Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 10. 2022,
15.49

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

20

Natisni članek

Igor Barišić Green Dragons Nogometna zveza Slovenije Prva liga Telekom Slovenije 1. SNL kazen NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 6. 10. 2022, 15.49

1 leto, 6 mesecev

uefa pregleduje finančno poslovanje

Kaj se dogaja pri Olimpiji? Zdaj so se oglasili še iz kluba in Green Dragons.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

20

NK Olimpija : NK Tabor Sežana | Nogometni klub Olimpija bo zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti doletela kazen v obliki odvzema točk. | Foto Grega Valančič/Sportida

Nogometni klub Olimpija bo zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti doletela kazen v obliki odvzema točk.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometni klub Olimpija bo prejel kazen zaradi neizpolnjevanja svojih finančnih obveznosti, je danes prvi poročal športni časopis Ekipa SN. Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je odzvala na medijske zapise in pojasnila, da Evropska nogometna zveza (Uefa) še pregleduje finančno poslovanje slovenskih klubov, ki so nastopili v evropskih pokalih. Na vse skupaj pa so se z izjavo za javnost odzvali tudi pri Olimpiji, kjer so vse informacije označili za neresnične. 

Damir Krznar
Sportal Celjani tik pod vrh, Maribor pokvaril slovesnost v Novi Gorici
Adam Delius
Sportal Delius o lažnih govoricah o prodaji kluba in ponosu ob uspehih

Kot je danes prvi poročal športni časnik Ekipa SN, ljubljanskemu klubu zaradi kršitev finančnih pravil grozi odvzem točk v državnem prvenstvu.

Ekipa SN je danes v prispevku še zapisala, da Olimpija do skrajnih rokov ni poplačala vseh svojih dolgov. Med drugimi predvsem do nekdanjih in odstavljenih trenerjev Roberta Prosinečkega, Sava Miloševića in Dina Skenderja.

Sebastjan Cimirotić Cime
Sportal Pomembna novost v življenju Cimeta

Olimpijo čaka točkovni odbitek

Ker se ljubljanska zasedba ni držala skrajnih rokov, je krovna evropska nogometna zveza poslala zahtevek na NZS, ta pa bo po njenih smernicah kaznovala Olimpijo s točkovnim odbitkom. Sprva naj bi to bili dve točki, v nadaljevanju še sedem, če v kratkem obdobju zadeve ne bodo urejene.

V kolikor ne bodo poravnali obveznosti v naslednjem določenem roku, klubu grozi dodatna kazen, in sicer izključitev iz evropskih tekmovanj v prihodnji sezoni, še piše Ekipa SN. Tudi zato so v zadnjem času vse bolj glasne govorice o novih investitorjih, ki naj bi klub prevzeli iz rok nemškega poslovneža Adama Deliusa. Nemec je klub prevzel pred slabim letom dni.

Olimpija ima sicer po odličnem začetku sezone na lestvici domačega prvenstva osem točk naskoka pred drugouvrščenim Celjem.

Pri NZS pravijo, da Evropska nogometna zveza (Uefa) še preglejuje finančno poslovanje slovenskih klubov, ki so nastopili v evropskih pokalih. | Foto: Anže Malovrh/STA Pri NZS pravijo, da Evropska nogometna zveza (Uefa) še preglejuje finančno poslovanje slovenskih klubov, ki so nastopili v evropskih pokalih. Foto: Anže Malovrh/STA

NZS: zaključkov nadzora pri slovenskih klubov v tem trenutku še ni za pričakovati

Na poročanje medijev o sankcijah zoper Olimpijo so se odzvali na NZS, kjer so v pisnem sporočilu za javnost potrdili, da so vsi štirje slovenski klubi, ki so v tej sezoni nastopali v evropskih pokalih, podvrženi finančnemu nadzoru Uefe. A so ob tem dodali, da zaključkov nadzora pri slovenskih klubov v tem trenutku še ni za pričakovati.

Kot so pojasnili na NZS, morajo klubi o poravnavanju obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb ter iz naslova prestopov igralcev Uefi prvič poročati po stanju na dan 30. 6., drugič pa po stanju na dan 30. 9., z rokom za oddajo drugega poročila do 18. oktober 2022. Šele po drugem poročilu sledi odločitev Uefinega odbora za finančni nadzor (CFCB), ki med drugim odloči tudi o morebitnem dodatnem poročanju po stanju na dan 31. 12. ter v okviru svojih pristojnosti tudi o morebitnih sankcijah.

Odzvali so se tudi pri Olimpiji

Na vse skupaj so se z izjavo za javnost odzvali tudi pri Olimpiji, kjer so informacije označili za neresnične. 

Celotna izjava za javnost:

V medijih so se pojavile neresnične informacije o nepoplačanih dolgovih, posledično tudi o odvzemu točk in prepovedi nastopanja na evropskih prvenstvih. V NK Olimpija se, tako vodstvo kot vsi ostali zaposleni, držimo načel “fairplay-ja”, upoštevamo pravila, spoštujemo kredibilnost zaposlenih, igralcev, gledalcev, navijačev ter poizkušamo vzpostaviti okolje, kjer se lahko vsak počuti varnega/o. Poleg tega se zavzemamo za čim večjo transparentnost, saj le tako lahko gradimo na kontinuiteti našega kluba.

Direktor NK Olimpija Igor Barišić izjavlja: "S strani UEFE in Nogometne zveze Slovenije nismo dobili nobenega zahtevka o nepoplačanih dolgovih. Z naše strani so računi plačani in urejeni. Trudimo se po najboljših močeh, da NK Olimpija ostane na vrhu slovenskih lestvic ter skupaj z zaposlenimi in navijači gradimo na statusu in ugledu kluba. Ker vse obtožbe proti klubu jemljemo resno, smo te informacije preverili tudi pri Nogometni zvezi Slovenije, ki očitke skladno z nami zavrača. NK Olimpija plačuje vse obveznosti sproti." Vse neplačane stvari s strani prejšnjega vodstva kluba so stvar sodišča. Ko bodo obravnave razrešene, bo NK Olimpija spoštovala odločbo sodišča in delovala skladno z določili.

Hvaležni in ponosni smo na vse, ki so nam pomagali uresničiti izjemen začetek sezone. Lepa in hvale vredna igra nogometa je tista, ki se drži "fairplay-ja". To sovpada tudi s filozofijo vodenja našega kluba, zato zavračamo vse nepravilne informacije o nepoplačanih dolgovih, odvzemu točk in prepovedi nastopanja na evropskih prvenstvih. NK Olimpija ostaja na vrhu, nekaznovana in z vsemi točkami, ki si jih je do sedaj priigrala na tekmah. "Skupaj zmoremo vse in vem, da lahko dosežemo še več tako v slovenskem kot tudi v evropskem prostoru," še doda Barišić.

Verjetno ni naključje, da se takšne informacije pojavljajo pred večnim derbijem. Vsako nepotrebno šikaniranje, zbijanje morale in zlonamerno rušenje ugleda strogo obsojamo.

V kolikor se bodo v medijih pojavljale nepreverjene in neresnične informacije, bo NK Olimpija predala zadevo pristojnim organom.

Svoj odziv so objavili tudi navijači Olimpije Green Dragons:

Izola
Sportal Maribor zabil 10 golov, prvega Tavares, rekordna pa Bistrica
NK Olimpija : NK Mura, 1. SNL, Damir Čontala, Albert Riera
Sportal Vučkić se je z Rijeko znesel nad Celjani

 

Ne spreglejte