odločitev v okviru NZS, da v okviru interesa nogometa spremeni svojo odločitev in Zavrču poda licenco.

"Kje se nam je zalomilo? Do 31. 3. je treba oddati vso dokumentacijo za licenčni postopek. Mi smo naredili vse, kar je treba, v zvezi s pravilnikom NZS, ki določa postopek licenciranja. Obdelali smo tako infrastrukturo, kadre, finančni sektor, skratka vse, kar je bilo treba. Revizor je revidiral naše račune, pregledal stanje in dobili smo pozitivno oceno. Vse to je bila potem priloga vloge za licenciranje.

Ampak stvar se nam je zalomila pri HNK Mosor iz Žirovnice. Od njih je namreč k nam lani prišel igrat Hrvoje Čubić, s katerim smo mi prekinili pogodbo decembra. Do njega so bile vse obveznosti poravnane, zanj pa je bilo treba Mosorju plačati sedem tisoč evrov. Tisoč je bilo plačanih takoj, za preostalih šest tisoč pa smo se z njimi dogovarjali o plačilu na obroke. Pripravili smo tudi sporazum z njimi, da lahko plačamo do 14. aprila, oni so se s tem strinjali, mi smo jim plačali na ta dan, vendar nam niso hoteli podpisati dokumentacije.

O tem smo vmes obveščali NZS, bili smo v stiku z licenčno komisijo, ta je vztrajala pri tem dokumentu, ki ga žal nismo mogli pridobiti. Tako smo oddali dokumentacijo za licenco brez potrdila za Mosor, priložili pa smo pa potrdilo o plačilu z datumom 14. 4. in ne 31. 3., tako kot bi moralo biti po pravilih. Tretjega maja smo dobili odločbo, kjer nam zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti, ki jih niso opredelili, niso odobrili licence. Mi smo se potem v pritožbenem postopku pritožili na celotno zadevo," je Šterbal predstavil završki pogled na oviro, zaradi katere jim je NZS prižgala rdečo luč.

Obeta se poletna prodaja igralcev Zavrča, ki imajo ponudbe. | Foto: Obeta se poletna prodaja igralcev Zavrča, ki imajo ponudbe.

Priprave moštva, v katerem prevladujejo mlajši hrvaški legionarji, ki prihajajo iz bližnjih mest, se bodo začele šele takrat, ko bo znan status NK Zavrč za sezono 2016/17. Pri Zavrču upajo, da bo odgovor NZS znan že do konca tedna, saj so začetek priprav načrtovali za prihodnji ponedeljek. "Vsi igralci imajo sklenjene pogodbe s klubom. Ne glede na rang tekmovanja je stvar odločitve igralcev in vodstva kluba, kdo bo ostal," je povedal športni direktor Mirko Smodej.

Priprave Zavrča naj bi se začele 13. junija, a so do nadaljnjega prestavljene. Začele se bodo takrat, ko bo klub dobil jasen odgovor NZS, v kateri ligi lahko tekmuje. Zavrč je napovedal, da bo igralce, ki so zanimivi drugim, skušal poleti prodati, nato pa bo videl, kako in kaj.

Ne spreglejte